Allergiprodukter: Intro.

For litt over et år siden, kutta jeg ut alt av melk i maten. Mange mennesker har laktoseintoleranse, men for min del er det ikke laktosen som er verst, men melkeproteinet. Der finnes det nemlig et stoff som heter kasein, og dette skaper trøbbel i systemet for min del. For de som er laktoseintolerante finnes det masse laktosefrie og laktosereduserte meieriprodukter rundt omkring. Siden jeg ikke kan spise disse og dermed ikke har et grunnlag til å kunne uttale meg om dem, kommer jeg nok ikke til å skrive så mye om dem. Derimot tenkte jeg at jeg skulle lage noen innlegg om de allergiproduktene jeg kan spise/drikke.

Grunnen til at jeg vil skrive om dette, er at da jeg selv slutta med melk, så synes jeg det var fryktelig vanskelig å vite hva jeg kunne erstatte med hva, og hvor jeg kunne finne de ulike produktene. Jeg har alltid vært veldig glad i meieriprodukter, og syntes at det var helt forferdelig å kutte ut melk fra kostholdet mitt, selv om det har gjort meg friskere. Jeg faller fremdeles for fristelsen en gang i blant, og jeg angrer nesten like mye hver gang. Det er virkelig veldig sjelden at det er verdt det. Det finnes så mange gode produkter på markedet, at det skulle være unødvendig å dytte i seg ting en ikke tåler.

Det eneste jeg synes kan være virkelig vanskelig å erstatte er ost. Det finnes en del osteerstatninger, men noen av dem smaker forferdelig, og det er ikke så veldig mye å velge blant. Delikatesseoster kan en bare kikke langt etter, og det er også vanskelig å erstatte produkter som ricotta, cottage chese, mascarpone og så videre. Der er også forferdelig dyrt med melkefri ost, men en gang i blant er det verdt det.

Mine beste tips til alle dere som har matintoleranser eller allergier, eller som mistenker at dere har det er:
* Les alt du kommer over av informasjon, tips og råd.
* Prøv å samle gode oppskrifter som ikke inneholder ting du ikke tåler.
* Les alltid innholdsfortegnelsen på det du spiser, i alle fall i begynnelsen. Det utrolig hvor mye rart som inneholder f.eks. melk.
* Prøv masse ulike produkter. Smaker du for eksempel en type soyamelk og den er pyton, kan det allikevel hende at du liker det neste merket du prøver.

Vel, jeg skal i alle fall gjøre mitt beste i å opplyse verden om hvilke produkter som finnes der ute, og så skal jeg gjøre så godt jeg kan med å oppdatere etter hvert - når jeg har tid og lyst. Veit dere om produkter som jeg burde ha med, så kom gjerne med dem. :)Bildet fant jeg her, og så redigerte jeg det litt for at det skulle passe til mitt bruk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Hobbyanette

20.05.2010 kl.14:32

Så fint at du skriver om det :) Jeg for min del er ikke allergisk mot noe (som jeg vet :p ) Men uansett, så kan det vært spennende å prøve nye ting :) :p

Eldeen

20.05.2010 kl.15:04

Takk for det. :) Jeg savna selv mer info om slikt da jeg skulle slutte med melka. Særlig savna jeg bilder av hvordan ting så ut, slik at jeg visste hva jeg skulle lete etter i butikken. Så da tenkte jeg at dette kunne være en god idé. :) Bare si ifra om det er noe du lurer på eller synes jeg må ha med. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits