Jeg har smakt sushi!

Jeg har lenge vært nysgjerrig på sushi, men har ikke fått meg til å smake siden jeg har veldig skeptisk til konseptet med å spise rå fisk. I det siste har jeg hørt at den ene etter den andre har blitt hekta på sushi, og i går gikk det opp for meg at jeg faktisk ikke veit om en eneste person som har smakt sushi og ikke likt det.

Da Andreas og jeg var i butikken i går, lå det brett på brett med sushi i kjøledisken, og nå var jeg nesten sprekkeferdig av nysgjerrighet på hva i alle dager dette smakte. Jeg dro med meg et brett, og i dag har jeg altså smakt sushi for første gang. Nå kan jeg endelig uttale meg!

 

 

Jeg må inrømme at jeg var ganske skeptisk til den rå fisken, men jeg prøvde med et åpent sinn. I ettertid kan jeg meddele dere at jeg har spist opp alle bitene. Bitene uten fisk var best, men fisken smakte ikke vondt den heller, selv om den var rå. Den smakte i det hele tatt ikke så skrekkelig mye. Derimot så byr både tanken og konsistensen meg imot, så det var overhodet ingen nytelse i å spise sushi for min del. Dermed blei nok dette mitt første og mitt siste sushimåltid.

Konklusjonen min er at stekt laks er hundre tusen ganger bedre enn rå laks, og at jeg heller vil spise maki enn sushi i fremtiden. Sushi var derimot på langt nær så ekkelt som jeg frykta at det var, så med litt godvilje var det ikke så vanskelig å få det ned. Liker du røkt laks, så er nok sushi mer tingen for deg enn den er for meg. Jeg er nemlig ikke noe glad i røkt laks heller.

 


Q: Har du smakt sushi? Hva synes du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 kommentarer

Hobbyanette

29.09.2010 kl.17:54

Jeg liker bare sushi mer og mer etter å ha spist det for første gang i sommer :D Men før du legger sushi-smakingen på hyllen, så vil jeg anbefale deg å prøve det på en ordentlig sushirestaurant :) Jeg har ikke smakt sånn i fra vanlig butikk, så vet ikke hvordan den er, men jeg syns det var greit å prøve det i restaurant :) Hadde litt med tryggheten å si for meg også da :p Meeeeen, det skal sies at jeg også liker stekt laks kjempegodt :D Og at jeg også liker røkt laks :p hehe! Men så bra at du har prøvd det i alle fall :D Alltid greit å prøve noe nytt, så vet man om man skal prøve igjen, eller kan nøye seg med den ene gangen :p

Eldeen

29.09.2010 kl.18:21

Jeg vil absolutt tro at smaksopplevelsen blir noe helt annet på en restaurant, men jeg tror nok at jeg kommer til å bestille noe annet enn sushi når jeg først slår på stortromma og går ut for å spise. ;) Jeg tror uansett ikke sushi kommer til å bli det helt store for min del, i og med at jeg ikke synes noe særlig om den rå fisken. Det er ikke det at det smakte vondt, men det smakte ikke godt heller, og da foretrekker jeg å spise noe annet. ;)

Hobbyanette

29.09.2010 kl.18:25

Ser den ja! Å dra ut for å spise er jo en luksusvare for oss uten jobb, så skjønner det ja :p Når det er bare jeg og Per som er ute å spiser, så spiser ikke vi heller sushi :) Er ikke helt der ennå :p

Renate Taurë 彩子 Løvlien

29.09.2010 kl.19:02

Enig med Anette. Er nok en annen opplevelse å spise det på restaurant. Jeg og Martin prøvde også frysedisk-sushi, og det smakte mildt sagt DRITT. Jeg er heller ikke noe fan av rå fisk, men byr sjansen seg, skal jeg prøve det på restaurant. :)

Forstår godt at du foretrekker noe annet når du først er på restaurant da, forresten! :P

Tante Jul

30.09.2010 kl.18:44

Jeg ELSKER sushi! Men jeg likte det faktisk ikke første gangen jeg smakte det, og det gikk lenge før jeg prøvde det igjen. Men som du sier, selve sushibitene smaker jo ikke så mye. Det er soyasausen, wasabien og ikke minst den fantastiske ingefæren som "gjør" måltidet. Helheten, altså. Og så blir en mett på en deilig måte, uten å bli tung i magen som av kjøtt. Perfekt til lunsj når en skal prestere noe etterpå.

Veronica

02.10.2010 kl.21:56

Rå mat føles igrunn mer naturlig for meg så jeg ble helt gira da jeg fant ut at det var å få tak i i ferskvaredisk her. Fantastisk godt, verdt hver krone (jeg ikke har).

Nå har jeg ikke spist på --- 7 uker kanskje og jeg kjenner abstinensene. og hvor jeg enn surfer så er det noe om sushi.

Jeg har til gode å lage selv eller få på restaurant, men den er visst ganske ok den som er å få tak i her i byen, er faktisk restaurant som har tre dager i uken. Må prøves.

Eldeen

03.10.2010 kl.13:40

Hobbyanette: Hehe, ja. Å gå ut for å spise var faktisk luksusvare da jeg hadde jobb også. Nå er det vel egentlig helt utelukket å gå ut å spise, siden et restaurantbesøk fort koster like mye som vi har å bruke på mat i løpet av ei hel uke! (Ah, jeg gleder meg til jeg er gjennom denne perioden og kan begynne å leve mer normalt igjen...!)

Renate: Ja, alt er jo en helt annen opplevelse på restaurant. Men jeg kommer nok ikke til å prøve sushi på restaurant uansett, siden det finnes så mye annet som frister mer! =)(Det var forresten ikke frysedisk-sushi, men kjøledisk-sushi, og de får inn ferskt hver dag.)

Tante Jul: Ja, jeg blei veldig behagelig mett av sushi. Lett og god. :) Og tilbehøret var godt. Neste gang jeg får lyst på sånn mat, så blir det nok bare maki istedenfor sushi - for det var kjempegodt! =D

Veronica: Rå mat er helt naturlig for meg også, så lenge den ikke har vært levende! Hehehe. :)

Cecilie

07.10.2010 kl.22:33

Har aldri smakt det, og vært litt sånn som deg igrunn. Har vært nyskjerrig, men litt skeptisk. Har heller aldri blitt tilbudt det før, og jeg har liksom aldri tenkt tanken om å tilberede meg det selv.

Kanskje jeg skal kjøpe en sånn som du kjøpte, hvor fikk du tak i det? :) Jeg er veldig glad i røkt laks, men jeg tror at om jeg ikke liker sushi så er det nok pga konsistensen :p

Eldeen

13.10.2010 kl.13:51

Jeg kjøpte sushien min på Rema 1000 i Lillestrøm, men det er nok ikke vanlig at Rema 1000 har sushi. (Den i Lillestrøm er verdens største Rema-butikk, så den har ganske mye rart som ikke andre Rema-butikker har.) Prøv store butikker som Meny, ICA eller Ultra. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits