Gourmettorsk, rosenkål og potetmos med gulrot og appelsin.

Det er utrolig hvor kreativ en blir i matveien når en har et slikt prosjekt gående som det jeg har nå. Hittil har vi laga middag hver eneste dag - og vi har ikke kjøpt en eneste ting som ikke har vært blant de lovlige tingene. Har bare kjøpt slikt som er ferskvare, som salat, friske grønnsaker, egg og litt pålegg. :)

I går prøvde vi noe helt nytt til middag igjen. Det var første gang jeg laga torsk på denne måten, første gang jeg laga rosenkål og første gang jeg laga en slik potetmos. Så her var det mye nytt på en gang.


Dette trenger du:
* Gourmettorsk (eller annen type torskefileter - men dersom du ikke får tak i fersk torsk, er denne strengt tatt den eneste som er spiselig, hehe)
* Griljeringsmel
* Egg
* Litt melk eller solhavre
* Salt og pepper (gjerne sitronpepper!)
---
* Rosenkål
---
* 400 gram potet
* 400 gram gulrot
* 3 dl appelsinjuice
* Vann
* 1 1/2 dl melk eller solhavre
* 1 ss smør eller margarin
* Salt, pepper og eventuelt andre ønskede krydderier, for eksempel koriander.
Slik gjør du:
* La torsken tine litt.
* Pisk et egg sammen med en skvett melk.
* Bland griljeringsmel, salt og pepper.
* Dypp fisken i eggeblandinga, og derretter i griljeringsmelet.
* Stek torsken på svak varme i 12-14 minutter.
---
* Kok opp vann.
* Putt rosenkål oppi og la dem få et raskt oppkok før du heller av vannet.
---
* Skyll og skrell potet og gulrot og del dem i mindre biter.
* Putt potet og gulrot i en kjele, hell over appelsinjuice og deretter vann til alt er dekket.
* Kok poteter og gulrøtter møre.
* Hell av vannet.
* Varm melk og smør enten på plata eller i mikrobølgeovn.
* Mos potetene og gulrøttene og bland inn melk, smør og krydder. Bruk gjerne stavmikser for et jevnt resultat.

Begynn med potetmosen først, deretter setter du på vann til rosenkålen og så begynner du å steke fisken. Hvis du timer det sånn noen lunde bør det være ferdig omtrent samtidig om du gjør det i denne rekkefølgen. :)
Resultat:
Fisken blei knallgod, og min kjære som ikke liker rosenkål måtte faktisk innrømme at rosenkål ikke var så verst allikevel (det er ikke lenge siden jeg oppdaga det selv heller, hehe). Potetmosen derimot er jeg mer skeptisk til. Den var ikke vond, men den var ikke direkte god heller. Det blei litt sært med den appelsinsmaken, og jeg synes kanskje det blei litt mye gulrot også. Så neste gang tenker jeg at jeg dropper appelsinjuicen og endrer litt på forholdet mellom gulrøtter og poteter. Tror også jeg kommer til å bruke litt mindre væske neste gang, for den blei ganske bløt.


Tips:
* Bruk mindre væske for å få mosen fastere. Blir den veldig flytende, så sett den på plata igjen og rør rundt mens du venter på at det verste skal dampe vekk.
* Bruk melne poteter til potetmos, det fungerer best (selv hadde jeg bare kokefaste. Det funka forsåvidt greit, men det blir ikke like bra).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

Hobbyanette

30.03.2010 kl.22:43

Mmm :) Det så godt ut! Jeg liker potetmos best når den er helt enkel jeg :D Kokte poteter moses, og så har man oppi litt flytende margarin, fløte, salt og pepper... Og med fersk gressløk så blir den enda bedre :D

Løvliens verden

30.03.2010 kl.22:57

Det så faktisk litt godt ut, og jeg klarer nesten ikke torsk engang. ^^

Eldeen

31.03.2010 kl.10:17

Hobbyanette: Helt enkel potetmos er godt det også, men noen ganger må en prøve noe nytt veit du. ;) Hvert fall jeg - jeg blir så fort matlei! Og denne uka har vi potetuke for å bli kvitt alle potetene våre før de blir for gamle (5 dager på rad med poteter!), og da må jeg i hvert fall gjøre noe mer ut av det enn bare kokte poteter eller vanlig potetmos. Ellers blir jeg gal. =P I dag derimot blir det vanlig potetmos. ^^

Løvliens verden: Før spiste jeg ikke noe annet enn FERSK torsk (oppvokst på vestlandet vøtt) og frossen torsk var bare helt grusomt. Min kjære spiste ikke torsk i det hele tatt. Men så fant vi denne typen, og den er faktisk veldig god, så den anbefales. ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits