Kyllingfilet til koldtbord

I tillegg til å lage asparges med serranoskinke, laga jeg også kyllingfilet til koldtbordet på 17. mai. Jeg er ikke så flink til å pynte og få det til å se pent ut, men når en legger fra seg prestasjonsangsten og bare smeller det sammen, så blir det greit nok uansett. Det å lage maten er lett som en plett, så smaken var det i alle fall ikke noe å utsette på. :)
Du trenger:
* 2 kilo frossen kyllingfilet
* Marinade
* Diverse grøntfôr

Til marinering brukte jeg:
* Caj P. BBQ Oil original til 1 kg kylling
* Marinade av olje og Fajita Magic-krydder til 1 kg kylling
Slik gjør du:
* La kyllingfiletene tine
* Legg kyllingfiletene i brødposer med marinade, 1 kg i hver pose
* La kyllingen ligge til marinering i minst to-tre timer
* La overflødig marinade renne av, men det er ingen vits i å tørke den bort
* Stek filetene i aliminiumsfolie, på 200 grader i ca. 30 minutter
* La kyllingen avkjøles, før du deler den i skiver
* Dander så godt du kan på to fat, sammen med ei god dose grøntfôr

Når du marinerer kyllingen og steker den på denne måten, blir den saftig, mør og smakfull. Akkurat slik vi liker det! Den holder seg fint i kjøleskapet i noen dager, så kylling kan du godt steke dagen i forveien. Blir det masse til overs, er det heller ingenting i veien for å fryse ned restene, eller å for eksempel bruke dem i en deilig kyllingsalat.Kyllingen til venstre har fått bade i hjemmemekka marinade, mens den til høyre har blitt marinert i BBQ oil.


Pris:
Prisen er det heller ingenting å si på. Dette er ikke den dyreste festmaten en kan lage, selv om det er en fryd for smaksløkene. Jeg brukte Rema 1000 sin frosne kyllingfilet, og den koster 58 kroner per kilo. Det vil si 116 kroner for kyllingen. Litt olje og litt krydder til en marinade er noe de fleste har i hus, så det gidder jeg ikke å regne på. Jeg var raus med grønnsakene, for jeg liker å faktisk kunne spise dem, og ikke bare ha dem til pynt. For en crispisalat, et par pakker cherrytomater, halvannen paprika og en agurk vil jeg tippe grønnsakene kommer på ca. 70 kroner. Med andre ord får du to bugnende fat med deilig festmat til under 200 kroner! Stort bedre kan det ikke bli!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 kommentarer

Løvliens verden

22.05.2010 kl.15:27

Nam, det så skikkelig godt ut! :)

Astrid

22.05.2010 kl.17:13

Jeg ble sulten! Mye mat for pengene, ja, det liker vi! Spesielt når det smaker så godt som kylling faktisk gjør :-)

Eldeen

22.05.2010 kl.18:47

Løvliens verden: Takk for det. Kan love deg at det var det også, hehehe. ;)

Astrid: Hehe, det tar jeg som et kompliment. ;) Kylling er supergodt! =D Og så kan en jo få det til å smake nesten hva som helst om en vil. =D

Astrid

22.05.2010 kl.21:35

Klart det er en kompliment! Hvordan kunne du tvile på det? ;-) Jeg sier aldri noe negativt, da faller vitsen ved å kommentere helt bort. I slike tilfeller skriver jeg ingen verdens ting. Basta :-)

Eldeen

23.05.2010 kl.14:41

Hehehe, jeg tviler ikke. ;) Jeg ser ikke for meg at du ville kommet med negative kommentarer - da hadde jeg blitt overraska! Og jeg er helt enig med deg! Som mamma'n min har lært meg: "Har du ikke noe fint å si, så kan du holde munn." =P

Inger lise Dahl

27.01.2013 kl.21:43

Dette så bra godt ut ja. No har jeg aldri kjøpt frosne kyllingfilleer. Det siden jeg ikke lager no middag og aldri store porsjoner. Men hender jeg kjøper par kyllingilleer, så blir d ikke at jeg orker å lage den før datoen går ut. Og har lagt di i frysern.Hvor lenge er den holdbar i fryser, er skeptisk på kylling. Og hvilken måte er smartes og tine den. Vet ikke hvor mange ganger jeg bare kaster maten. Har aldri marinert kjøtt/fugl heller ;) Er ikke no flink med og lage mat som du skjønner ;) Blir så kjedelig og lage ting til bare meg selv. Legger du kyllingfilleene sammen i folie?

Eldeen

13.02.2013 kl.22:18

Inger lise Dahl: Hvis du kjøper frosne kyllingfileter, så står utgangsdatoen på pakka og de holder i månedsvis. :) Om du kjøper ferske kyllingfileter og fryser dem ned selv, så skal de holde i ca. 12 måneder hvis du fryser dem rå eller ca. 4 måneder om du fryser dem stekt eller kokt. Det er smartest å tine dem i kjøleskapet over natta eller evt. på tine-program i mikroen hvis du har glemt å ta det opp.

Jeg var heller ikke flink til å lage mat før, men innså at mat og kosthold er en viktig del av livet om man vil fungere så bra som mulig med de forutsetningene man har, så jeg har lest og lest og prøvd og feila og prøvd litt til. Jeg føler meg fortsatt ikke så høy i hatten når jeg lager mat til andre folk, men så lenge jeg selv og samboeren liker det, så er det det viktigste. :)

Det kan være ganske kjedelig og umotiverende å lage mat bare til seg selv, men jeg sammenligner det gjerne med å vaske doen, vaske klær eller å gå på do: Det er kjedelig, men det bør absolutt gjøres.

Ja, jeg legger kyllingen sammen i folie. Jeg legger folie utover ei langpanne, legger kyllingfiletene oppå folien, men ikke oppå hverandre, og så legger jeg et lag folie over igjen og sørger for at alt er pakka inn. :) Marinader kan du kjøpe ferdig i butikken, eller du kan blande din egen med olje og et krydder du liker godt. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits