Foccacia.

I påska bakte jeg foccacia for aller første gang, og tro meg: Jeg kommer ALDRI til å kjøpe foccacia i butikken etter dette. Det er enkelt, og godt! Du trenger:
*
1 kg mel
* 20 g salt
*1 pk fersk gjær (tørrgjær funker også)
*1 liter lunkent vann
* Extra Virgin olivenolje
* Maldonsalt
* Evt. soltørkede tomater og oliven


 

Slik gjør du:
1. Løs gjæren opp i det lunkne vannet.
2. Tilsett 20 gram salt.
3. Bland inn melet. Deigen skal være seig og klissete, nesten mer som en røre enn en deig.
4. Legg plast over deigen og la den heve/boble i ca. 30 minutter.
5. Sett ovnen på 250 grader.
6. Kle en langpanne med bakepapir.
7. Tøm alt over i langpanna og fordel deigen jevnt utover.
8. Skvett litt olje utover deigen. Den vil trekke seg ned i deigen etter hvert som den stekes og gjøre brødet saftig og godt.
9. Fordel litt maldonsalt (1/2-1 ss) utover deigen.
10. Stek i ca. 25 minutter ved 250 grader.
Jeg har bakt foccacia to ganger hittil, og begge gangene har jeg brukt soltørkede tomater og oliven i tillegg. Første gangen drysset jeg det over deigen og trykte det litt nedi. Det blei bra, men noen steder blei godsakene litt svidd. Den andre gangen putta jeg godsakene oppi deigen rett før jeg helte den i langpanna. Da slapp jeg at de blei svidd, men det var vanskelig å få fordelt dem jevnt. Neste gang tenker jeg at jeg prøver å blande dem inn i deigen før jeg setter den til heving. 


Tips:
* Du kan bruke grovt salt istedenfor maldonsalt om du ikke har maldonsalt i huset.
* Foccacia kan fryses.
* Foccacia passer til alle middager du trenger brød til.
* Del foccaciaen i firkanter og deretter på langs og spis dem med godt pålegg. Jeg vil tro gulost er knallgodt, men siden jeg ikke kan spise det, prøvde jeg med ei god skinke istedenfor og det var mer enn spiselig.
* Prøv å lage toast av foccacia. Det gjorde jeg, og det blei knallgodt. Pga. oljen blir brødet knasende sprøtt på utsiden - pass bare på å være forsiktig med smøret eller dropp det helt. Oljen i brødet gjør uansett susen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 kommentarer

Hobbyanette

15.04.2010 kl.18:06

Ja, Foccacia er knallgodt! Og som du sier; så enkelt! Men så bra at det kan fryses, for sist jeg lagde det, så måtte vi hive endel pga at vi ikke rakk å spise det opp :/ Men hvordan oppbevarer du det? For vi fant ut at om vi lagra det i poser, så smeltet saltet :/ (vi bruker gourmetsalt)... har du tips til å unngå det?

Eldeen

15.04.2010 kl.18:17

Hehehe, det blir mye mat av en slik langpanne med foccacia. Vi spiste foccacia til det tøyt ut av ørene på oss! Hmmm.. Jeg har ikke noen gode tips der, gitt. Jeg venta til det var helt nedkjølt og oppbevarte det i brødposer, og det gikk fint.

Kanskje brødet ikke var helt kald da du la det i posen? Eller at det blei for fuktig inni der? Eller at det var for varmt i rommet? I så fall er tipsene mine: Vent til det blir helt kaldt før du legger det i posen. Legg tørkepapir oppå, inni posen, for at det kan trekke til seg fukt. Oppbevar på et kaldere sted, kanskje i kjøleskapet? Aner ikke om det funker, men det er det jeg ville prøvd først i alle fall. :)

AlidaSolli

15.04.2010 kl.18:54

Så godt ut det ja :) Søt blogg!

Eldeen

15.04.2010 kl.19:01

Det er knallgodt! Tusen takk. =D

Hobbyanette

15.04.2010 kl.20:10

Sv: ja, det kan godt hende! Det tenkte jeg faktisk ikke på :p hehe :p Det må jeg prøve neste gang... Med tørkepapir eller kjøleskap :) Fikk skikkelig lyst til å lage Foccacia nå :p

whooah - Line

15.04.2010 kl.20:37

Nam, så godt! :)

Eldeen

16.04.2010 kl.10:11

Hobbyanette: Da får du si ifra om det funker eller ikke! Hehe. ;)

Whooah: Ja, foccacia er kjempegodt! =D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits