Jeg trenger middagstips!

Jeg har huset fullt av mat, men jeg har sååå store problemer med å finne på noe å lage til middag for tida. Ikke bare i dag, men mange, mange dager.Problem:

* Manglende energi.
* Manglende fantasi.
* Manglende matlyst.
* Manglende middagslister.


 

Matbeholdning - grønnsaker o.l.:
* Wokgrønnsaker.
* Paprika, agurk, gulrøtter.
* Frossen spinat og brokkoli.
* Maiskorn, maiskolber og oliven.
* Tomater, både ferske og hermetiske.
* Frosne, grønne bønner og frossen rosenkål.


Matbeholdning - kjøtt og andre proteinkilder:
* Egg.
* Laksefilet.
* Kyllingfilet.
* Karbonader.
* Kyllingnuggets.
* Karbonadedeig.
* Indrefilet av svin.
* Vegatarmix til taco.
* Quorn-filet (vegetarisk).
* Soyapølser (vegetarisk).
* Røde og grønne linser.
* Ulike bønner og kikerter.


Diverse tilbehør:
* Brun ris
* Quinoa.
* Bulgur.
* Nudler.
* Byggryn.
* Mograbiah.
* Polentagryn.
* Fullkornscouscous.
* Pommes noisettes.
* Fullkornspasta og -macaroni.


I tillegg har jeg ting som fløte, woksaus, ulike krydder og oljer og så videre, og sikkert masse annet rart som jeg bare har glemt å skrive ned i farta.Q: Har du noen gode middagstips til meg?

Legg igjen en kommentar, eller send meg gjerne en oppskrift på mail: supersoppen@gmail.com.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 kommentarer

boredtomymind

01.09.2010 kl.18:47

Lag wok med nudler i, kjempegodt! Dersom du har fløte og et spisskummin er det og kjempegodt og ha i. Blir litt flytende, men er kjempe godt! :-D

Hobbyanette

01.09.2010 kl.19:20

Nå er jeg ikke sikker på hvordan denne retten blir siden du ikke tåler melk, men vi liker godt å ha masse oppkuttet grønnsaker i en ildfast form. Så har vi over litt Creme Fraice og legger biter av kyllingfilet oppå :) Så settes alt inn i ovnen til det er ferdig :p Mmmm :)

berit marie aasnes

01.09.2010 kl.19:29

Laksetikka er kjempe godt:) Det er laksefile stekt halvveis i panna også helles tikka masala saus over (evt. tikka masala krydder), serveres på nanbrød og med salat.

Ellers så kan du jo lage:

Laksewok,

kyllingwok

omelett

Ovnstekt laks med pommes noicette

hjemmelaget tomatsuppe

Eldeen

01.09.2010 kl.19:38

boredtomymind: Takk for tipset. :) Blir som oftest wok en gang i uka her, så er litt lei. Har ikke prøvd med fløte i før, så det tror jeg jammen at jeg skal prøve en dag! =D Takketakk. :)

Hobbyanette: Det funker fint. Det finnes en erstatning for rømme/crème fraîche som heter Sour Supreme. ;) Men det blir bare til fest, for den koster nesten 40 kroner for bare bittelitt. Er lenge siden jeg har laga mat i ildfast form, så det tror jeg at jeg skal gjøre en dag. :) Jeg er så innmari matlei for tida, det er nesten ingenting som frister!

Eldeen

01.09.2010 kl.19:46

Berit Marie: Takk for tips. :) Laksetikka høres kjempegodt ut. :)

Renate Taurë 彩子 Løvlien

01.09.2010 kl.19:53

Sv: Hehe, ja, har skjønt at du liker boka, Cecilie. Derfor har jeg bestilt den i dag, så får jeg den vel om et par-tre dager. ^^

Jeg har ingen bra oppskrifter til deg akkurat nå, men kommer jeg på noen så gir jeg en lyd eller ti fra meg. ;D

Eldeen

01.09.2010 kl.20:04

Hehe, håper du blir glad i den. :) Det trenger ikke å være noen bra oppskrifter en gang - bare det er mat! =P Jeg undrer meg over hva folk spiser til vanlige hverdagsmiddager. =) Er det bare pølser i brød, wok og spaghetti, eller finnes det noe mer der ute? Hihi. (^^,)

Hobbyanette

01.09.2010 kl.20:28

Sv: Ser den... Jeg ble skikkelig frista av mitt eget tips jeg, så nå står det en form i ovnen med kylling, squash, mais, paprika, gulrøtter og sopp :p

Kurset går greit :) Har ikke lært kjempemasse ennå, men vi går igjennom mye fornuftig... Hvordan skrive CV, hva som skal være med, jobbintervju, søknad, ulike jobber, osv. Senere skal vi få prøve oss i kassa på lageret til Coop også :p Altså Coop-butikken for de ansatte :p Så det skal bli moro :p Man blir så inspirert av å være på kurset også, for de som holder det er veldig engasjerende, så jeg gleder meg til å ut å søke etter praksisplass i neste uke :p

Eneste jeg sliter med å venne meg til, er det å forholde meg til andre mennesker igjen... Slitsomme, høylytte mennesker som ikke klarer å få med seg beskjeder første gang, og må spørre om og om igjen :p haha!! Men det kommer seg vel :p Det er mest hyggelige mennesker der da :p

Astrid

01.09.2010 kl.20:29

Bønnekaker? Jeg har laget det en gang, og det ble så godt at jeg har tenkt å lage det igjen! Det krever dog at man har kokte brune bønner. Ja, jeg er kjempeglad i bønner av en eller annen merkelig grunn! Lurer på om du har fått oppskriften en gang i verden?? Hvis ikke, sender jeg gjerne på nytt.

Kok litt ekstra ris en dag og lag stekt ris i panne. Du kan jo ha "nesten alt" i stekt ris, jeg synes maiskorn og erter er et "møst". Reker, kyllingbiter, skinkebiter... purre, løk, hvitløk. Alskens krydder etter hva du har lyst på, og egg. Egg er undervurdert. Hva med omelett?

Uff, matlei er ikke morsomt. Jeg er ganske fantasiløs om dagen jeg også, av erfaring vet jeg at det gir seg :-) Det er sabla kjedelig mens det varer.

Eldeen

05.09.2010 kl.14:58

Hobbyanette: Hihi, sånn kan det gå. Vi skal ha laks og grønnsaker i form i dag, med curry paste og kokosmelk. Mmm! Så bra at kurset er bra! =D Hehe, kan tenke meg at det er litt slitsomt med masse mennesker rundt deg. Jeg merker det selv, at jeg blir sliten av å ha for mange rundt meg på en gang nå som jeg er så vant til å være aleine. Men det går nok over skal du se! ;)

Astrid: Når jeg er matlei, så orker jeg aldri å stå så lenge på kjøkkenet, så bønnekaker får det bli en annen gang, når inspirasjonen er over meg igjen. ;) Tror jeg har oppskriften et eller annet sted. :)Stekt ris er godt, så det får vi prøve å ha en dag. Omelett frister ikke, men noen ganger er det godt. :) Enkelt er det nå i alle fall! =)

Ja, heldigvis gir det seg etterhvert, men det er fælt når det står på. Å være matlei er ingen spøk. =P

Astrid

07.09.2010 kl.23:54

Matlei = slankere! :-P Vel, noe må man jo nødvendigvis få i seg, men uten vann dør vi. Er det ikke 11 dager som er grensa? Jeg tror det, og før den tid har vi alltids fått i oss noe :-D

Eldeen

08.09.2010 kl.14:23

Hahaha, Astrid. ;) Dessverre funker det ikke slik for meg, for jeg blir jo fortsatt sulten selv om ingenting frister. Så da går jeg for enkleste løsning, som ikke nødvendigvis er så sunn. En skål med is for eksempel. Så matlei for meg = feitere. Haha. ;) Det har heldigvis begynt å avta litt nå. :) Og vann drikker jeg alltid masse av, så ingen fare for at jeg dør med det første tror jeg. ;)

Astrid

08.09.2010 kl.15:15

Enkleste løsning er ikke alltid sunn da, nei. Is bør kanskje unngås... Hva med kokte linser eller bønner, stekt kyllingfilet eller fisk, tzatziki og salat? Stekte poteter i skiver i panna er godt det også. Det er bra du drikker masse vann!

Eldeen

08.09.2010 kl.15:25

Hehe, ja, is bør absolutt unngåes. I alle fall som måltid. =P Med unntak av tzatzikien, som er luksusmat for meg som ikke kan bruke melkeprodukter, så er går det mye i det du nevner. Så det jeg lurer på er vel egentlig ikke hvilken fancy mat jeg kan lage meg, men hva andre mennesker pleier å spise til middag i en travel hverdag. ;) Poteter prøver jeg å unngå, men en sjelden gang i blant er det godt. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits