Hot karrilaks og grønnsaker i form.

Vil du ha noe hot og godt til middag? Da er dette oppskrifta for deg.


Du trenger:
* Laksefileter (tinte eller ferske)
* Minimais
* Gulrøtter
* Paprika
* Vannkastanjer
* Grønne bønner


Til sausen trenger du:
* 250 ml. kokosmelk
* 2 ss. Yellow Curry paste
* 1 ss Red Curry paste
* 1 ss honning
* 1 løk i biter
* 1-3 fedd hvitløk
* Saften fra en lime
Slik gjør du det:
* Sett ovnen på 225 grader.
* Skyll og del grønnsakene og legg dem i en ildfast form.
* Putt alle ingrediensene til sausen i en bolle og mos til en flytende masse med stavmikser e.l.
* Hell nesten all sausen over grønnsakene, legg laksen på toppen og hell over resten av sausen.
* Sett i ovnen og stek til laksen er gjennomstekt, ca. 15-25 minutter. (Følg med.)
* Mens fisken står i ovnen kan du koke litt couscous eller ris til å ha ved siden av.


Tips:
* Bruk hvilke grønnsaker du vil. Vil du ha det skikkelig enkelt, så bruk frosne grønnsaker.
* Prøv med kyllingfilet i strimler i stedet for laks.
* Prøv med tzatziki eller annen yoghurtbasert saus/dip til.
* Dette blir veldig, veldig hot, selv for meg som er vant til krydret mat. Reduser mengden Curry paste og hvitløk om du vil ha en mildere versjon.
* Mango hjelper mot "brennende tunge." Bruk mangochutney ved siden av eller spis en mango til dessert!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 kommentarer

Hobbyanette

06.09.2010 kl.16:53

Sv: Tusen takk altså :) Ikke stress :) Man tar det av senere! Jeg gikk jo opp og opp i 3 år, egentlig uten å merke det :p haha!! Syns ikke du skal stresse med det :) Er jo ikke slik at du skal ut å sjekk opp noen :p hehe

Mmm... Det så kjempegodt ut!

JANNES VERDEN

06.09.2010 kl.17:11

sv: takk for det... jeg skal bli flinkere. lover. men er en sta person og trenger derfor litt tid på meg til å innse at jeg ikke ALLTID kan være som alle andre....

Eldeen

06.09.2010 kl.17:19

Jeg er bare nødt til å tenke på det. Har gått opp 20 kg. på to år, og de siste ti har kommet siden mars. Så nå veier jeg 95 kg. Det blir for tungt, i alle fall for en kropp full av fibromyalgi. Om jeg skal bli noe bedre er jeg nok bare nødt til å ta av noen kilo. :) Hehe, nei, jeg skal vel ikke akkurat sjekke opp noen, men det er jo greit å klare å få på seg skoa selv! ;) Kjøpte treningssykkel i helga, så nå kan jeg trene litt hver dag, så kanskje det hjelper etter hvert. :)

Det var godt også, men det blir nok en mildere variant neste gang. Blei i hotteste laget for min del, hehehe. ;)

Eldeen

06.09.2010 kl.17:20

JANNES VERDEN: Hehehe, jeg tror nok ikke at alle andre er supermennesker!

Hobbyanette

06.09.2010 kl.17:29

Sv: Ja, like mye som meg altså :) Er jo så absolutt ikke bra for kroppen, men som min kjære bestemor sier det "Det er som ung man kan ha litt ekstra kjøtt på beina" haha!! Ja, da får du jo styrt det litt som du ser det an med formen da, og det er jo greit :)

Astrid

07.09.2010 kl.23:59

Det hørtes hot og godt ut! Kanskje du kan bytte ut fisken med kylling også for variasjonens del? Her har du i alle fall mye næring i et måltid :-)

Eldeen

08.09.2010 kl.14:18

Hobbyanette: Hehe, jeg tror nok bestemora di har rett i det. :) Men hvis det skal være noe allright å bli gammel, så burde jeg vel få med meg kroppen på laget også. ;) Og ja, det er er suverent å ha sykkel i stua slik at jeg kan trene etter formen. =D Hurra for det!

Astrid: Astrid daaaa, se under tips! Der står det: "Prøv med kyllingfilet i strimler i stedet for laks." Hihihi. ;)

Astrid

08.09.2010 kl.15:08

Hehe, jeg overså akkurat den, jeg :-D

Eldeen

08.09.2010 kl.15:26

Hihi, fort gjort! :)

LadyHeidi

10.09.2010 kl.00:28

Så spennende! Jeg må være litt forsiktig med spicy mat, men jeg lurer på hvor du har fått vannkastanjene fra. Jeg synes de er så gode. Jeg vet de finnes i en slik wok-blandingspose, men finnes det poser med bare vannkastanjer i? *Håpefull* =)

Eldeen

10.09.2010 kl.10:29

Vannkastanjene har jeg kjøpt på ICA i Sverige, men jeg veit at de er å få kjøpt i Norge også. De kommer i små hermetikkbokser, og jeg tror du finner dem i wokhylla (der de har bl.a. Blue Dragon woksauser og slikt). Mulig du må til en litt større butikk, som ICA eller Meny. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits