Røsti, hummus og salat.

På torsdag samarbeida Andreas og jeg om middagen, og vi tok oss goood tid. Det var første gang vi laga røsti, men det blir nok ikke den siste, for dette var godt!


Til røstien trenger du:
* Poteter
* Egg
* Purre eller løk
* Krydder
* Fett til steking


Slik gjør du:
* Skyll, skrell og grovrasp potetene og klem ut så mye vann som mulig
* Skyll, rens og del løk eller purre
* Pisk sammen egg og krydder og hell blandinga over potetblandinga.
* Hell over i ei stekepanne og stek det som en stor omelett på svak varme, gjerne under lokk.
* Stekt til røstien er gyllen på undersiden. Deretter heller du den over på en stor tallerken og lar den gli ned i panna igjen, for så å la den steke ferdig på den siden også.
Til hummusen trenger du:
* En boks kikerter
* Tahini (Sesamfrøpasta - fåes kjøpt i innvandrerbutikker)
* Sitronsaft
* Olivenolje
* Krydder - i går brukte jeg et par t-skjeer med red curry paste


Slik gjør du:
Bland alt sammen med en stavmikser eller lignende til du får en fin og jevn mos. Jeg har ikke noe mål på mengen du skal bruke, så her er det bare å prøve seg fram til du finner den perfekte smak og konsistens.

Tips:
* Røstien kan varieres til det uendelige. Bruk google eller fantasien!
* Hummus kan også varieres til det uendelige. Hovedregelen er: Kikerter og tahini. Google og fantasien er gode hjelpere her også. Får du ikke tak i tahini har jeg hørt at en kan bruke litt peanøttsmør istedenfor - jeg har aldri prøvd, men det fungerer sikkert.
* Hummus kan brukes som dip til grønnsaker.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

Hobbyanette

03.04.2010 kl.17:50

Hehe! Ja, ingen har vel bokstavligtalt falt død om av å kjede seg, men noen ganger kan det føles slik :p

Ja det er akkurat det som er problemet. Det er ingenting som skjer i hverdagen, og siden jeg ikke har førerkortet, så kommer jeg meg ikke så mye ut heller. Meeen, satser på å få jobb snart (krysser fingrene) og å møte masse koselige mennesker der :) Uansett om det er deltid eller heltid egentlig, bare det er noe å gjøre :p

Ja, ønsker helst jobb for oss begge før det blir barn, for man kan jo ikke bo i en 40kvm leilighet hele livet heller, så å få spart opp litt penger hadde vært greit :) Og som du sier, det blir vanskeligere desto lengre man venter.

Men nå som våren er kommet (ihvertfall i mitt hode :p ) så blir ting litt lettere håper jeg. Lettere å komme seg ut, lettere å starte å trene, og da går vel dagene fortere også kan jeg tenke meg :) Er nødt til å føle at jeg gjør noe fornuftig, eller så havner man i en ond sirkel...

Og det er jo ikke så lenge til Mai heller :) Når påska er over, så er vi jo nesten halvveis (*kremt*) ut i april :p Så får vi satse på at fint vær får tiden til å gå fortere for oss begge :p

Eldeen

04.04.2010 kl.11:29

Hehe, ja, noen ganger kan det føles slik. Tror ikke det er sunt å kjede seg for mye, selv om det er sunt en gang i blant. ;) Har ikke lappen jeg heller, så jeg veit åssen det er... I tillegg la de ned bussruta utenfor huset her i fjor høst, så nå må jeg gå ca. 1 km til nærmeste bussholdeplass. Det er jo overkommelig de dagene kroppen er samarbeidsvillig, det er fint vær og en ikke har noe særlig å bære på, men i 30 minus og med stor skolesekk på ryggen er det verre, så da blir jeg avhengig av min kjære. =/ Krysser fingrene for deg! =D

Ååj, to hjemmeværende mennesker på 40 kvm hørtes katastrofalt ut! Dere er jammen flink som greier det! Selv om jeg er veldig glad i min kjære, så trenger jeg litt "space", så om vi skulle gått hjemme begge to på såpass liten plass hadde jeg blitt sprø! Vi har ikke så innmari stor plass vi heller - huset er ca. 70 kvm. Men det har to etasjer, så vi trenger liksom ikke sitte oppå hverandre heller. Dessuten jobber jo han og jeg studerer, så da er det greit. :)

Våren gjør som regel det meste litt lettere. Dagene blir lysere og en får mer energi (i alle fall jeg). =) Dessuten blir det koseligere å bevege seg ute. (^^,)

Astrid

04.04.2010 kl.11:48

Jeg prøvde meg på røsti for ikke lenge siden, og jeg synes det var mye jobb med rasping og klemming av poteter. Godt ble det, men jeg brukte ikke egg i. Da vil jeg tro den henger bedre sammen enn min gjorde. Uansett, i dag blir det fløtegratinerte poteter :-)

Eldeen

04.04.2010 kl.17:30

Ja, det er jo litt jobb, men jeg synes ikke det var så alt for ille. Men nå er jeg glad i å lage mat da, og min kjære hjalp til. ;) Og jada, den hang fint sammen den vi lagde. :) Ah, fløtegratinerte poteter er nydelig! Kos deg! =D

Astrid

04.04.2010 kl.20:42

Jeg synes det var mye arbeid i forhold til resultatet, jeg er også veldig glad i å lage mat! Fløtegratinerte poteter er godt med løk, persille, ost, salt og pepper mellom lagene med poteter. Tror likevel poteter i båter er favoritten, det er så velsignet fort gjort i forhold :-) Nåja, disse gratinerte var utenom salaten det beste i dag. Den marinerte biffen av storfe fra Kiwi jeg kjøpte i går var ikke akkurat indrefilet, den var en utfordring for tenna! :-D Men man kan vel ikke forlange alt til 14,90 pr stk. heller...

Eldeen

04.04.2010 kl.21:59

Hehe, det er nok mulig. Jeg synes det blei veldig godt med egg oppi hvert fall, det blei litt som en omelett. Så jeg kommer nok til å lage det igjen selv om det var litt jobb. Ah, det høres kjempegodt ut! Jeg har ikke spist føtegratinerte poteter på over et år, siden jeg ikke tåler melk. Det finnes jo gode fløteerstatninger, men jeg innbiller meg liksom at det ikke blir like stas uten masse gulost oppå. Hehe. ;) Er vel begrensa hva en kan forlange av en biff til 14,90 ja, hehehe. ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits