Et livstegn fra meg. :)

Nå har jeg vært lat med blogginga i noen dager, så det er vel på tide å oppdatere dere litt før dere glemmer at jeg eksisterer.  =P

Lørdagen kjørte Andreas og jeg en tur til Lillestrøm. Planen var at vi skulle kjøpe oss hagemøbler, men da vi kom til Obs, var møblene vi hadde sett oss ut utsolgt. Heldigvis var det ikke helt bomtur, for vi hadde noen andre ting vi skulle fikse også. Først var vi på en innvandrerbutikk, "Keiser", for å fylle på med tahini, Red Curry Paste og litt diverse. Dessverre var butikken blitt veldig fornorska siden sist jeg var inne der, så jeg fant ikke alt jeg ville ha, men jeg fikk i alle fall det mest prekære. Så får jeg heller prøve å finne en annen innvandrerbutikk der de har litt mer eksotiske varer. Om noen veit om noen på strekka mellom Arvika-Charlottenberg-Aurskog-Lillestrøm-Oslo, så si ifra. De er liksom ikke så lette å søke opp på nettet heller, siden jeg ikke har noen navn.En skål med deilige, belgiske jordbær. Namnamnam. <3


Litt vanlig norsk mat skulle vi ha også, men siden jeg blir veldig fort sliten for tida og det var flust med folk i Lillestrøm på lørdag, så dro vi heller til Sørumsand og handla resten. Det var en god del folk der også, men heldigvis litt roligere enn i byen, og med litt mer luft mellom butikkhyllene.Hvitveisen i hagen vår.


Søndagen sto jeg på kjøkkenet store deler av dagen. Jeg laga lasagne helt fra bunnen av til meg selv, og brukte opp den siste halvfabrikatlasagnen til Andreas. Skal bli godt nå som vi er kvitt alle halvfabrikatlasagnene, så kan jeg begynne å lage det samme til begge to, istedenfor å lage en til hver. (Pga. melka i halvfabrikatpakkene.) Jeg marinerte og stekte to kilo med kyllingfilet, og skjærte dem opp i skiver. Jeg laga også en stor porsjon med hummus. På 17. mai hadde vi nemlig spleise-koldtbord hjemme hos mamma og dem.Minstebror Benjamin marsjerer i korpset på 17. mai, for første gang.


På 17. mai sto vi opp, dusja og ordna oss, og så dro vi på Aursmoen og så på toget. Det var fort overstått. Etterpå dro vi hjem igjen. Andreas bakte brownies, mens jeg laga ferdig maten vi skulle ha med bort til mamma. Der borte blei vi en hel gjeng, og vi fråtsa i både mat og kaker til vi var så mette at vi nesten rulla fra bordet. Det blei selvfølgelig masse mat til overs, men det er jo bare fint. Jeg spiste rester både til frokost, lunsj og kveldsmat i går, og Andreas har hatt med seg luksuslunsj på jobben. I dag tar vi siste rest til middag. :)Den lille, søte stekusina mi går i 17. mai-toget.


I går bestemte sommeren seg for å ta seg en tur på besøk, så jeg spiste både frokost og lunsj på trappa, dro med meg stereoanlegget ut, og tilbragte så og si hele dagen i sola med Stella og Radio Norge som selskap. Solbrent blei jeg også, men jeg var heldigvis så lur at jeg gikk inn før det blei for ille. Jeg fikk fire av de fem bøkene jeg bestilte for ikke så lenge siden, og nå har jeg allerede lest over halvparten av "Kjernesunn familie". Jeg har alltid lest sakte, og sliter dessuten veldig med konsentrasjonen for tida, så det sier litt om hvor fornøyd jeg er med boka. Den er lettlest og har et behagelig design, og innholdet er bedre enn jeg hadde turt å håpe på. Den var verdt sine kroner. Derfor blei det til at jeg hadde nesa i boka helt fra jeg pakka den ut og til jeg var så sliten i hodet i går kveld at jeg ikke fikk med meg hva jeg leste lenger. Da slang jeg meg i sofaen sammen med min kjære og så litt på Buffy før vi fant senga.Stella nyter det fine været.


I dag har jeg også kost meg ute i sola, men siden jeg ikke veit hvor solkremen min har tatt veien, så har jeg vært litt mer forsiktig i dag og bare sittet ute i korte perioder av gangen. Jeg har ikke så skrekkelig lyst på verken sviende, hummerrød hud eller det som verre er, så da er det greit å være litt forsiktig. I dag har jeg også greid å legge fra meg boka i kortere perioder for å sette på oppvaskmaskinen, gå ut med søpla og å skrive dette innlegget.  :) Kanskje jeg til og med greier å få satt på en maskin med klær eller to før dagen er over.Gårsdagens lunsj: Asparges med serranoskinke og hummus.

Det har forresten begynt å skje litt med alle søknadene jeg har sendt rundt i det siste. Jeg har mottatt bekreftelse om at henvisninga fra legen min til revmatismesykehuset er mottatt og at den vil bli videresendt til selve sykehuset for vurdering. I går fikk jeg brev fra skolen om at permisjonen har blitt innvilga, fra 1.3.2010 til 1.3.2011. Så nå slipper jeg å bekymre meg for om jeg mister studieplassen min. I dag fikk jeg brev fra smerteklinikken, om at jeg har fått time 9. juni. Endelig skjer det noe! Nå mangler jeg bare svar på søknaden om arbeidsavklaringspenger og et endelig svar fra revmatismesykehuset. Får krysse fingrene for at i alle fall NAV er litt kjappe i avtrekkeren, så jeg slipper å bekymre meg så mye for økonomien oppå alt det andre.Ei lita marihøne på tur i hagen vår.


I dag har min kjære greid å få tak i hagemøbler på Obs, så om det er like fint vær i morra, kan jeg kose meg ute i splitter nye stoler ved et splitter nytt bord. Det blir deilig å endelig kunne nyte den digre terrassen vår i fulle åndedrag. Før jeg rakk å skrive ferdig dette innlegget, fikk jeg besøk av Magnar, lillebror nr. 3. :) Han blei her et par-tre timer, og det var kjempekoselig. Nå har min kjære kommet hjem fra jobben også, så da er det vel på tide at jeg poster innlegget og sosialiserer litt.

Håper dere har en fin dag og like pent vær som vi har. =)Stella undersøker alt hun ser ute i det deilige været.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 kommentarer

Hobbyanette

19.05.2010 kl.17:02

Nemmen hei :D Så koselig å høre fra deg igjen :) Ser ut som om ting er på rett vei, og det er jo kjempebra! Du har jo vært kjempeaktiv i det siste! Det bør du vært stolt over, for jeg har kanskje ikke gjort halvparten av det du har gjort engang :p Men jeg klarte også å bli solbrent :/ Ikke godt altså... Men jeg blir i så godt humør av å sitte ut i sola, så det er litt verdt det :p hehe!

Eldeen

19.05.2010 kl.17:45

Hihi, takk for det. Ja, jeg har da fått gjort litt de siste dagene. Jeg har hatt noen gode dager nå, og det har gjort godt! =) At jeg faktisk har vært flink til å slappe av når jeg har blitt sliten og roe ned når tempoet har blitt litt vel høyt, har gjort at jeg har holdt meg i OK form mye lenger enn jeg pleier. Jeg har til og med nesten greid å unngå hodepinen de siste dagene!

Enig! Det er helt fantastisk å sitte ute i sola, jeg blir også i godt humør av det. Så jeg har ikke greid å holde meg helt unna i dag heller, selv om jeg egentlig burde finne igjen solkremen min før jeg utsetter den stakkars huden min for noe mer sol. =P Det er jo så deilig! Og så varmer det opp alle ømme, vonde muskler og er mye bedre enn all verdens smertestillende. Ah, himmel på jord! =D

Silje Silje

19.05.2010 kl.18:37

Så bra at ting begynner å skje!! Krysser fingrene for at nav er kjapp.

sv: Åj, er det noe med det ja. Er vanlige ikke-øko sitroner med voks?

Veronica

19.05.2010 kl.18:58

Jo mer jeg leser om disse bøkene som Kjernesunn familie jo mer får jeg lyst på dem altså!!! argh jeg ha en sekk med masse penger i... sliter selv med konsentrasjonen ofte så når jeg først finner noe jeg leser og klarer å fokusere på, DA er det en bra bok!!

Du fant utav alt du lurte på om sjokoladen ja :)? Hvis ikke så får du bare spørre!

Eldeen

19.05.2010 kl.19:13

Silje Silje: Takk for det. =D Krysser alt som kan krysses selv. Jeg er ikke helt sikker på hvordan en skal vite om en sitron har voks eller ikke, men jeg veit at det er vanlig å vokse sitrusfrukter og kålrot for at de skal holde lenger og se fine ut. Så jeg vil tro at det tryggeste er økologisk, hvis en vil beholde skallet på. Kan jo hende det står noe på nettet om det? Jeg har aldri egentlig sjekka det så nøye opp. Jeg spurte sjefa da jeg jobba i fruktavdelinga på Meny, men fikk i grunn ikke noe skikkelig svar - bare at det var vanlig å vokse skallet. :) Det er jo litt kjekt å vite, for i mange oppskrifter skal en jo bruke revet skall av appelsin eller sitron også. Hmm.

Veronica: Det er sikkert mulig å få lånt dem på biblioteket også. Hvis ikke de har dem, så kan du jo høre om de kan skaffe dem. :) De pleier som regel å være behjelpelige. :) En sekk med masse penger i skulle gjerne jeg hatt også, hehe. En stor en! :)

Jada, jeg fant ut alt jeg lurte på i første omgang i hvert fall. =) Så nå er jeg litt klokere enn jeg var tidligere i dag. =P

Tante Jul

19.05.2010 kl.21:57

Sooool! Og jordbæææær! Og masse penger! Jeg krysser også fingrene for arbeidsavklaringspengene dine. Økonomiske bekymringer er så utrolig kjipt!

Se her, forresten: http://now.wordflow.se/#post252 - Det er flere der ute!

Eldeen

19.05.2010 kl.22:30

Hihi, du sprer juleglede året rundt, Tante Jul. :) Takk for både gode ønsker og en god link. =D

Astrid

20.05.2010 kl.12:28

Fin pus som må sjekke alt :-) Hyggelig at det ordner seg for deg! Det er som du sier, det ordner seg for både snille jenter og mindre snille jenter... Det har ikke skjedd noe nevneverdig her, men jeg ser uansett lysere på tilværelsen - og det håper jeg vedvarer...

Hummus lager du av kikerter, ikke sant? Jeg husker ikke for mitt bare liv hvordan det lages, men jeg lager av og til mos av bønner. Det er godt! 17. mai hadde vi asparges og einerrøkt ørret, stekt potet i biter, soppstuing av fersk sopp og tomatsalat. Skulle hatt egg ved siden av, men lagde eggerøre av alle eggene jeg hadde før på dagen :-) Det var knallgodt i alle fall! Fersk sopp er undervurdert.

Boka om "kjernesunn familie" høres veldig interessant ut. Etter hva jeg har forstått lages all mat uten meieriprodukter, og det brukes kun "ren" mat uten noen tilsetningsstoffer?

Eldeen

20.05.2010 kl.15:12

Hehe, ja, hun er herlig. :) Og takk for det. Er en god følelse at det endelig begynner å skje noe. God å høre at du ser lysere på tilværelsen. Det ordner seg nok, skal du se. :)

Hummus lager jeg av kikerter ja. Jeg har lagt ut oppskrift i dette innlegget: http://eldeen.blogg.no/1270221747_prosjektmiddag_nr_8_r.html. Jeg lager bare på slump, så noen mål har jeg ikke, men det er bare å prøve seg fram med litt og litt av gangen til en er fornøyd. :) Ah, det hørtes ut som dere hadde masse fantastisk god på 17. mai i hvert fall! =D Jej!

Det er riktig som du sier. "Kjernesunn familie" lager maten uten melk og bruker så langt det lar seg gjøre "ren" mat. De holder seg også unna gluten og sukker (som jeg også reagerer på, men ikke har greid å kutte ut enda). Jeg håper på at boka skal greie å inspirere meg nok til at jeg i det minste greier å redusere inntaket av brød og sukker en smule. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits