Asparges med serranoskinke.

På 17. mai hadde vi spleise-koldtbord hos mamma, og jeg laga blant annet asparges med serranoskinke. Dette er temmelig kostbar mat, men det er også vanvittig godt og latterlig enkelt å lage.


Du trenger:
* Frisk asparges
* Serranoskinke

Selv brukte jeg 2 bunter asparges og nesten en 300 grams pakke med Taga serranoskinke. Jeg kjøpte alt på Rema 1000, og betalte ca. 20 kroner per bunt med asparges og 99 kroner for pakken med 300 gram serranoskinke. Du kan selvfølgelig bruke en annen type spekeskinke istedenfor, men jeg anbefaler Taga serranoskinke på det sterkeste! Du får kjøpt mindre pakker til en lavere pris per pakke, men da er også kiloprisen desto høyere.Til koldtbordet la jeg aspargesene på et fat sammen med rapidsalat.


Slik gjør du:
* Knekk av bunnen på aspargesene for å unngå den nederste delen. Skyll.
* Kok opp vann. 1 ts salt til 1 liter vann.
* Når vannet koker har du oppi aspargesene og lar dem trekke i 4-5 minutter. Aspargesene skal helst trekkes stående, for å bekytte toppen mot skade.
* Når du har trukket aspargesen ferdig, har du den rett over i iskaldt vann, for å stoppe kokeprosessen.
* Legg aspargesene på tørkepapir, så de får rent av seg.
* Del serranoskinken i to, på langs.
* Snurr serranoskinken rundt aspargesen. Jeg fant ut at det var enklest å begynne fra bunnen og snurre oppover mot toppen.


Tro for all del ikke at du ikke liker asparges bare fordi du har smakt den hermetiske varianten og ikke likte den. Dette er noe helt annet, og det kan ikke engang sammenlignes. Du får også frossen asparges, og selv det kan ikke på langt nær måle seg med de ferske.


Asparges er kjempegodt i kombinasjon med hummus.
Oppskrift på hummus finner du her.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 kommentarer

Solveig Karin

20.05.2010 kl.18:00

Dette her ser jo bare helt fantastisk ut!

Eldeen

20.05.2010 kl.18:08

Takk for det. :) Det er fantastisk også - anbefaler deg å prøve! =D

Astrid

20.05.2010 kl.20:55

Å. Asparges er himmelsk godt! Jeg synes 3 minutters koking er nok jeg, men det er jo en smakssak. Bare den ikke blir overkokt, det er iallefall ikke godt! Prøv med røkelaks eller ørret en gang :-) Forresten, sist jeg kjøpte så kjøpte jeg kun topper. Husker ikke prisen, men her kan a l t på aspargesen benyttes. Fant ut at det ikke ble noen vesentlig prisforskjell i grunn - for noe går jo til spille når man kjøper hel bunt. Skyll og kok, veldig greit :-)

Solveig Karin

20.05.2010 kl.21:24

sv. ja jeg tror jeg må prøve det! :D

Aah. Nei jeg har faktisk bare smakt den fajitaen så ja, kanskje jeg må smake uten at den er gratinert da! :D Og det med kylling og grønnsaker hver for seg var også veldig lurt! Typisk at folk ikke liker paprika og sånn :D

Tante Jul

20.05.2010 kl.23:32

Eeeelsker asparges! Både den grønne og den hvite (hvit er i sesong i sydtyskland nå og omtrent en måned fremover, og jeg skulle ønske jeg kunne reise dit og spise masse!) Visste du at helt unge geitramsskudd kan spises på samme måte som asparges? Smaken er ganske lik, men jo eldre de blir desto bitrere smaker de. Skal helst tas før de øverste bladene "skiller seg". Problemet er som regel å huske hvor geitramsen vokser, for de er ikke så lette å kjenne igjen om en ikke vet hvor en skal lete.

Eldeen

22.05.2010 kl.18:36

Astrid: Ja, asparges er himmelsk godt. 3 minutter holder nok hvis du koker den, men jeg valgte å la den trekke istedenfor, så da lot jeg de stå i 4-5 minutter. Da hadde de fortsatt god tyggemotstand og masse smak! Overkokt er IKKE godt nei. Bedre med litt for lite kokt enn litt for mye! :) Røkelaks er jeg ikke noe glad i, men takk for tipset! Det kan jo hende jeg prøver når jeg skal lage mat til noen andre enn meg selv! =D Er moro når folk kommer med tips og råd sånn som du gjør. =)

Solveigen: Hehe, ja det er typisk. Det er godt vi kan inspirere hverandre! =D Forandring fryder, veit du.;)

Tante Jul: Jeg har faktisk aldri smakt hvit asparges jeg! Og ikke veit jeg hvordan geitramsskudd (eller geitrams for den saks skyld) ser ut heller, så jeg får spørre Google! ;) Nok en gang overvelder du meg med all din klokskap og visdom! ;)

Astrid

22.05.2010 kl.20:52

Haha, jeg så ikke ordet "trekke" i teksten... Det gir ny mening :-) Jeg er overmåte interessert i mat og matlaging, det er moro å dele "ekspertise", you know. Det er bare slik man blir bedre i kokkekunsten. Jeg synes du skal teste hvit asparges - jeg synes den grønne (fortsatt) er best - men det er jo smak og behag! Nå skal jeg tilberede fylte sopphatter, tilbehør scampi marinert i soyasaus, appelsinsaft og hvitløkspepper, salat med tomat, løk, mais, sitronsaft og rapidsalat. Ekstra tilbehør: Hjemmelaget tzatziki :-) Disse "havgreiene" skal få renne av seg og få en kjapp runde i panna. Så får vi nå sjå kvissleis det blir!

Eldeen

23.05.2010 kl.14:39

Hehe, det er fort gjort. ;) Mat er gøy (og godt!). Jeg får vel prøve å teste hvit asparges da, hehe. ;) Bare jeg finner det noe sted og det ikke koster alt for mye! Ååååh, hørtes kjempegodt ut! Fylt sopp er i alle fall noe av det beste som finnes! =D Åssen blei resultatet?

Astrid

24.05.2010 kl.12:42

Det ble godt, men jeg synes fortsatt sopp smaker best stekt i panne med pepper og finklippet persille over - og gjerne surret i litt rømme... :-) De ble litt "vasne" i smaken, eller hva jeg nå skal si, men for all del, godt var det! Neste gang skal jeg prøve med litt mer "fres" i fyllet, og med en litt skarp ost over.

Eldeen

24.05.2010 kl.13:02

Min kjære og jeg laga fylte champignoner og portebelloer på sjuårsdagen vår, og det var i alle fall farlig godt! =)

Astrid

24.05.2010 kl.17:06

Hva fylte du dem med? Nysgjerrig som alltid jeg vettu ;-)

Eldeen

26.05.2010 kl.10:18

Jeg husker ikke helt - og finner ikke igjen oppskrifta, men det var i alle fall friske urter, skinke, paprika, krydder og så ost på toppen. Tror det var mer, men jeg kommer ikke på det! :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits