Mat som medisin.

Har du problemer med noe av det som er nevnt nedenfor? Da kan du prøve å spise mer av de matvarene som er nevnt under. Husk at det kan være lurt å forebygge sykdommer og lidelser ved å spise sunn og næringsrik mat. :)


Angst og depresjon:
Bananer, brokkoli og havre.

Problemer med blodomløpet og anemi:
Rødbeter, bjørnebær, solbær, blåbær, rips, kål, gulrøtter, vilt, hvitløk, honning, nøtter, havre, papaya, mango, spinat, søtpoteter, tomater og brønnkarse.

Giftstoffer i kroppen:
Epler, pærer, bønner, linser, brokkoli, gulrøtter, spinat, søtpoteter og brønnkarse.

Fordøyelsesproblemer:
Epler, pærer, bananer, bønner, linser, brokkolig, kål, gulrøtter, hvitløk, honning, linfrø, havre, olivenolje, papaya, mango, bringebær, frø, soya og tofu, spinat, søtpoteter, tomater, brønnkarse og yoghurt.

Hjertesykdommer og slag/høyt blodtrykk (disse matvarene reduserer faren for hjertesykdommer og slag og bidrar til å senke blodtrykket):
Bananer, brokkolig, gulrøtter, hvitløk, nøtter, fet fisk, olivenolje, paprika, alger og tang, frø, soya og tofu, spinat, søtpoteter, tomater, brønnkarse.

Hudproblemer:
Epler, pærer, brokkoli, kål, gulrøtter, nøtter, fet fisk, olivenolje, papaya, mango, jordbær, søtpoteter og brønnkarse.

Høyt kolesterol:
Epler, bananer, bønner, linser, hvitløk, nøtter, havre, fet fisk, olivenolje, soya og tofu, brønnkarse og yoghurt.

Kreft:
Bananer, bønner, linser, brokkoli, kål, havre, fet fisk, olivenolje, papaya, mango, paprika, frø, soya og tofu, spinat, søtpoteter, tomater og brønnkarse.

Luftveisproblemer/hoste og forkjølelse:
Epler, solbær, brokkoli, kål, gulrøtter, tyttebær, hvitløk, honning og olivenolje.

Mangel på energi:
Epler, pærer, bananer, solbær, brokkoli, honning, nøtter, papaya, mango, paprika, spinat, søtpoteter, jams og brønnkarse.

Nervesystemet:
Bananer, brokkoli, kål, vilt, nøtter, havre, alger og tang, frø, spinat, søtpoteter og brønnkarse.

Nyre-, lever-, blære- og urinveisinfeksjoner:
Bønner, linser, rødbeter og solbær.

PMS/menstruasjonssmerter:
Bananer, bønner, linser, rødbeter, bær, gulrøtter, linfrø, soya og tofu, jams, nøtter, havre og fet fisk.

Prostataproblemer:
Gresskarfrø, tomater.

Revmatisme og revmatisk leddgikt:
Epler, bønner, linser, honning, nøtter, fet fisk, frø og jordbær.

Skjoldbruskkjertelen:
Kål, havre, pærer, alger og tang og brønnkarse.

Tenner, beinbygning, bindevev:
Gulrøtter, havre, fet fisk, papaya og mango, soya og tofu, spinat, søtpoteter og brønnkarse.

Svekket immunsystem:
Epler, pærer, rødbeter, brokkoli, kål, gulrøtter, vilt, hvitløk, honning, fet fisk, papaya, mango, paprika, alger og tang, frø, spinat, søtpoteter, tomater og brønnkarse.

Svekket syn:
Gulrøtter, spinat og solsikkefrø.

Søvnproblemer:
Bananer.Bildet er funnet HER.


Kilde: "Mirakelmat" av Anna Selby.


OBS! Om du har, eller mistenker at du har, noen av disse lidelsene, så oppsøk lege! Selv om du spiser sunt og variert, kan du har behov for medisiner eller behandling.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits