Laks med pesto, potetbåter og sautert squash.

På søndag var det dette vi laget til middag. :) Andreas var grei og hjalp meg. Squashen skulle egentlig vært skivet med ostehøvel på langs, men han tenkte seg ikke om og skivet runde skiver istedenfor. Ikke at det spilte noen rolle på smaken - bra blei det uansett! :) Dette var første gangen vi sauterte squash, og jeg blei bare mer og mer skeptisk, men resultatet blei mye bedre enn det så ut til! :)

For å lage denne middagen for to, trenger man:

1/2-1 squash
1 løk
1 dl med vann blandet med kyllingfond (hønsebuljong funker også fint!)
saften fra 1/2 sitron
salt og pepper
olivenolje

2 ferske eller tinte laksefileter
litt pesto
250 gram poteter (f.eks. cherie)
litt kål
litt hakket kruspersille
godt krydder
litt mer olje



1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Skyll potetene, og la gjerne skallet sitte på.
3. Del potetene i båter.
4. Gni potetene inn med litt olje og legg dem i en ildfast form.
5. Krydre potetene med et godt krydder, og sett dem inn i ovnen så fort den er varm. De skal stå i ca. 20 minutter.

6. Smør en annen ildfast form og legg laksen oppi. Legg litt pesto over laksen.
7. Når potetene har stått i ca. 5 minutter, setter du inn laksen også. Den skal stå i ca. et kvarter, så da blir det ferdig samtidig.

8. Skjær squashen på langs med en ostehøvel.
9. Hakk løken i små biter.
10. Skru på panna og hell en dæsj olivenolje oppi.
11. Putt oppi løk og stek den blank.
12. Når løken er blank og fin, putter du oppi squash og vann med kyllingfond.
13. Sauter i ca. 5 minutter. Det vil si at du steker på medium varme mens du hele tiden rører.
14. Når det er ferdig tar du det av plata, og lar det renne av seg i en sil eller et dørslag.



15. Legg fisken og potetene på en tallerken, og gjør det samme med squashen. Bland litt kål inn i squashblandinga hvis du ønsker det.
16. Krydre med litt salt og pepper og skvis litt sitronsaft over, og så avslutter du med litt kruspersille.
17. Voilla! :) Det ser ikke så skrekkelig fristende ut på bildet - pestoen og kruspersilla dekker over det meste, men det var veldig godt! Jeg var som sagt litt skeptisk, men det falt virkelig i smak. :)




Om du er aleine om å lage maten og blir stressa av for mange baller i lufta på en gang, vil jeg anbefale å dele alle grønnsakene og gjøre alt klart først, slik at du slipper å gjøre det mens du har ting i ovnen. Da er det lettere å få alt klart samtidig - uten at noe svir seg! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

5 kommentarer

Helene Ovidie Johansen ♥

02.02.2010 kl.15:04

SV; ja, jeg er veldig takknemmelig for støtten vi fikk fram dem - de gjør jo bare jobben sin (:
Det så veldig godt ut ! :)

Fin blogg :)

sv: Takk :) Ja, det med imunforsvaret kan være irriterende til tider.

Eldeen

02.02.2010 kl.18:43

Helene: Det er godt du greier å se sånn på det. :) Håper det går bra med deg og familien din! :)

Ceccaah: Tusen takk. :) Ja, det hadde vært kjekt med et immunforsvar som faktisk fungerte som det skulle. ^^

Lola

03.02.2010 kl.18:29

Det så utrolig godt ut! skal absolutt prøve dette ut asså!

Eldeen

04.02.2010 kl.10:07

Tusen takk! Lykke til med matlaginga. Det er kjempegodt! :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits