Veganmiddag: Grønnsakscouscous og tzatziki.

Jeg prøver iherdig å bli flinkere til å lage vegetarmat, og det går framover. Sist vi hadde vegetarmiddag, blei det grønnsakscouscous med tzatziki. Nam!

Et vegansk måltid inneholder ikke kjøtt, melk eller egg - altså ikke animalske produkter av noe slag.


Dette trenger du til grønnsakscouscousen:
Couscous
Grønne linser
Olje
Frossen spinat
Løk
Mais
Tomater
Godt krydder
+ Det du måtte ønske av grønnsaker, f.eks. purre, sopp, paprika og så videre.


Slik gjør du:
* Kok de grønne linsene. Du trenger 2 dl vann til 1 dl linser, og koketiden er på ca. 20 minutter. Linsene trenger ikke å bløtlegges først.
* Tin spinaten og klem ut vannet.
* Skyll og del løk, sopp etc. i små biter, hell vannet av maisen og del tomatene i båter.
* Tilbered couscous etter anvisningen på pakke (varierer litt fra type til type).
* Fres alle grønnsakene (bortsett fra tomatene) med litt godt krydder i ei stekepanne.
* Bland couscous, grønne linser og grønnsaker sammen, og legg tomatene på toppen.
Dette trenger du til vegansk tzatziki:
* Soya-yoghurt (naturell)
* Tzatzikikrydder
* Agurk
* Litt olje
* Noen dråper vineddik (kan sløyfes)


Slik gjør du:
* La soya-yoghurten renne av seg i et kaffefilter i minst en halvtime før du begynner å blande ingrediensene.
* Del agurk i bittesmå biter. Noen foretrekker å fjerne skallet, men siden det er der både næringsstoffene og mye god smak sitter, foretrekker jeg å beholde det på.
* Putt agurken i en sil, hell litt salt over, og klem ut mest mulig vann. Dette er ikke nødvendig om du skal spise tzatzikien med en gang.
* Bland tzatzikikrydder, agurk, noen dråper olje og noen dråper vineddik i yoghurten. Kan gjerne stå noen timer før servering for smakens skyld.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

Lilleputten

08.06.2010 kl.19:52

Nammi..

Det så digg ut.. :P

Astrid

08.06.2010 kl.21:52

Tzatzikikrydder - hva inneholder det? Jeg bruker salt, pepper, persille og sitronsaft og ikke noe mer. Nysgjerrig igjen jeg, da vet du :-)

Eldeen

10.06.2010 kl.20:22

Lilleputten: Takk for det. ;) Det skal sies at jeg blei mettere enn jeg hadde trengt å bli, hehehe. ;)

Astrid: Det er ikke noe hokus pokus - bare hvitløk, hvit pepper og persille. :) Jeg har to poser, den ene er kjøpt i utlandet, så den har ikke noe ingrediensliste, men den ser helt lik ut som den andre (har ikke smakt begge enda), så jeg regner med det er to sider av samme sak. ;) Til vanlig ville jeg nok blanda krydderne selv, men jeg har fått begge posene i gave, og de er jo veldig kjekke å ha for hånden når jeg skal lage tzatziki. =D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits