Ørret i form med saus og grønnsaker.

Dette er en av de middagene jeg laga i løpet av de ti dagene jeg ikke blogga om middag.


Du trenger:
* Ørretfilet
* Hjemmelaget hvit saus
* Grønnsaker (jeg brukte paprika, løk, mais og sopp denne gangen)


Slik gjør du:
* Sett ovnen på 225 grader.
* Legg ørretfiletene i en smurt, ildfast form.
* Dryss grønnsakene rundt fisken.
* Hell sausen over.
* Sett inn i ovnen og stek til ferdig - omtrent en halv time.
Tips:
* Bland grønnsakene og sausen sammen før du heller det over fisken, så blir det jevnt.
* Bland spinat eller godt krydder inn i sausen før du heller den over fisken.
* Bruk andre grønnsaker.

Resultat:
Dette blei en helt ok middag, men absolutt ikke det beste jeg har laga. Paprika og mais hadde gjort seg bedre kaldt ved siden av, enn oppi sausen. Neste gang kommer jeg heller til å bruke litt tyngre grønnsaker som f.eks. brokkoli og blomkål. Det blei også litt lite mat for to personer når jeg brukte bare "smågrønnsaker" - så tyngre grønnsaker er nok løsninga for å få denne retten til å bli knallgod. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

4 kommentarer

Astrid

26.03.2010 kl.20:59

Jeg har laget spinatstuing med finhakket løk og muscat, tømt den over i en ildfast form og lagt ørretfilet over med sitronpepper. Inn i ovn på 200 grader i 20 min. Hvit saus, gulrøtter og poteter ved siden av er godt. Det blir så fine farger, man spiser med øynene også! Litt mais ved siden av, og fargespekteret hadde vært komplett. Det kom jeg på nå :-)

Eldeen

27.03.2010 kl.09:20

Det hørtes godt ut! Brukte du bare spinat, løk og muscat, eller hadde du noe mer oppi? Jeg elsker spinat, så det hadde nok vært tingen for meg! ;) Fine farger på maten er alfa omega! :)

Astrid

28.03.2010 kl.03:09

Salt, pepper og meljevning for å få den litt tykkere i konsistensen. Jeg bruker frossen spinat til stuing, det er veldig enkelt :-) En fløteskvett skader heller ikke, eller andre litt fetende godsaker for å runde av smaken. Farger gjør seg, tenk deg bare den grønne stuingen mot den røde fisken! Ørret smaker bedre enn laks, synes jeg.

Eldeen

28.03.2010 kl.03:14

Ah, det blir nesten som jeg pleier å gjøre innimellom. Jeg lager noen ganger litt tjukk, hvit saus og blander inn spinat. Jeg bruker også den frosne, den er et must i fryser'n. :# Slik saus egner seg helt supert til å helle over grønnsaker #f.eks. blomkål og brokkoli) i ildfast ovn og gratinere i ovnen, og så servere til fisk eller kylling. Mmm! Helt enig, ørret er best! Men laks er godt det også. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits