Sjokoladepulverkake.

Tidligere i år blei jeg ganske hekta på rett i koppen-kake, eller mikrokake som det også kalles. Jeg prøvde meg fram og laga flere varianter og varierte tida i mikrobølgeovnen. En dag for ikke lenge siden begynte jeg å fundere på hvordan det ville bli hvis jeg ganga opp oppskriften og stekte den i ovnen istedenfor i mikrobølgeovnen, og i dag måtte jeg altså prøve dette. Jeg ganga oppskriften med fem.


Du trenger:
5 egg
25 ss sjokoladepulver (O'boy, Nesquick e.l.)
15 ss mel
15 ss olje
15 ss melk eller Solhavre


Slik gjør du:
* Sett stekeovnen på 200 grader og smør en liten, rund kakeform (ca. 20 cm i diameter).
* Bland alle ingrediensene med en miksmaster.
* Hell røren over i den smurte formen.
* Stek i ca. 20 minutter.
Resultat:
Jeg synes kaka smakte ganske tamt, og etter min smak litt for søtt. Ellers så var smaken allright, men det var ikke noe å hoppe i taket over. Ellers så var den ganske "tung" og kompakt, og konsistensen var litt svampete, litt sånn som rett i koppen-kaka blir om du har den for lenge i mikrobølgeovnen. Kaka smaker sikkert hakket bedre sammen med litt vaniljeis.


Kommentar:
5 egg i en relativt liten kake er nok i meste laget, med tanke på at en vanligvis bruker 3-5 egg i en stor skuffekake. 15 ss olje høres også temmelig mye ut, og jeg tror jeg burde hatt oppi mindre sjokoladepulver så den ikke blei så søt. Kanskje bytta ut noe av det med kakao? En teskje med bakepulver hadde antakelig hjulpet litt på konsistensen, ellers så kunne en kanskje tatt ut kaka litt før, slik at den var litt mer klissete inni.

Jeg tror nok ikke jeg kommer til å bake denne kaka igjen, og jeg tror heller ikke at jeg kommer til å prøve å variere den noe mer - da vil jeg ende opp med å bevege meg enten mot vanlig sjokoladekake eller mot brownies, og begge deler har jeg allerede gode oppskrifter på. ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 kommentarer

maren

13.07.2010 kl.17:23

men den så veldig god ut da ;)

Eldeen

13.07.2010 kl.17:26

Den var helt grei. Men jeg baker heller brownies eller vanlig sjokoladekake! :)

Hobbyanette

13.07.2010 kl.18:03

Syns mikrokake er kjempekult fenomen, men jeg syntes konsistensen ble litt svampeaktig :/ :p

Sv: Daniel er eldst og er 8år (han en sønnen til svigerinnen min, så han er nesten tantebarn :p) og Fillip er 14mnd :)

Sv2: Tviler ikke på at det var rundt samme % lutfuktighet her også... Er jo ikke bra for menneske eller dyr... Det har heldigvis blitt bedre utover dagen her også, men gruer meg allerede til i natt :/ Får satse på at det blir bedre :)

maren

13.07.2010 kl.18:57

sv: ja... men medisin venter man med til det blir skikkelig ille:p hehe

hehe, ok, ingen "suksess" altså:P

Marit

13.07.2010 kl.20:05

Hmmm, tror ikke jeg skal prøve meg på denne jeg heller ;)

gorehead

13.07.2010 kl.23:56

hehe, man må jo prøve! Så får resultatet bli som det blir :p

Kan du legge ut opskriften på den orginale kaken? Fikk litt lyst til å prøve=)

Eldeen

25.07.2010 kl.03:30

Hobbyanette: Mikrokaka er best når en ikke steker den så lenge har jeg funnet ut, slik at den fortsatt er litt flytende/klissete, sånn som fondant! :) Da slipper en svampekonsistensen. ;)

maren: Hehe, nei, det var ingen suksess, men det var jo gøy å prøve. ;)

Marit: Hehe, jeg vil ikke anbefale det. =P

gorehead: Klart en må prøve! Litt moro må en jo ha. ;) Oppskriften på den originale kaka ligger allerede ute. Bare klikk på linken i innlegget, så kommer du til den varianten jeg pleier å bruke. Hvis du vil lage den etter den "originale" oppskriften, så kan du klikke deg videre derfra. ;) (Legger ikke ved linkene i kommentaren her, siden blogg.no er litt ivrige med spamfilteret om dagen..) =)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits