Lettvint vegetarmiddag.

I det siste har Andreas jobba overtid oftere enn han ikke har gjort det, så da blir det mange lettvinte løsninger for min del. Det finnes vel knapt noe som er kjedeligere enn å stå på kjøkkenet og lage mat bare til seg selv. I går blei det vegetarmiddag på meg, og det viser at lettvinte løsninger ikke alltid er feil.


Jeg brukte:
* En halv brokkoli
* En gulrot
* En liten løk
* Noen fedd hvitløk
* Nykvernet pepper, aromat, chili og gurkemeie.

Slik gjorde jeg det:
* Først skylte jeg grønnsakene og delte dem i mindre biter.
* Så hadde jeg dem oppi foodprocessoren.
* Kjørte på høy styrke til alt var i bittesmå biter, som cousocus!
* Krydret med ulike krydderier.
* Fresa det noen minutter i litt fett i en stekepanne.

Dette serverte jeg sammen med et par soyapølser trukket i vann, en stor tomat skåret i biter og hjemmelaget hummus. Mmm, nam! Sunt, godt, saftig, og skrekkelig mye mat for bare en person.

Maten ser litt gulere og tammere ut på bildet enn i virkeligheten. Takk til mørketid og lysrør for håpløse fotoforhold.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 kommentarer

hjelpmegselv

07.10.2010 kl.19:59

Nam! Hørtes kjempedigg ut :)

Håper aftenen er fin og at du ikke er alene oppi sofaen :)

Hobbyanette

07.10.2010 kl.20:58

Åh, nam nam... Dette så jo kjempegodt ut! Vi har vært litt sunne vi også :D Ikke vegetar, men vi har spist fisk to dager på rad! I dag var det stekt laks kryddret med sitronpepper og hvitløk :D Tilbehør ble salat og kokt brokkoli :) Mmmm...

Sv: Hehe :p Først så ble jeg litt snurt "Jeg skal jo ikke spise sjokolade i morgen", så kom jeg på avslutningen :D HAHA!!! Men i morgen ettermiddag så skal jeg på spa, så da gjør det ikke noe om jeg kræsjlander litt igjen :p Slapper av litt ekstra da vettu :p Men tror jeg skal holde meg unna mye av godiset i morgen :/ Spise heller litt ordentlig mat som vi får servert :)

Eldeen

07.10.2010 kl.21:48

hjelpmegselv: Det var kjempedigg også. :) Aftenen er ok, og jeg ER aleine i sofaen - tredje kvelden på rad. Æsj. Godt det er fredag i morra, så får jeg ha gubbelarsen hjemme litt. =) Hurra for det!

Hobbyanette: Det var kjempegodt også. =) Mmm, nam! Jeg vurderer sterkt å ha laks i morra. =) Hahaha, du må jo ikke bli snurt! =P På Spa!? Så herlig! Så heldig du er! Kos deg masse, og ha en fin avslutning også. :)

Hobbyanette

07.10.2010 kl.22:01

Eldeen: Neida, det gikk fort over :p hehe! Har litt dårlig samvittighet for all godisen skjønner du :p Men jeg har hatt en super dag i alle fall :D Ja, vi fikk gavekort for barnepass forrige jul, så vi har spart litt og litt i snart ett år :p Jeg og Per som skal :) Ordentlig kjæreste-kosedag :) Håper du får en super helg med masse hobbying :p :D !

trueloveneverends

07.10.2010 kl.22:45

Nam, det hørtes kjempe godt ut, kanskje det er noe jeg skal prøve en dag ;) Godt du legger ut matoppskrifter og sånn her, du inspirerer meg til å prøve litt annet enn bare det samme kjedelig gamle :P

SV: Ja jeg har endelig funnet motivasjon, selvom den var gjemt ganske langt borte. Men glad den endelig kom til meg :) Så nå har jeg begynt å titte litt i bøker og sånn, fikk låne kjernesunn familie av naboen, sammen med en bok fra grønn hver dag som heter værsågod, og en lavkarbo bok som jeg ikke husker tittelen på akkurat nå. ;) Så nå skal jeg få litt mer kunnskap om det ;)

SV2: Aha, bokklubben hørtes ut som ett sted som ikke er dumt å være medlem, man får som regel fordeler ved å være medlem sånne steder vet jeg ;)

Jeg er ikke noe fan av biblioteket, er ikke noe glad i sånne offentlige plasser. Derfor pleier jeg å forhøre meg rundt omkring om det er noen jeg kan låne av før jeg evt investerer i ting ;) Har funnet ut at det er en grei måte å gjøre det på :)

Hun som skal hjelpe meg med kostplan går på lavkarbo ja, og har gjort det en god stund så hun har jo litt peiling :) Har lest litt blogger, men føler at det ikke blir det samme som å prate med en person face to face, og få litt mer konkrete svar på spørsmål og sånne ting. Men jeg leser for det :) Skader jo aldri :P

Nei jeg vet det, men man finner det jo aldri ut om ikke legen min sender meg videre heller. Men nå skal jeg til ernæringsfysiolog så blir spennende å se hvordan jeg føler det etter å ha vært der. Håper bare at jeg får noe utbytte av det :)

Jeg gir kostholdsendring ett forsøk ja, men har funnet ut at jeg må spise opp pasta og slike ting som vi har først. Så det blir nok ikke før nyttår at jeg starter, men da har jeg god tid til å skaffe meg litt informasjon og slike ting imens ;)

hjelpmegselv

08.10.2010 kl.12:11

Hmpf, alene i sofaen er kjedelig når man helst vil være fler. Vi er ofte 3 i sofaen og det koselig, om man synes at hoppende 1åringer lager kos så og det synes vi jo :)

Godt at gubbelarsen skal være hjemme i kveld, da kan dere bare mose i soffen hele kvelden.

Jeg sier ofte for tenk ja, synes det er sånn passe barnslig og litt artig :)

I dag har jeg vært med vesla til legen, hun er kraftig forkjølt var dommen. Kjedelig, men hun kvikner vel til snart.

Hvordan er livet ellers?

Jeg har bare noen dager igjen før jeg kan trene igjen og gleder meg stort til det. Hurra!

hjelpmegselv

09.10.2010 kl.13:16

Må jo innom en tur i dag også :)

Håper helga er skjønn med gode minner og søte tanker!

Veronica

13.10.2010 kl.14:30

sv: jeg må rase litt iblant ellers tror jeg blodtrykket går i taket!! ;)... men send gjerne e-post ja, mye informasjon kan deles i to grupper: engelsk, eller norsk MEN med "dette er ikke bevist farlig så vi skal ikke si at du skal kutte det ut"-svada for å ikke få mattilsynet på nakken. Skal man virkelig vite hva man snakker om og hvorfor det er farlig, så er engelsk stikkordet. Heldigvis leser jeg det like godt som norsk.

vegetarmat kan være kjapt og absolutt fristende, men den aromaten og soyapølsa kan du ha for deg selv ;)... jeg er generelt skeptisk til soya (kan forkalre det også) og aromat er jo MSG i ren form. Det får man ikke her i huset, vil du ha grillkrydder kan jeg lage selv av de 20 typene rene krydder jeg har...

Eldeen

13.10.2010 kl.14:30

Hobbyanette: Hehe, bra at det gikk fort over og at du hadde en fin dag. :) Så deilig! Håper dere hadde en super spaopplevelse! =D

trueloveneverends: Så gøy at du lar deg inspirere av oppskriftene mine! =) Og så supert at du har fått lånt masse kostholdsbøker! Har du fått lest noe nå, da? Hva synes du? Blir du mer motivert, eller?

Nei, bokklubben er ikke noe dumt sted å være medlem, så lenge en husker å avbestille de bøkene en ikke skal ha, hehe. :) Så gøy at du starter til nyttår med kostholdsendring! Da starter vi sammen, så da kan vi motivere hverandre. =)

hjelpmegselv: Nei, aleine i sofaen er ikke noe særlig, men noen ganger blir det jo bare sånn. Heldigvis har jeg jo tre pusekatter som holder meg med selskap, så da er jeg jo ikke heeelt aleine. :) Var i alle fall deilig å ha helga sammen med kjæresten! =D

Håper vesla er bra igjen nå. :) Livet her er ganske så fint og flott, men litt voldsomt! Har vært innover på smerteklinikken tre av fem dager, og jeg merker at det blir litt i overkant, men satset på at det hjelper sammenlagt. :)

Ønsker deg fantastiske treninger når du er skikkelig sammengrodd og kan begynne å hoppe opp og ned igjen! =D

Eldeen

13.10.2010 kl.15:12

Veronica: Hehehe, jeg er fullstendig klar over at soyapølser er bearbeida i hjel og at aromat er en MSG-bombe. Dessverre er jeg veldig svak for Aromaten, så jeg har ikke greid å kutte den ut, selv om jeg også har skapet full av deilige, mye sunnere krydderier uten masse tilsetningsstoffer og drit. Soyapølser er omtrent den eneste halvfabrikkerte maten jeg unner meg, så jeg har ikke så veldig dårlig samvittighet, hihi. :)

Og ja, jeg har lagt merke til å informasjonen inneholder mindre bonderomantisk/aspartamforherligende svada på engelsk enn på norsk. Dessverre er jeg litt lat, så jeg kvier meg for å lese informasjon på engelsk, haha! =)

Veronica

13.10.2010 kl.15:21

hehe, godt du vet såpass da ;) - jeg klarer ikke MSG i krydder. Lukter med en gang om noen bruker det!! Jeg er så rar i nesa og tunga iblant at det er helt utrolig. Kjente bare det kom sigende en sånn rar lukt på datarommet, måtte snike meg i stua og se hva som foregikk - joda en kompis kom med burger og pommes frites med masse rødt krydder på... sikkert grillkrydder. Grøss.

Jeg har ikke tørt å ete soyapølser engang jeg, så der har du meg. Men jeg reagerer på timen jeg får det i meg - diare, hodepine, tørr munn... smerter i magen.. så jeg vet HER OG NÅ at jeg kommer til å lide for det. Ikke om noen dager, ikke f eks nedsatt helse noen dager, men brutalt her og nå. Nå kommer ny post med dagens kjøp, enda mer krydder. Huffameg - hvor mange har jeg nå? 25 bokser?

Også en ferdig vegetarrett å sjekke ut, har testet merke før og de var absolutt godkjente for meg!

Eldeen

14.10.2010 kl.12:14

Hehe, ja, såpass veit jeg. Jeg har tenkt å prøve å venne meg av med både aromaten og andre tvilsomme krydderblandinger etter hvert, for det er jo egentlig bare tull. Jeg har en stor hylle med masse deilige krydder uten tullete tilsetninger i, så det er overhodet ikke noe problem å krydre maten uten å tilsette alskens ulumskheter. En kan aldri få for mange typer krydder! =)

Hehe, jeg har heldigvis ikke reagert på soya noen gang. Jeg reagerer på mye annet rart, men soya går helt fint. Jeg bruker ikke soyaprodukter hver dag, men en gang i blant synes jeg er greit. Siden jeg ikke kan bruke melkeprodukter i det hele tatt, så er det jo fint. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits