Hurra-meg-rundt, jeg skal få meg foodprocessor!

For et par uker siden gikk den lille boksen til stavmikseren vår av med døden. Den har jobbet jevn og trutt og laget mang en hummus og mang en salsa. Jeg har stort sett vært fornøyd med jobben den har gjort, men har mange ganger dratt meg i håret i frustrasjon over at den er så liten og over at den tross alt ikke kan gjøre noe som helst annet enn å mose ting. "Jeg ønsker meg en foodprocessor!" har jeg tidvis skreket når jeg har stått på kjøkkenet.

Jeg har visst akkurat hvilken foodprocessor jeg vil ha, og det er vel der det største problemet har ligget. Jeg vil nemlig ha en Philips HR7775/00 fra serien "Aluminium Collection", og på det billigste stedet jeg har funnet, koster den snaue 1500 kroner. Med tanke på at en får foodprocessorer for rundt 300 kroner, vil vel noen kanskje tro at det har klikka for meg. I så fall: Velkommen etter.

Grunnen til at jeg har sett meg ut akkurat denne, er fordi vi allerede har så mange andre produkter i denne serien: Blender, juicer, vannkoker, brødrister og kaffetrakter. Jeg er innmari fornøyd med alt sammen - alle maskinene gjør jobben sin uten å mukke - dag inn og dag ut. Dessuten er alt annet vi eier hummer og kanari, så jeg synes det er fint å ha i alle fall noen ting som passer sammen.

Vel, det er lov å drømme. Vi lever fortsatt kun på Andreas sin inntekt, og for så mye som et par dager siden var det temmelig skrapa på den økonomiske fronten. Typisk at den lille boksen til stavmikseren skulle ta kvelden akkurat nå! Hvordan skal jeg da få laga hummusen som jeg er blitt så glad i? I ren desperasjon prøvde jeg å lage hummus i blenderen, men det var et dødfødt prosjekt. Jeg ble nødt å ha oppi så mye vann at den blei helt flytende. Æsj.

Heldigvis så er det sånn at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Denne gangen trengte jeg ikke å vente så lenge heller. Andreas fikk nemlig lønning i går, og ikke nok med det - han hadde jobba overtid, så han fikk noen lapper ekstra. I tillegg skyldte sjefen hans oss noen lapper for ting som Andreas har lagt ut for, så til sammen blei det en helt akseptabel sum. Da blei det med andre ord mer enn nok til både foodprocessor og de kommunale avgiftene som er rett rundt hjørnet. Vel og merke om vi har en sparsom livsstil ellers, men det begynner vi jo å bli proffe på, så det er ikke noe problem. Dessuten kan vi jo bare leve av hummus om det blir krise, for vi har kikerter i massevis.

Ååh, lykke. ♥ Da blir det endelig foodprocessor på meg. Jeg gleder meg til all den gode maten jeg skal lage med vår flunkende nye kjøkkenmaskin som kommer hjem til oss om noen dager. Nå skal jeg endelig få prøvd ut noen av de foodprocessorvennlige oppskriftene på bloggen til Silje.
Q: Har du foodprocessor?
I så fall: hvilken? Og hva bruker du den til?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 kommentarer

Hobbyanette

09.09.2010 kl.16:27

Oooo :) Snille kjæresten! :) Vi har ikke foodprosessor, men merker at jeg skulle hatt det til tider... Kjøpte jo Blender for en liten stund tilbake, men fant ut at den kan bare lage smoothies :p Alt annet er fryktelig upraktisk å skulle blande/mose i blenderen... Meeeeen, det blir vel den gangen at vi også kan unne oss en slik herliget :p

Eldeen

09.09.2010 kl.16:36

Hihi, jaaa. Han er snill og gir meg foodprocessor, så er jeg snill og gir han god mat! ;) Grei deal det, vel? Lager stort sett bare smoothie i blenderen jeg også, men til gjengjeld så gjør jeg det nesten hver dag da. :) I tillegg funker den fint til milkshake og til å knuse is (ikke alle tåler det, men vår gjør i alle fall det). Pesto har jeg også laga oppi der, men det er fryktelig tungvint, så blir godt med en foodprocessor til den oppgaven. :) Ah, jeg GLEDER meg! =D

Hobbyanette

09.09.2010 kl.16:45

Hehe :p Ja, syns det er en fin byttehandel :p Ja vår kan heldigvis knuse is da... Men hadde vært fint med foodprosessor ja :p Tror det blir bra :D Må komme med noen matchende gode oppskrifter da, når du får den :p

Eldeen

09.09.2010 kl.17:05

Hehe, det synes jeg også. :) Og selvfølgelig skal jeg lage massevis av finfine skryteinnlegg om alt det flotte og fancy som foodprocessoren vår kan gjøre! Hihi. =) (Eller foodprofessoren, som jeg trodde det het da jeg var lita.)

Hobbyanette

09.09.2010 kl.18:13

Haha! Foodprofessor! :p hehe!

Mari - mammaen til Kasper <3

09.09.2010 kl.21:46

SV: Tusen takk. Jeg syns du er pen og hyggelig også :D

Og takk for bok tips! Skal se om jeg finner den boka! :D

Eldeen

10.09.2010 kl.10:46

Hobbyanette: Haha, ja, det er jo ikke SÅ greit når en er lita og hører et nytt ord for første gang! :)

maarisin: Nommin, takk. =D Håper du finner boka i en fei! ;)

Astrid

16.09.2010 kl.20:16

Hehe! Hvor i all vide verden kan man få en "foodprofessor" til rundt 300 kroner? Jeg har ikke mange tekniske duppeditter, så en slik kunne jeg gjerne tenkt meg. Hadde en for noen år tilbake, det var Masterchef hvis jeg ikke husker feil. Var fornøyd med den, men har ikke sett etter slike siden jeg ikke har følt at lommeboka er på min side...

Eldeen

17.09.2010 kl.12:11

De til rundt 300 kroner har jeg vel sett på sånne steder hvor en egentlig ikke forventer å se en foodprocessor, sånn som på Lidl og på "Overskuddsbolaget" (usikker på hvordan det skrives riktig på svensk) i Sverige. På Elkjøp har de tre stykker til 499 kroner, og et par av dem følger det også med blender på. :) En skal ikke droppe mange turene på Panduro før en har råd til en slik en. ;)

Astrid

24.09.2010 kl.21:17

Takk for tipset! Da blir det garantert en "professor" i heimen om ikke alt for lenge :-)

Eldeen

25.09.2010 kl.22:10

Hehe, det høres bra ut. :) En professor gjør susen. ;)

hildegunn

16.02.2014 kl.12:17

Hei!

Var prosessoren grei, gjør den jobben sin, og er den enkel å bruke - gjøre ren?? Den koster i dag - februar 2014 kr 2300. Er det verdt å kjøpe den? Skal for første gang kjøpe meg en foodprosessor.

hildegunn

16.02.2014 kl.12:22

Hei!

Jeg skriver igjen da jeg er i tvil om du fikk mitt forrige notat. Fungerte prosessoren greit - er den grei å rengjøre - har du prøvd alt utstyret som følger med? Prisen i dag på februar 2014 er ca 2300. Er det verdt å kjøpe den - for jeg skal for første gang kjøpe med en foodprosessor.

Eldeen

25.02.2014 kl.20:45

hildegunn: Heisann! :-)

Jeg beklager at jeg er treig til å svare. Jeg er veldig fornøyd med foodprosessoren, og den fungerer fortsatt bra selv etter 3,5 års hyppig og hard bruk. Den er lett å rengjøre, og kan også vaskes i oppvaskmaskin. Jeg har prøvd alt, eller i alle fall det aller meste av utstyret som fulgte med, og er fornøyd med alt. Foodprosessoren er kraftig, og har f.eks. ingen problemer med å lage softis av frosne bananer og bær. :-) Blenderen som følger med er også overraskende god, og har ingen problemer med å blende frosne ting. Den er også veldig lett å rengjøre.

Det jeg derimot ikke er fullt så fornøyd med, er at selve foodprosessorbollen er av plast, og den er ikke så solid som jeg skulle ønske. Hos oss har lokket sprukket opp litt, og håndtaket har knekt nesten av, så vi må løfte i selve bollen og ikke i håndtaket, for da risikerer vi at det ryker helt og at vi ikke får brukt den i det hele tatt siden bollen må være låst i et hakk på håndtaket på en måte (litt vanskelig å forklare) for at man skal kunne skru den på.

Ellers skulle jeg ønske at det fulgte med to boller, stor og liten, for selv om det som regel er en fordel å ha stor bolle, kan det noen ganger være en ulempe også. F.eks. hadde det vært greit med en liten bolle hvis jeg bare skulle lage litt hummus, eller når jeg skal lage nøttesmør - noe jeg sliter med i den store bollen.

Det skal sies at her i huset lever kjøkkenmaskinene et tøft liv - de blir brukt ofte, og de blir brukt til mye. Så de tingene jeg "pirker" på er kanskje ikke så nøye om man er litt mer varsom på kjøkkenet, hehe. ;-) Om man ikke skal bruke foodprosessoren til så mye, eller til så tunge ting, tror jeg at man like gjerne kan kjøpe en slik til 3-400 kroner, da jeg hører at folk flest er fornøyd med dem. Skal man derimot bruke den litt "hardere", anbefaler jeg å legge noen ekstra kroner i det, enten man velger denne som jeg har, eller en annen en. :-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits