Omelettmuffins.

Onsdag kveld laga jeg meg omelettmuffins som jeg hadde med meg som lunsj på skolen på torsdag. Det blei veldig bra og smakte nesten bedre som niste enn når jeg tok dem rett ut av kjøleskapet og de var helt kalde.


Ingredienser (holder til 12 stk.):

9 egg
3 dl melk (selv brukte jeg solhavre)
1/2-1 rødløk
Et par stekte kyllingfileter i små biter
4-5 friske sjampinjonger
1 boks cherrytomater
1 neve frisk eller frossen spinat
100 g. revet ost (jeg brukte nok litt mindre enn som så, og brukte soyabasert cheddar)
salt og pepper
olje/smør til steking


Fremgangsmetode:

- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del kyllingfiletene i biter og stek dem med godt krydder.
- Finhakk rødløk og del sjampinjongene i små biter.
- Tin spinaten og press ut vannet.
- Stek løken. Tilsett soppen og la det surre noen få minutter. Tilsett spinaten og cherrytomatene helt til slutt og la det surre litt til.
- Visp sammen egg og melk.
- Tilsett alt det andre (ost, grønnsaker, kjøtt, krydder).
- Smør store muffinsformer godt, eller bruk papirformer.
- Fordel blandingen i formene og stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Følg med!Tips:

- Variér ingrediensene etter smak og behag og hva du har liggende. F.eks. kan du tilsette purre, hvitløk, urter, bytte ut kyllingen med bacon eller skinke og så videre. Du kan selvfølgelig også droppe kjøttet helt.
- Det er mulig du må steke dem mer enn en halvtime. Følg med og prøv deg fram.
- Kan serveres lune eller kalde, og gjerne med en grønn salat til.
- Putt dem i en tett boks og oppbevar dem i kjøleskapet, så holder de seg fint i et par dager. Muligens mer, men det tør jeg ikke å gå god for, hehe. ;)
- Dette er ikke bare en god lunsj eller frokost, men også en lettvint middag en dag man ikke orker å gjøre så mye ut av det. Fordelen med omelett i muffinsformer framfor omelett i stekepanna, er at man slipper å følge med like iherdig og kan få gjort andre ting i mellomtiden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

JeAnEtT

13.02.2010 kl.13:44

Sv: Dere burde skaffe dere en katt til! Det er så koselig og morsomt å se på at de er sammen og leker og sover :'). Kult at du har to ;). Er det gutt og jente, jente og jente eller gutt og gutt? :)).

Haha ;). Vi har noe til felles ;p

Eldeen

13.02.2010 kl.14:22

Ja, vi får se hva det blir til etterhvert. :) I første omgang er det i alle fall bare en pus i huset. :) Jeg er litt småallergisk, så derfor kan det være greit å vente å se hvordan det går med en katt i huset, før vi skaffer oss en til. :)

Er ikke sikker på hvilket kjønn de er, men de er i hvert fall av samme kjønn, for nå er de over to år gamle og det har ikke blitt noen babyørkenrotter - heldigvis! :)

.

13.02.2010 kl.15:13

Det derr frista!

Eldeen

13.02.2010 kl.16:06

Takk, takk, det er hyggelig å høre! =D
Så kjempegode ut:)) Jeg fant en lignende oppskrift i ett av mine utallige matblader hin dagen faktisk, men de var det bacon og fløte i.. er nok litt sunnere disse her:)) Ha en fin dag:))

Eldeen

01.03.2010 kl.14:16

Tusen takk, det er hyggelig å høre! =) Aah, det hørtes i alle fall kjempegodt ut, sunt eller ei! (^^,)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits