Indrefilet av kylling, potetsufflé, agurk og mais.

Jeg har vært litt slapp til å legge ut middagene de siste dagene, men her kommer i alle fall tirsdagens delikatesse. Dere som leser bloggen fast kjenner til prosjektet jeg har gående for tida, men dere andre kan lese mer om det her. Hittil fungerer prosjektet veldig bra, og jeg har laga masse god mat jeg aldri har laga før - så dette er spennende!


Du trenger:
* Indrefilet av kylling (frossen)
* Agurk
* Mais
---
* 6-8 poteter (fortrinnsvis melne, men kokefaste fungerer også)
* 1 ss smør eller margarin
* 1 dl fløte eller melk (solhavre fungerer fint)
* 2 eggeplommer
* Krydder: For eksempel 1/2 ts salt, 1/2  ts pepper og 1/2 ts muskatnøtt. Selv improviserte jeg.
* 2 eggehviter
Slik gjør du:
* Skyll, skrell og del potetene i små biter.
* Kok potetene møre og hell av kokevannet.
* Mos potetene (for eksempel med en stavmikser) og tilsett smør, melk, eggeplommer og krydder.
* Rør godt og avkjøl.
* Sett ovnen på 225 grader.
* Pisk eggehvitene stive, og rør dette forsiktig inn i potetmosen. Bruk for eksempel en slikkepott.
* Hell mosen over i en godt smurt, høy og ildfast form.
* Legg kyllingen i en annen ildfast form og krydre med ønsket krydder.
* Sett begge formene inn i ovnen.
* Suffléen er ferdig når den har blitt høy, luftig og gyllen. For vår del tok vel dette ca. 20-30 minutter, men det varierer fra form til form og fra ovn til ovn, så her må en prøve seg litt fram.
* Server med agurk og mais eller med noe annet snask.
Tips:
*
Bruk gjerne en løkkutter til å dele potetene, så går det unna så det suser.
* Bruk en stålkjele istedenfor en aluminiumskjele til potetene, så kan du mose dem i selve kjelen og sparer deg for ekstra oppvask.
* Potetsufflé passer til både kjøtt og fisk.
* Potetsufflé passer også som en selvstendig rett servert sammen med salat og kanskje litt godt brød.


Kommentar:
Dette krevde litt tid og tålmodighet, men det var gøy å prøve noe nytt og det var i grunn ikke så mye jobb. Resultatet blei veldig bra, jeg synes nesten det smelta på tunga. Så har du lyst på en litt mer avansert variant av potetmosen og har litt tid til overs, så bør du absolutt prøve! :) Prisen kan en heller ikke klage på, verken poteter eller egg er spesielt dyrt. Så dropper du kjøttet og spiser dette som en selvstendig rett med salat blir det en god, mettende og billig vegetarrett. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits