Hjemmelaga tacokrydder.

Er du lei av posemat full av sukker, masse salt, fargestoffer, konserveringsmidler, MSG og gudene vet hva? Prøv å erstatte noe av det med hjemmelaga, så blir maten både bedre, reinere og sunnere. For et par måneder siden begynte jeg å lage mitt eget tacokrydder, og etter litt prøving og feiling har det blitt veldig vellykka. Jeg har servert taco til 22 ulike personer i tillegg til meg selv på en drøy måned, og alle har sagt at tacoen har vært veldig god. Derfor våger jeg meg til å tro at dere også kan ha glede av denne oppskriften.

Denne porsjonen holder til 400 gram kjøtt-/karbonadedeig. Selv pleier jeg å gange den opp med ti, og så oppbevare det jeg ikke bruker i en stor krydderboks. Til 400 gram karbonadedeig bruker jeg da 4-5 ss krydder.

 

Ingredienser:

♦ 2 ts paprikapulver
♦ 2 ts hvitløkspulver
♦ 2 ts løkpulver
♦ 2 ts malt koriander
♦ 2 ts malt spisskummen
♦ 2 ts gurkemeie (kan sløyfes)
♦ 2 ts himalayasalt
♦ ½ ts pepper
♦ ¼ ts chilipulver
♦ 1 ts sukrin eller bjørkesøt
♦ 1 ts jyttemel

 

Tips:
♦ Vanlig salt fungerer fint om du ikke har himalayasalt, men himalayasalt er sunnere.
♦ Sukker fungerer fint om du ikke har sukrin, men igjen: sukrin er bedre for deg.
♦ Hvetemel kan brukes istedenfor jyttemel om du tåler gluten, eller du kan prøve med rismel, maismel eller annet mel. Melet er der for å få blandingen til å tykne.
♦ Jeg bruker et veldig sterkt chilipulver fra innvandrerbutikk, så om du har vanlig chilipulver kan det nok hende at du ønsker litt mer oppi.
♦ Jeg bruker gurkemeie for dens gode egenskaper, og ikke for smakens skyld, så den kan fint sløyfes.

 

Grønne tallerkener, søl, dårlig lys og blits gjør ikke akkurat susen for bildekvaliteten, men dere ser at det er tacokjøtt eller? Hehe. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer

Mjuuugly

08.02.2011 kl.19:08

Helt likt mitt hjemmelagde tacokrydder så jeg kan skrive under på at det er godt! :) Kommer aldri i verden til å kjøpe tacokrydder igjen..

Eldeen

08.02.2011 kl.19:23

Mjuuugly: Åj, det var ganske likt, ja! Bare litt andre forhold mellom krydderne. :) Helt enig, jeg kommer heller aldri til å kjøpe tacokrydder igjen. Mye bedre å lage sitt eget! =D Jeg skjønner ikke at jeg ikke har prøvd dette før! Hehehe. ;)

Mjuuugly

08.02.2011 kl.19:25

Helt enig, ikke jeg heller, men bedre sent enn aldri :)

Eldeen

08.02.2011 kl.19:29

Mjuuugly: Hehe, ja, helt klart! =D

gorehead

08.02.2011 kl.19:37

hmm, dette må man prøve neste gang vi skal ha taco!

Eldeen

08.02.2011 kl.19:41

gorehead: Så bra! Det er kjempegodt, og jeg kommer ALDRI til å kjøpe ferdig tacokrydder igjen. :) Så enkelt å smelle det sammen selv, om når jeg lager stor porsjon, så har jeg (nesten) alltid klart i skapet når jeg får lyst på taco. =D

Ninian

10.02.2011 kl.20:39

Jippi! Jeg har brukt økologisk tacokrydder en stund, men det er sukker i den, så fra nå av blir det denne oppskriften! Lagret i mine favoritter! =D

Eldeen

16.02.2011 kl.14:03

Ninian: Så gøy å kunne inspirere! Håper tacokrydderet faller i smak. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits