Superdrikk med ingefær, gurkemeie og gojibær.

Som de fleste av dere veit, så har jeg fibromyalgi og sliter blant annet med smerter og betennelser i kroppen og at magen krangler. Jeg prøver så godt jeg kan å hjelpe kroppen til å fungere ved å spise ting som er bra for meg, og i dag satte jeg sammen denne superdrikken.

Denne drikken er proppfull av antioksidanter, er bra for fordøyelsen og virker blant annet betennelsesdempende. Den ser helt forferdelig ut, men jeg synes den smaker godt. Litt heftig ingefærsmak, så om du synes det blir for sterkt, kan du selvfølgelig bruke mindre ingefær. Jeg er ikke alltid like flink til å huske å bruke ingefær og gurkemeie i maten - det går litt i perioder, så jeg tror at jeg skal gjøre det til en vane å lage meg en slik superdrikk noen ganger i uka.

 

Du trenger:
♦ 2-3 dl vann
♦ 1 ts gurkemeie
♦ 2 ss raspa ingefær
♦ 4 ss gojibær

Kok opp vann og tilsett en teskje gurkemeie, 2 ss raspa ingefær og 4 ss gojibær. Vent noen minutter før du drikker superdrikken, slik at gojibærene får trukket til seg vann og smak.

 
 Gurkemeie.
♥ "Naturens kortison."
♥ Kraftig betennelsesdempende.
♥ Kan ha positiv effekt på vektreduksjon.
♥ Inneholder kraftige antioksidanter, blant annet curcumin.
♥ Har positiv effekt på blant annet galle, lever og fordøyelse.

 

Ingefær.
♥ Hjelper mot forkjølelse.
♥ Betennelsesdempende og smertestillende.
♥ Bakteriehemmende, virushemmende og sopphemmende.
♥ Kvalmestillende (også mot svangerskapskvalme og reisesyke) og bra for fordøyelsen.
♥ Inneholder femti forskjellige antioksidanter, og er en av de mest antioksidantrike urtene.

 

Gojibær.
♥ En av matvarene med høyest innhold av antioksidanter.
♥ Kolesteroldempende, betennelseshemmende og bra for fordøyelsen.
♥ En av de aller mest næringsrike fruktene på jorden og klassifisert som supermat.
♥ Balanserer blodsukkeret, forbedrer lever- og fordøyelsesfunksjonen og gir næring til huden.
♥ Inneholder mer C-vitamin enn appelsiner, mer betakaroten enn gulrøtter, 18 aminosyrer (alle de essensielle og enda mange til) og 33 mineraler og sporstoffer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

Berit Marie

20.01.2011 kl.20:03

kan godt hende du har skrevet det tidligere, men jeg har et snev av gullfiskhukommelse, så jeg må nesten spørre om hvor du får tak i Gojibær? Har hørt at de er skikkelig dyre.. men jeg fikk smake gojibær m/mørk sjokolade en gang og de var uuutrolig gode:)

Eldeen

20.01.2011 kl.20:53

Berit Marie: Du får dem på helsekost og på butikkene i Sverige, men jeg har handla mine på Gojiking (http://www.gojiking.co.uk/). De er både billigere og bedre enn de jeg har smakt tidligere. :) Gojibær er kjempegodt! Bruker det masse i te, og så er det godt hvis en bløtlegger dem og bruker dem i salat. :D Mmm!

Mona

05.01.2014 kl.11:33

Hei :-)

Har du prøvd gurkemeie drikk eller Golden milk ?

http://www.healthy.net/Recipe/Health/Turmeric_The_Golden_Healer/47

Mvh Mona :-)

Eldeen

11.01.2014 kl.10:13

Mona: Nei, det har jeg faktisk ikke! Så en liten film på nettet om det en gang for lenge siden, men har helt glemt av hele greia - så takk for påminnelsen! :-D Det må jeg huske å prøve en dag. :-D Hittil har jeg kun brukt gurkemeie i denne drikken min, i diverse mat - og så fyller jeg egne kapsler som jeg tar hver dag. :-)

Rikke

05.03.2015 kl.01:23

Gurkemeie er gull verdt for kroppen....men husk at den er lite opptakelig om man ikke inntar den i kombinasjonen nykverna svart pepper og kokosfett el. Google Golden Paste

Eldeen

11.05.2015 kl.11:55

Rikke: Heisann! I gurkemeiekapslene mine bruker jeg en blanding av gurkemeie og sort pepper. Jeg lager også Golden Paste som jeg bruker til Golden Milk, men har ikke kommet så langt at jeg har delt det på bloggen enda. :-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits