Steinbitfilet og grønnsaker i form.

Her kommer oppskriften på dagens middag. Er første gang jeg har laga dette, men det blir definitivt ikke den siste, for dette var godt!


Ingredienser til hvit saus.
* 3 ss smør
* 3 ss mel
* 6 dl melk (Solhavre funker fint)
* Salt og pepper

Fremgangsmetode:
Å lage hvit saus fra bunnen av er den simpleste sak i verden, og har du først prøvd en gang, så kjøper du sannsynligvis aldri hvit posesaus igjen.

1. Smelt smøret.
2. Dra kjelen av plata og visp inn melet.
3. Tilsett 2-3 dl av melken og rør inn.
4. Sett kjelen på plata igjen og kok opp under omrøring.
5. Når det koker, heller du i resten av melka, lar det koke opp under omrøring og så kan du la det koke et par minutter eller så til det får passe konsistens.
6. Smak til med salt og pepper.Ingredienser til steinbitfilet, grønnsaker og hvit saus i form.
* 2 steinbitfileter (jeg har brukt Gourmet)
* 1/2 pose frossen blomkål- og brokkoli
* 1/2 pose frossen spinat som du tiner og presser vannet ut av
* Et par never hakket purre
* Hvit saus

Fremgangsmetode:
1. Sett ovnen på 225 grader.
2. Smør en ildfast form og legg i de tinte steinbitfiletene.
3. Krydre gjerne filetene med sitronpepper eller annet godt krydder.
4. Hell over blomkål og brokkoli.
5. Hell over et par never med purre.
6. Bland spinaten inn i den hvite sausen.
7. Hell den hvite (som nå har fått grønne prikker) oppi den ildfaste formen.
8. Sett formen inn i den varme ovnen og la det steke i ca. en halv time. Du kan sikkert ta den ut etter 20 minutter, men jeg er ekstremt lite glad i rå fisk, så jeg steker alltid fisken min lenger enn nødvendig, og når du lager den på denne måten er det ikke sjans i havet for at den blir tørr uansett.Det ser kanskje ikke så digg ut, men det var utrolig godt! =) Til og med Andreas, som ikke er spesielt glad i hvit fisk syntes at dette var nydelig. :)


Tips:
* Er du vegetarianer, så dropp fisken og ha oppi mer grønnsaker, så blir dette helt knall. En slags grønnsaksgrateng.
* Har du smakt blomkål- og brokkoligrateng fra pose? Dette smaker ganske likt, men enda bedre! Og det beste av alt: Du kan lage sausen på havremelk eller soyamelk, og da egner den seg både for melkeallergikere og veganere (så sant du dropper fisken, da).
* Dette blei ganske mye saus, så om du slenger oppi hele posen med grønnsaker og et par biter til med fisk har du plutselig middag for fire. :)
* Om du synes sausmengden er drøy, kan du godt redusere den, og kanskje heller ha oppi mer grønnsaker.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

6 kommentarer

Mari

01.03.2010 kl.21:34

Nei skjønner at du ikke får mer fri da, bare virket deilig å ikke begynne med en gang :p Men det er sikkert ikke noe å grue seg til - prøv å ikke tenk på det. Blir sikkert kjempe spennende! Får fortelle hvordan det var når du har vært der første uka! :)

Silje

01.03.2010 kl.21:38

er ikke sånn kjempe glad i fisk generellt, men det så jo ikke så verst ut!

Selv prøvde jeg og kjæresten ut skinkekledd kylling med mozzarella i dag! Oppskriften ligger på bloggen min=) Anbefaler den på det sterkeste!

whooah - Line

02.03.2010 kl.00:45

Hørtes kjempegodt ut! Må nok prøves dette, er veldig glad i hvit fisk, og er litt lei av å alltid ha vanlig kokte poteter, gulrøtter og hvit saus!

Eldeen

02.03.2010 kl.09:50

Silje: Takk! Det var ikke så verst heller. :) Personlig elsker jeg laks og ørret, men er litt småskeptisk til hvit fisk. Denne derimot, var absolutt verdt å putte i munnen! =D Ah, den kyllingen så fantastisk ut! Må prøvers ut en dag vi skal ha noe ekstra godt! =D

Whooah: Takk! t var veldig godt, og mye mer spennenede enn vanlig hvit saus og kokte poteter - helt klart! =D

Silje Helén

03.03.2010 kl.12:55

Cecilie! Kan du slutte å legge ut oppskrifter i bloggen din? Jeg blir så sulten!! :(

Eldeen

03.03.2010 kl.13:47

Hehehe, nei, jeg kommer nok ikke til å slutte å legge ut oppskrifter i bloggen min. =P Om du blir sulten, så har jeg i alle fall gjort noe riktig, hehehe. ^^

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits