Kjøttboller, brokkoli og kålstuing.

Verken min kjære eller jeg har noen sinne like kokt kål, så vi blei positivt overraska da vi laga kålstuing og fant ut at det faktisk var godt allikevel, til tross for alle våre motforestillinger. :)


Til denne retten trenger du:
* Ca. 750 gram kål
* 2 ss hvetemel
* 2 ss mør eller margarin
* 4 dl melk eller solhavre
* Salt og pepper
---
* Kjøttboller
* En skvett melk eller solhavre
* Et egg
* Griljermel
* Godt krydder
---
Brokkoli


Slik lager du kålstuing:
* Skjær kål i strimler og skyll godt
* Kok kålen mør i lettsaltet vann og hell den i et dørslag. Jeg liker den med litt tyggemotstand, så jeg koker den ikke ihjel.
* Smelt smøret i en tykkbunnet kjele eller en wok
* Ha i melet og rør det godt inn til du får en tykk og jevn masse. La det surre i ca. 2 minutter under omrøring.
* Dra kjelen av plata og tilsett melka litt og litt mens du visper
* Sett kjelen tilbake på plata og kok opp under omrøring
* Til sett den avrente kålen og smak til med salt og pepper


Slik lager du crispy kjøttboller:
* Pisk et egg sammen med en liten skvett melk
* Bland grilermel sammen med godt kydder, for eksempel grillkrydder
* Dypp kjøttbollene først i eggeblandingen, deretter i melblandingen, og så legger du dem på en stekeplate
* Stek kjøttbollene i ovnen til de er varme og crispy


Slik gjør du resten:
*Kok brokkoli og dander alt sammen på en tallerken.
PS! Kjøttboller som du kjøper ferdig i butikken inneholder som regel melk. Er du allergisk mot melk og like distré som meg, risikerer du å glemme å lese innholdsfortegnelsen og får vondt i magen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

3 kommentarer

Tante Jul

30.04.2010 kl.12:37

Kålstuing er godt! Nå om våren kan en gå ut og plukke litt skvallerkål å putte i, så blir smaken litt friskere.

Hobbyanette

30.04.2010 kl.13:52

Sv: Nei, si det... Min kjære får arbeidsledighetspenger da... Og vi søkte om sosialpenger (som vi fikk), men de bestemte NAV seg for å kutte ut plutselig... Så nå sitter vi igjen med et stort minus i regnskapet hver uke, og sparepengene er snart borte... Men skal søke om sosialpenger igjen snart, så satser på at det blir :) Vi bruker også fryktelig lite penger! Kjøper oss faktisk ikke klær, så det er mest mat det går i.... Men takk :p Det må jo bare gå :p

Det så jo kjempegodt ut!

Eldeen

02.05.2010 kl.13:52

Tante Jul: Ja, jaggu var kålstuing godt! Hvem skulle trudd det? Hehehe. ;) Ung og dum som jeg er, har jeg faktisk aldri hørt om svallerkål (enda jeg har jobba med frukt og grønt), men jeg får gjøre litt research, for nå gjorde du meg nysgjerrig! :)

Hobbyanette: Ah, det hørtes ganske komplisert ut. Og ja, det er gjerne slik: "Det må jo bare gå." Synes dere er kjempeflinke som greier det - en eneste arbeidsledighetstrygd fordelt på to personer er ikke skrekkelig mye penger (med mindre din kjære tjente sinnsykt med penger tidligere, hehe).

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits