Eplekake.

Forrige helg var vi som nevnt i et tidligere innlegg i bursdagsselskap hos mamma'n min. I siste liten og ganske spontant fikk jeg det for meg at jeg skulle bake ei eplekake som jeg skulle ta med. Så da gjorde jeg det, og jeg rakk akkurat å ta den ut av ovnen før vi måtte dra. :)


Du trenger:

2 egg
1 1/2 dl (135 g) sukker
3 ss (50 g) myk margarin, smeltet
1 1/2 dl lettmelk (eller havremelk e.l.)
3 dl (180 g) hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 epler i tynne båter
1 ss sukker
1 ts kanel (jeg bruker alltid mer)Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 grader og smør en rund form på 22 cm i diameter.
2. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
3. Hell i smeltet margarin og melk.
4. Sikt på hvetemel med bakepulver. Bruk en slikkepott og bland alt lett sammen.
5. Hell røren over i den smurte formen.
6. Fjern kjernehusene på eplene og del dem i tynne båter. Legg båtene oppå kakerøra og strø over sukker og kanel.
7. Stek kaken i ca. 40 minutter på nederste rille. La den stå noen minutter i formen før den hvelves på en rist.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

2 kommentarer

MatBit

14.03.2010 kl.18:11

Åååå jeg elsker eplekake!!! ...spesielt før den er stekt ^^ Nammmmm..! Men jeg er som regel ikke glad i eplene i eplekaka, så jeg liker egentlig bare Kake. :p Enkelt og greit! ^^ Hihih.. Men veldig godt med eplene om sommeren til en skål is! Åååh, bli sommer snart!!!

Eldeen

14.03.2010 kl.18:27

Hehehe, eplekake som ikke er stekt og ikke har epler? =P Jo, skal være enig i at det er godt. Men tror det bare kvalifiserer til "kakerøre" og ikke til "kake" eller "eplekake". =P

Liker når den er stekt og har epler også jeg da. =P Aah, ja! Eplekake med is er digg. <3

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits