Rekesmørbrød.

Mmm...! Dette er noe av det beste jeg veit, og allikevel spiser jeg det nesten aldri. Til gjengjeld nyter jeg det virkelig når jeg først slår til!


Du trenger:
* Reker
* Salat
* Sitron
* Sitronpepper
* Majones
* Smør
* Dill
* Grove brødskiver (eller loff om du foretrekker det)


Slik gjør du:
* Rens rekene. Først vrir du av hodet, så drar du av halen, og så drar du av beina slik at resten følger med. (Jada, det høres grusomt ut.) Jeg har lært det av pappa'n min, og han har vært sjømann, så ti stille om du foretrekker å rense rekene dine på en annen måte. =P
* Putt alle de ønskede ingrediensene oppå en brødskive, og nyt!Tips:
* Putt majonesen under rekene om du vil ha mindre søl.
* Prøv med et par tynne skiver fiskepudding under rekene.
* Ha en bolle med lunkent vann til å dyppe hendene i når du renser rekene.
* Sitron på en liten gul plastflaske fungerer (nesten) like fint som fersk sitron.
* Hold en liten sil under sitronen når du klemmer på den. Da havner steinene der i stedet for på brødskiva di.
* Jeg har brukt tørka dill, og det smakte ingen ting. Bruk heller fersk, eller så kan du like gjerne droppe det.
* Det er vanlig å beregne 500 gram urensede reker per person, og gjerne litt ekstra på totalen i tilfelle noen er ekstra sultne.
* Hvis det står at rekene er i str. 70/90, så betyr dette at det går 70-90 reker på en kilo. Det vil si: Jo lavere tall, jo større reker!
* Putt matavfallsposen oppi bollen til rekeskall - gjerne to utenpå hverandre. Da er det bare å ta posen opp av bollen og gå rett ut med det når du er ferdig.
* Reka begynner livet som hann, men blir til hunn når den når en viss størrelse og alder. Derfor er alle store reker hunner, og derfor finner man aldri små reker med rogn.


Tips til tining av reker:
* Aller helst skal rekene tine sakte i kjøleskap, men du kan gjerne legge dem utover i en langpanne på kjøkkenbenken. Da tar det ca. et par timer før de er helt tint, alt an på størrelsen og hvor varmt du har det.
* Ikke la rekene ligge i vann for å tine dem. Da risikerer du at de blir seige.
* Om du absolutt må legge rekene i vann, så bruk iskaldt vann, ikke varmt. Det slår isen ut, slik at rekene tiner fortere.
* Om du har det travelt, kan du hurtigtine reker slik: Legg dem i en bolle (ikke så mange av gangen), hell på masse salt og fyll opp med iskaldt vann. Beveg bollen i sirkler, slik at rekene ikke ligger stille i vannet. Hell av vannet, og gjenta til rekene er tint.
* Om du er en av dem som tiner rekene i varmt vann og synes de blir gode allikevel, så prøv å tine dem uten bruk av vann. Så mye bedre!
Q: Liker du reker?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 kommentarer

whooah - Line

10.09.2010 kl.10:53

Jaa, reker er kjempegodt! Det er også godt i aspargessuppe! Mmm ;) Jeg renser de akkurat sånn som deg forresten :b

Malin - Makeup & Hair

10.09.2010 kl.10:53

ååhhh... *fikk lyst på reker idag*

Eldeen

10.09.2010 kl.11:07

whooah - Line: Jeg har aldri smakt aspargessuppe, så jeg veit ikke, men det høres godt ut! =D Har tenkt på å lage aspargessuppe en dag, og da veit jeg hvert fall hva jeg skal putte oppi. ;) Hehehe, så bra at vi renser likt! ;-P

Malin: Hehe, da er det bare å slå til veit du. Det er jo tross alt fredag! ;-D

Lilleputten

10.09.2010 kl.11:50

Mmm Nammi! ;o)

Eldeen

10.09.2010 kl.13:31

M-m. =D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits