Kyllingvinger og grønnsakscouscous.

Enkelt og godt. Ikke mye jobb, men det tar litt tid og det blir litt oppvask.


Du trenger:
* Kyllingvinger
* En god marinade - enten hjemmelaget eller ferdig
* Couscous
* Løk
* Rødløk
* Purreløk
* Stangselleri (finhakkes!)
* Grønne linser
* Spinat (frossen)
* Olje eller smør til steking


1. Det første du må gjøre, er å ta kyllingvingene opp av fryseren, og la dem tine.
2. Skyll linsene og la dem eventuelt ligge i bløt en times tid. Dette er ikke alltid nødvendig, men linsene blir større og du reduserer koketiden med ca. 10 minutter.
3. Når de er sånn passe tint, legger du kyllingvingene i en plastpose sammen med marinaden, og lar dem ligge til marinering i minst en time. 
4. Hakk løk, rødløk, stangselleri og purre i små biter.
5. Tin spinat og press ut vannet.
6. Sett ovnen på 200 grader.
7. Kok linsene etter anvisninen på pakken og hell av det resterende vannet. 
8. Putt kyllingvingene i ovnen og la dem steke i ca. 30 minutter. Sett gjerne på grillfunksjonen mot slutten av steketiden.
9. Kok couscous og stek løk, rødløk, stangselleri og purre i en panne. Tilsett spinat og linser på slutten og la det surre litt. Krydre gjerne med litt pepper, aromat, limesaft eller hva du enn måtte føle for.
10. Bland grønnsakene og couscousen sammen.
11. Server! Gjerne sammen med en salat om du måtte ønske det. Selv hakket jeg tomater og hadde ved siden av.
Jeg er ikke sikker på hvor mye man trenger per person, men jeg brukte 1 løk, 1 rødløk, 1-2 never med hakket purre, ca. 1 dl tørre linser, 100 gram couscous og ca. 1/3 pakke spinat. Det blei for mye mat til at vi som er to greide å spise opp, men blandingsforholdet var i hvert fall fint. :)


Tips!
* Hakk purre og ha det i en tett boks i kjøleskapet. Holder seg fint, og er da alltid tilgjengelig!
* Ha alltid løk i huset - det kan brukes til nesten alt, og er både sunt og billig. Har dessuten god holdbarhet.
* Kok litt ekstra linser når du først er i gang. Putt dem i en tett boks og ha dem i kjøleskapet. Holder seg fint i en dag eller to - minst. (Jeg er ganske fersk på bruken av linser, så jeg er ikke sikker på hvor lenge de holder seg.)
* Hvis du ønsker en saus eller lignende, vil jeg anbefale å lage en tzatziki. Det passer utmerket til denne retten, men siden jeg ikke hadde soyayoghurt for hånden (og ikke tåler melk!) så droppa jeg det. Det blei nydelig uansett!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

4 kommentarer

ingriidg

24.02.2010 kl.19:20

takk for oppskrift :D

Eldeen

24.02.2010 kl.19:29

Bare hyggelig. Det er kjempegodt, så anbefaler deg å prøve! :)

lennapia

24.02.2010 kl.20:04

Jeg har også prøvd den! Den var kjempegod!

Eldeen

24.02.2010 kl.20:12

Moro! :) Ja, er kjempegodt! :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits