Laksefilet og grønnsaker stekt i kokosmelk med red curry paste.

I dag hadde vi den første ekte prosjektmiddagen. Vi har holdt på å tømme fryseren en god stund allerede, men det var først i dag at prosjektet starta for alvor.

Jeg fikk brukt opp en åpna pakke med laksefilet, brokkolien vi hadde liggende i kjøleskapet, noen frosne aspargesbønner og litt wokblanding. I tillegg brukte jeg kokosmelk og red curry paste.


Du trenger:
* Laksefilet
* Aspargesbønner
* Wokblanding
* En brokkoli
* En boks kokosmelk
* Red curry paste (min er kjøpt i en såkalt innvandrerbutikk)
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader.
2. Legg fisk og grønnsaker i en ildfast form.
3. Bland kokosmelk og red curry paste i en bolle og hell det over fisken og grønnsakene.
4. Putt formen i ovnen og stek til alt er gjennomstekt, ca. en halv time.
Tips:
* Red curry paste er hot. Ikke bland like sterkt som meg hvis du vil ha smaksløkene i behold. Jeg brukte to veldig toppa spiseskjeer til 4 dl kokosmelk - av mangel på erfaring.
* Ris hadde smakt utmerket til denne retten.
* Alle typer grønnsaker funker.
* Ørret funker like bra som laks.
* Bruk stor nok form. Ellers får du like mye oppvask som jeg fikk i dag - jeg måtte nemlig helle alt over i en større form.
* Legg gjerne aluminiumsfolie over siste halvdel av steketida, slik at du slipper brent brokkoli.
Resultat og pris:
En veldig god middag, men litt i hotteste laget. Neste gang jeg lager noe lignende skal jeg bruke mindre red curry paste og gjerne ha ris ved siden av. :) Dette er en relativt dyr hverdagsmiddag, men funker fint i helgene. Siden dette er en prosjektmiddag der jeg ikke måtte kjøpe inn en eneste ingrediens til dagens middag, spiller dette imidlertid ingen rolle. Jeg husker ikke helt hva jeg har betalt for de ulike tingene, men:
Laks: Rundt 20 kroner for en halv pakke?
Brokkoli: Ca. 15 kroner.
Frosne grønnsaker: Ikke mange kronene - nesten gratis!
Kokosmelk: Mellom 5 og 10 kroner.
Red Curry Paste: Ca. 12 kroner for hele glasset.
Totalt: Rundt 50-60 kroner for to personer. Ikke en kjempedyr middag, men ganske luksus på en helt vanlig torsdag uansett. Hvert fall om du er student. ^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Mari

25.03.2010 kl.22:36

Å jeg vet! hun er verdens herligste :)

Eldeen

25.03.2010 kl.23:04

Tror jeg på. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits