Serinakaker.

Vi er fortsatt ikke helt tomme for hvetemel og sukker, så litt tradisjonell julebakst får det bli i år, slik at jeg får tømt skapene og er klar for en glutenfri, sukkerfri og melkefri start i 2011. Hittil har jeg bare bakt en sort, og det er serinakaker. De bakte jeg for et par timer siden, og de blei innmari gode. Jeg er ikke så glad i julekaker egentlig, men serinakaker liker jeg!

 

Du trenger:
♦ 150 gram smør (jeg brukte melkefritt margarin)
♦ 100 gram sukker
♦  1 egg
♦ 1 ts vaniljesukker
♦  1/4 ts hornsalt eller 1/2 ts bakepulver
♦  250 gram hvetemel


Til garnering:
♦  Sammenvispet egg
♦  Hakkede mandler
♦  Perlesukker


Slik gjør du:
♦  Rør smør og sukker hvitt, og rør inn egget.
♦  Bland vaniljesukker og hevingsmiddel i melet og elt det raskt inn i smørblandingen.
♦  Avkjøl deigen i minst 30 minutter, gjerne over natten.
♦  Trill deigen til pølser som deles inn i jevnstore emner.
♦  Trill emnene til kuler og klem dem med en gaffel.
♦  Pensle med egg og dryss på mandler og sukker.
♦  Stekes gylne i ovnen ved 190 grader i ca. 10 minutter.

 

 

Lekende lett og kjempegodt! Jeg lot deigen stå i kjøleskapet en times tid, og det blei nok til to brett med serinakaker (ca. 30 stk.). Neste år skal jeg prøve å bake disse med jyttemel istedenfor hvetemel, sukrin istedenfor sukker og med hjemmelaget vaniljesukker av sukrin og ekte vaniljepulver. Er spent på om det blir like bra da. :)

 

Har du begynt  med julebaksten enda? Hva har du bakt/skal du bake?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 kommentarer

Vigdis Rikstad

20.12.2010 kl.16:01

Jeg har bakt:

serinakaker

sjokoladeavskjæringer

pepperkaker

berlinerkranser

kokosmakroner

bailyskuler

sjokoladetrøfler

pepperkakehus

Renate Taurë 彩子 Løvlien

20.12.2010 kl.16:09

Åh, serinakaker er digg! Jeg har ikke bakt noen julekaker i år, med mindre man regner med den mislykkede smultringkokinga. :p

Eldeen

20.12.2010 kl.16:22

Vigdis: Åh, kjære vene! Det var mye! Jeg håper du har mange å dele med! Hehe. =D

Eldeen

20.12.2010 kl.16:25

Renate Taurë 彩子 Løvlien: Ja, det er kjempegodt! Faktisk første gangen jeg har bakt det selv. :) Hehehe, smultringer tør jeg ikke engang å prøve meg på. =P

Villa-Milla-Martine

20.12.2010 kl.17:39

jeg har bare lagd sjokoladeboller jeg.. heheh

Sandkaker er innmari godt... og krumkaker..

whooah - Line

20.12.2010 kl.17:43

Bakte serinakaker, kokosmakroner og berlinerkranser for 2 uker siden, og det er borte allerede! :b noen kokosmakroner igjen da.. Mamma lagde smultringer. Også blir det vel no fattigmann og krumkaker, hvis mamma har tid!

Astrid

20.12.2010 kl.18:58

Så fint da! Har du tenkt å lage peanøttkjeks? De er forskrekkelig gode... :-)

gorehead

21.12.2010 kl.21:33

Jummie!

Jeg har bakt pepperkaker og colakaker.

Så lagde jeg marsipan med sjokolade=)

Vigdis Rikstad

21.12.2010 kl.23:21

Det har jeg! har delt med både min jobb og tor sin jobb=) og har til familien på julaften=)

Eldeen

22.12.2010 kl.21:26

Martine, og lillegutt: Ett slag er bedre enn ingenting. Jeg har laga delfiakake og serinakaker, og lenger har jeg ikke kommet. Det blir vel jul uansett. ;)

Eldeen

22.12.2010 kl.21:29

whooah - Line: Hihi, såpass ja. Det er så koselig med jul! =D Serinakakene er borte allerede her også - de falt i smak hos samboeren, for å si det sånn! ;-P

Eldeen

22.12.2010 kl.21:31

Astrid: Ja, det har jeg faktisk tenkt til. Det står som neste på lista, så jeg satser på at jeg rekker det før nyttår. :)

Eldeen

22.12.2010 kl.21:33

gorehead: Colakaker! Det har jeg faktisk aldri hørt om engang! =) Håper du har en fin førjulstid. :)

Eldeen

22.12.2010 kl.21:37

Vigdis Rikstad: Så snill du er! Da kan jeg tenke meg at du er populær! Hehehe. ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits