Året som har gått.

Nå som vi begynner på et helt nytt år, med blanke ark og fargestifter og alt det der, så er det vel på sin plass med en aldri så liten oppsummering av året som har gått. Det har på mange måter vært et tungt og vanskelig år, men jeg har også mange fine minner som jeg vil ta med meg videre.

 

5. januar fylte jeg 23 år og feira jeg bursdagen min sammen med gode venner. Først i Oslo, på Vega Fairfood, sammen med noen jenter fra klassen, og litt seinere på dagen feira jeg sammen med noen venner på Pikene på hjørnet i Lillestrøm. Vanligvis har jeg pleid å feire hjemme med heidundrandes barneselskap, men i 2010 blei det enkelt.

 


16. januar fikk vi et lite tilskudd i vår lille familie: En tolv uker gammel pusekatt fra Andebu. Hun har fått navnet Stella, og er høyt elska. Hun er en utmerket musejeger, og lager liv og røre. I løpet av tida hun har bodd her har hun allerede rukket å løpe rett inn i en bil og flydd i strupen på et dyr, noe som resulterte i en mer eller mindre flådd forlabb og en rift i øyet. Nå er hun heldigvis frisk som bare det, og det eneste som tyder på sammenstøtene er noen arr.

 

6. februar hadde Andreas og jeg vært kjærester i 7 år, og det feira vi hjemme med en koselig treretters middag som vi laga sammen. Dagen etter hadde vi besøk av søte Malene fra Sandefjord, og litt seinere samme måned begynte Andreas i ny jobb. Nå jobber han som montør for Securitas i Elverum sikkerhet og service, og der trives han veldig godt. :)

 


I mars kom Andreas hjem med denne søte kaktusen, og den lever fremdeles i beste velgående. Jeg ble nødt til å avslutte studiene mine på grunn av fibromyalgien, så dette var en tung måned for meg. Litt moro blei det plass til allikevel, med bursdagsfeiring hos familien og to av småbrødrene mine på overnattingsbesøk.

 


I april åpnet jeg min helt egen internettbutikk på eget domene, hvor jeg selger smykkene jeg lager på hobbybasis. Andreas hjalp meg med å lage hjemmesida, og jeg er veldig fornøyd - både med hjemmesida og med responsen jeg har fått. Det skjedde også noe veldig trist i april, og det var at vi ble nødt til å avlive de to ørkenrottene våre, Tygg-Tygg og Greven.

 

I mai kapitulerte vi og kjøpte vår aller første bil. De la jo ned bussen her i 2009, og uten buss blei det vanskelig å bo på Finstadbru uten en bil! Jeg har fortsatt ikke billappen, men Andreas stiller opp som privatsjåfør når det trengs. Etter at vi fikk oss bil har det blitt en del harryturer, men ellers har vi ikke hatt muligheten til å reise noe særlig i år.

 


I juni skaffa vi oss to små kattunger til, Ella på 12 uker fra Oslo, og lille Edward-Sokrates på bare 8 uker fra Maura. Ella er den sorte, og Edward-Sokrates er den hvite. Vi henta begge to samme dag, og det gikk ikke mange dagene før de to små var verdens beste venner. 

 

Ikke mange dagene etter at kattungene var kommet i hus, og før Stella hadde vent seg til å ha selskap av to små, ble Stella påkjørt og måtte holdes inne en stund før hun blei frisk igjen. Heldigvis gikk alt fint, og alle tre blei gode venner. 

 


Det var ikke bare kattungene som var nye i vårt hus i juni. Vi bytta nemlig ut den sorte salongen vår med en brun sovesofa istedenfor. Vi har ikke så stort hus, og denne tar mye mindre plass i stua, samtidig som den lett kan gjøres om til en dobbeltseng hvis vi får gjester. Supert!

 


I juli begynte vi på en storopprydning i uthuset vårt, hvor vi kasta masse gamle ting og sorterte ut ting vi skulle gi bort eller prøve å få solgt. Dessverre rakk vi aldri å bli helt ferdig, så vi får gjøre et nytt forsøk i år!

 


I august sendte Andreas meg på ferie til Vestfold, slik at jeg fikk besøke venninner mens han pussa opp stua her hjemme. Han bytta ut hele gulvet, med bærebjelker, isolasjon og hele pakka. Bare se hvor fint det blei! I tillegg malte han veggene og hang opp ei taklampe, så nå har vi mye bedre lys her enn før. I august starta jeg også behandlinga mi på smertepoliklinikken på Ahus, og dit går jeg fortsatt jevnlig hos ulike behandlere.

 


I september fikk jeg endelig dette etterlengta vidunderet, og selv om jeg ikke har laget all verden med mat de siste månedene, så har den hjulpet meg mange ganger allerede. I september var jeg også innmari mange ganger på sykehuset hos ulike behandlere, og i tillegg fikk ei god venninne av meg en liten baby.

 

I oktober var min smørblide mormor, Bjørn, tante Sylvia og Dag på besøk her i bygda en tur, og det var kjempehyggelig å se dem igjen. Ikke mange dagene etter at de hadde dratt, kom det gardiner i posten til meg fra mormor, for hun syntes nok litt synd i meg som ikke hadde gardiner i stua enda vi hadde bodd i dette huset i over et år. Det er mye mer hjemmekoselig her nå, så gardiner gjør susen!

I oktober fikk jeg også endelig innvilga AAP (trygd) fra NAV, etter nesten et halvt års ventetid. Det var jammen godt, for Andreas var utslitt etter endeløse timer med overtid, alle sparereservene var brukt opp og matlagrene begynte å se triste ut. For en lettelse det var å få det økonomiske i orden!

 


I november feira jeg at jeg endelig hadde fått penger ved å prøve rå sjokolade for første gang. Det smakte helt nydelig! Utrolig nok har jeg fortsatt noen igjen, og jeg har også kjøpt alt jeg trenger for å lage min egen rå sjokolade. Mmm! ♥ Jeg bestilte også en del andre ting i november, blant annet diverse supermat. Nå skal jeg nemlig bli sunn!

 


I desember laga vi massevis av drops, som vi ga bort som julegaver. Dropskoking har blitt en koselig juletradisjon her i huset, og det var hyggelig å høre at stefaren min, Kjell Erik sa "Å jess! Nå er jula redda!" da han og mamma fikk drops til jul.

 


Julaften feira vi hos mamma dem, og tilstede var mamma, Kjell Erik, tre av brødrene mine, Andreas og jeg. På bildet ser du fra venstre Magnar, Benjamin og meg, og foran ligger Bjørnar. Mamma har alltid klaga på at minst en av oss gjør noe rart når hun prøver å ta bilde av oss, så nå har vi gitt opp, og dermed er vi mye mer samstemte. Dette bildet var det forøvrig ikke mamma som tok, men Kjell Erik.

 


På nyttårsaften var vi også hos mamma og dem, og denne gangen var vi enda fler enn på julaften. Jeg var trøtt og sliten, men hadde en super kveld med nydelig mat og godt selskap.

Dette var mitt 2010 i korte trekk. (Nåja, så kort som jeg greier.) Jeg har selvfølgelig gjort mye mer enn bare dette, men dette var noen av de tingene som jeg husker ekstra godt og som har betydd mye for meg det siste året. Jeg håper at det nye året bringer mange nye, gode opplevelser både for meg selv og for dere.

 Hjemme har det sett slik ut, en bitteliten del av jula. Hvis jeg lukker øynene og ønsker veldig hardt, så kanskje det blir så ryddig igjen?

Godt nyttår!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer

Hobbyanette

01.01.2011 kl.23:11

Vil nesten ikke si dette... Tror vi har samme sofa som dere :p haha!! IKEA ikke sant? :p Med lagringsplass under sjeselong-delen?

Men så mange fine bilder :) Totalt så har du jo hatt et veldig bra år :D Du har fått masse koselige katter, ny stue, laga masse godis, kost deg med gode venner og spist god mat. Syntes det hørtes ut som et supert år :)

Astrid

01.01.2011 kl.23:22

Jeg innbiller meg at rå sjokolade er bittert - og at jeg dermed ikke liker det? Drops derimot, hørtes interessant ut :-)

Eldeen

01.01.2011 kl.23:54

Hobbyanette: Hahaha, herlig! Nei, den er ikke fra IKEA faktisk, men fra Fagmøbler. Men det er lagringsplass under sjeselongen ja. ;) Vi har skremmende mye til felles. =P

Jo, jeg har hatt et bra år, i alle fall hvis jeg fokuserer på det positive. Om jeg hadde vinkla innlegget den andre veien kunne jeg nok fått deg til å si det stikk motsatte, men dessverre hadde jeg ikke så mange bilder av alle de negative tingene. Haha, neida! Eller, joda, jeg hadde ikke det, men du skjønner. Ingen grunn til panikk! :) Jeg har supre folk i livet mitt. <3

Eldeen

01.01.2011 kl.23:54

Astrid: Det er bare innbilning! Det kommer helt an på hvilken type rå sjokolade du velger. De er like forskjellige på smak som vanlige sjokolader er, så jeg er sikker på at du kan finne en du liker, om du bare liker sjokolade. :) Dropskoking er kjempekoselig. :)

Lina

01.01.2011 kl.23:57

Høres ut som om dere hadde et flott og spennende år! Jeg og Renate må besøke deg engang :) ???

Eldeen

02.01.2011 kl.01:08

Lina: Takk for det. :) Det har helt klart vært spennende, hehe. :) Ja! Det må dere gjøre! Det hadde vært moro. :)

Renate Taurë 彩子 Løvlien

02.01.2011 kl.12:00

Sv: Er vel mest fordi det ikke er noe å diskutere. :p

Og enig med Lina! ;D

Eldeen

03.01.2011 kl.13:43

Renate Taurë 彩子 Løvlien: Hehehe, nei, da så. =P Det er bra, dere er hjertelig velkomne! Gleder meg til å treffe deg igjen til helga, det blir knallbra! =)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits