Laks og pasta med hjemmelaget ruccolapesto.

Dette var middagen i går, og det smakte fantastisk, så da fortjener det en plass på bloggen synes jeg.

Til pestoen trenger du:

1 pakke ruccola (ca. 75 gram)
1 pakke valnøtter (70 gram)
1/2-1 dl vann
En god slump med olje
Saften fra en 1/2-1 sitron (kan sløyfes)
1-2 fedd hvitløk
Revet ost
Salt og pepper


Først rister du valnøttene i tørr panne på medium til sterk varme. Bevegelse er viktig, og det er ikke så lange stunda som skal til. Pass på at det ikke svir seg. Etterpå knuser du nøttene i en kjøkkenmaskin. Selv brukte jeg den lille boksen som følger med stavmikseren. Om du skal bruke den samme maskinen til å blande pestoen i, så hell nøttene over i en egen skål.

Skyll ruccolaen godt, og putt den i en foodprosessor, blender eller i en annen egnet maskin, sammen med presset hvitløk. Selv brukte jeg blender, og det var et herk (JEG ØNSKER MEG FOODPROSESSOR), men det gikk til slutt. Jeg måtte bare stoppe blenderen, trykke ruccolaen ned mellom skjærebladene, kjøre igjen og gjenta mange ganger. Før du begynner å kutte ruccolaen i blenderen, så heller du over vann og ønsket mengde sitronsaft.

Når ting har begynt å blande seg sånn noen lunde, er det på tide å gå kanakkas med oljeflaska. Selv brukte jeg i hovedsak extra virgin olivenolje (sunt fett som setter mye smak) og litt solsikkeolje (smaksnøytral). Du kan putte oppi litt ekstra vann også hvis du vil at pestoen skal være mindre fettete - konsistensen skal jo være ganske flytende.

Når du har fått oppi en dæsj olje og blanda dette inn, er det på tide å tilsette nøttene og osten. Det vanlige i pesto er parmesan, men har du melkeallergi eller er veganer, så funker det fint å enten droppe osten eller å bruke den soyabaserte mozzarellaerstatningen. Det gjorde jeg, og det blei så bra så. Bland alt sammen (husk salt og pepper om du ønsker å ha oppi det) og spe på med mer olje/vann til du oppnår ønsket konsistens.

Jeg syntes pestoen blei veldig god. Det var litt uvant med sitron oppi, men til laks gikk dette veldig fint sammen. Jeg hadde også oppi litt tørka basilikum, og neste gang tenker jeg at jeg putter oppi enda litt mer av det. Frisk basilikum funker selvfølgelig mye bedre, men det kan til tider være vanskelig å få tak i, og dessuten er det dyrt - så det er ikke vanlig kost for en fattig student. I tillegg trenger du, til to personer:

2 laksefileter
250-300 gram pasta

Kok pastaen etter anvisningen, men gjerne ett minutt mindre enn det som står, for å få den "al dente". Laksefiletene kan du enten steke i panna, eller i ovnen som jeg pleier. Da putter du dem ganske enkelt i en smurt ildfast form og setter dem inn på 200 grader i ca. et kvarter. Litt mindre om du ønsker en rosa kjerne.


Når alt er ferdig, blander du pastaen med pestoen. Den mengden pesto jeg har skrevet over, holder glatt til fire personer, og blir nok temmelig drøyt til to. Vi har i alle fall ganske mye rester igjen. Så vær forsiktig, ikke hell alt oppi på en gang. Prøv deg fram! Putt pastaen på tallerkenen og legg laksebiten øverst. Voilla! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits