Pannekaker med grønnsaksfyll og bacon.

Nå er det jammen blitt ti dager siden sist jeg la ut middagen min her på bloggen, så nå er det på tide! At jeg ikke har lagt ut middagen på ti dager betyr selvsagt ikke at jeg ikke har spist middag på ti dager. Jeg har ikke huska å fotodokumentere alle middagene, og langt mindre huska å blogge om dem, men noen middagsbilder har jeg da liggende på min kjære datamaskin. :)


Pannekaker.

Til to porsjoner trenger du:
* 3 dl hvetemel
* 1/2 ts salt
* 5 dl melk eller solhavre
* 2-3 egg
* smør, margarin eller olje til steking

Slik gjør du:
Ha mel og salt i en bolle og visp halvparten av melka i, litt etter litt, til du har en ganske tykk, glatt røre. Ha i eggene og visp inn resten av melka. La røra stå i en halv time før du steker pannekakene. Da sveller melet og røra blir tykkere.

Tips:
* Bytt ut noe av hvetemelet med grovere mel.
* Lag en kjempediger porsjon og frys ned pannekakerøre i passende porsjoner. Da er det bare å ta opp det du trenger fra fryseren dagen i forveien, og du sparer masse tid når du kommer skrubbsulten hjem og vil ha pannekaker til middag! :) (PS. Røra skiller seg når den tines og det ser forferdelig ut, men etter en liten omgang med vispen er den like fin.)
Grønnsaksfyll med bacon.

Hvem har vel sagt at man bare kan bruke syltetøy eller sukker på pannekakene? Personlig synes jeg det hører mer hjemme til dessert enn til en middag, så jeg lager alltid noe "skikkelig" som jeg kan putte inni pannekakene. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Du trenger:
* Baconbiter (finnes i frysedisken på Rema 1000)
* Frossen spinat
* Paprika
* Mais
* Løk
* Purre
* Sopp (min var ferdig stekt før jeg begynte)
* Krydder etter ønske

Slik gjør du:
1. Tin spinaten og press ut vannet.
2. Skjær opp paprika, løk og purre.
3. Hell vannet av maisen.
4. Stek baconet og fjern det fra panna.
5. Stek løken blank, hell oppi resten av grønnsakene og stek dem litt.
6. Putt oppi baconet igjen og la det surre litt rundt med ønska krydder.
7. Hell alt i en skål eller lignende og servér!

Tips:
* Dropp kjøttet om du vil ha en billigere variant eller er vegetarianer.
* Har du ikke bacon, funker det fint med skinke, kjøttdeig/karbonadedeig, pølser eller noe annet godt.
* Tacokjøttdeig er genialt i pannekaker.
* Bruk av de grønnsakene du har liggende - alt funker!
* Har du en rømmerest eller en fløteskvett stående, så blir det aldri feil det heller.
Dette er en billig og enkel middag som egner seg fint til å kvitte seg med rester en har liggende. Når en bruker et skikkelig fyll i pannekakene, vil jeg tørre å påstå at dette er et fullverdig måltid. ;) Er en smart og lager en stor røre som en fryser ned i porsjoner, tar det ikke lang tid heller. Og det beste av alt: (nesten) ALLE liker pannekaker! =D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

5 kommentarer

MatBit

25.03.2010 kl.13:10

Mmmm ja sånt er snadder!!! Bare ikke lage søte pannekaker, for da kan det bli merkelig :p Men skikkelig godt altså! Også kan man jo ta den siste pannekaka med syltetøy på til dessert?! Genialt!

Eldeen

25.03.2010 kl.13:13

Jepp, sånt er skikkelig snadder! Og spør du meg, så har ikke søte pannekaker noe på middagsbordet å gjøre! :) Og ja, den siste pannekaka kan man fint bruke som en dessert med syltetøy på. Mmm, nam! <3

Silje

25.03.2010 kl.14:03

oh, det hørtes både spennende og digg ut! Min kjære er en skikkelig pannekake fantast, og jeg syns jeg pannekaker blir litt kjedelig, så da er jo kanskje dette en spennende middelvei å gå, han får pannekaker, og jeg får litt mer "middagsmat" ^^

Hobbyanette

25.03.2010 kl.14:08

Det så jo kjempegodt ut!! Hørtes merkelig ut, men da jeg så bildene, ble jeg fristet ;p

Eldeen

25.03.2010 kl.16:19

Silje: Jeg synes pannekaker er kjempegodt, men jeg synes også at det blir veldig kjedelig med syltetøy eller sukker. Det blir liksom ikke skikkelig middag! Samboeren min syntes det var innmari rart da jeg laga pannekaker til han for første gang og serverte dem med noe annet, men etter å ha kommet over det verste sjokket og smakt på det, så var han overbevist. :)

Hobbyanette: Hehehe, du er ikke den første som har reagert på pannekaketilbehøret mitt, men tro meg: Det er kjempegodt! =D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits