Laks og grønnsaker med bønnedipp.

Få ting er bedre enn laks og grønnsaker. Laks går sammen med det meste, så her er det bare å mikse og trikse etter hva en har lyst på og hva en har i skuffer og skap.


Til dette måltidet (for to) brukte jeg:
* To laksefileter
* Et glass med minimais
* En løk
* Noen gule og noen røde cherrytomater
* En klatt med soyabasert kremost
* Friske gulrøtter
* Frosne brokkolitopper
* Hjemmelaga bønnedipp (oppskriften kommer under bildet)
* Godt krydder


Slik gjør en det:
* Sett ovnen på 225 grader.
* Putt laksefileter (ferske eller tinte) oppi en smurt, ildfast form.
* Hakk løk og del minimais i biter. Hell dette oppi formen sammen med laksen.
* Putt et par klatter med kremost eller smøreost oppå fisken.
* Krydre med godt krydder.
* Skyll, eventuelt skrell og del gulrøtter.
* Når ovnen er varm, setter du formen i ovnen.
* Kok opp vann til gulrøtter og brokkoli.
* Etter ca. 10-15 minutter heller du tomatene også oppi formen, og lar formen stå i ca. 10 minutter til.
* Hiv gulrøtter og brokkoli oppi vannet du har kokt opp, og la de ligge i X antall minutter, alt etter som hvor sprø/møre du liker grønnsakene dine og hvor store biter du har. Sjekk gjerne underveis med en trepinne (slike som en lager grillspyd av) hvis du er usikker.
* Hvis du er god på timing, så er grønnsakene og fisken ferdig samtidig. ;)
* Server med bønnedipp.
Dette trenger du til bønnedipp:
* 2 bokser hvite bønner
* 1.2 dl olivenolje
* 0.8 dl sitronjuice
* 3 fedd hvitløk
* 1 ss finhakket frisk rosmarin eller annet godt krydder


Slik lager du bønnedipp:
* Ha bønnene over i en food prosessor sammen med olje, sitronjuice, hvitløk, salt og rosmarin.
* Kjør til du får en glatt dipp og smak til med krydder.


Kommentar:
Selv lager jeg bønnedippen mest på slump, men dette er oppskriften jeg tok utganspunkt i første gangen jeg gjorde det. Denne oppskriften holder til masse bønnedipp, så du greier nok ikke å bruke opp alt til middagen (med mindre dere er fler enn bare to). Bønnedipp er godt til blant annet pitabrød, taco, wraps og friske grønnsaker. Dippen smaker bedre jo lenger den står (inntil en viss grense, så klart), så den kan med fordel lages et par dager før den skal spises. Oppbevares i kjøleskap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

berit marie aasnes

10.06.2010 kl.21:18

Hørtes veldig godt ut, laks er livretten min!

Hobbyanette

10.06.2010 kl.23:20

Sv: jaja :) Ikkenoe problem å komme seg igjen! Det siste du trenger nå, er å bruke energi på å få den kroppen du ønsker :p Regner med at din kjære er sammen med deg for det som er i hodet, og ikke det som er på rumpa eller magen, så da gjør det ingenting :D Jeg syntes det var helt forferdelig da jeg merka at jeg hadde gått opp 20kg, men det er så absolutt ikke det viktigste! Om jeg måtte ha valgt å være sliten/deprimert eller 20kg + til, så hadde jeg valgt 20kg til !! :D

Lilleputten

11.06.2010 kl.13:47

Oi så fantastisk flink du er a.. :)

så kjempe godt ut.. :)

Astrid

12.06.2010 kl.17:05

Dette både så og hørtes godt ut! Bønner har jeg virkelig sans for, det er skikkelig godt. Jeg har en oppskrift på hjemmemekka bønnekaker, jeg sender deg den på fjesboka når jeg titter innom der senere i dag - hvis du er interessert? Nå skal jeg ut i regnværet og handle litt... Makan til vær. Jaja, slipper i alle fall å vanne plenen :-D

Silje

14.06.2010 kl.13:48

Heisann=)

Jeg har startet på en ny blogg, bare så du vet det:)

www.gorehead.blogg.no

Metalsilje

Eldeen

17.06.2010 kl.09:55

Berit Marie: Takk. :) Laks er en av favorittene mine også, men jeg synes ørret er hakket bedre. :)

Hobbyanette: Hehe, neida, kjæresten min klager ikke på de ekstra kiloene mine, men det hindrer ikke meg i å gjøre det. =P Det er vel strengt tatt ikke det som betyr mest for meg akkurat nå, men det er jo en ond sirkel. Jo tyngre jeg blir, jo mer vondt får jeg, og jo lettere legger jeg på meg. Så jeg håper jeg får hjelp til å komme ut av den onde sirkelen der når jeg begynner behandlinga på Smerteklinikken. Jeg var faktisk på infomøte der i går, og har time der igjen neste uke. :)

Lilleputten: Takk! :) Det var kjempegodt. :)

Astrid: Bønner er godt, ja! Jeg begynte å spise bønner først i fjor høst, så jeg har mye igjen å lære på dette området. :) Takk for oppskriften! :)

Silje: Aah, takk for informasjonen! Har savna å lese bloggen din. :) Så jeg skal ta turen innom. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits