Hjemmelaga mandelsmør.


EDIT 25.4.2014: Nytt og oppdatert innlegg om mandelsmør HER.Dette er latterlig enkelt, og fantastisk godt. Alt du trenger er en foodprocessor, mandler, litt salt og tålmodighet. Jeg har DENNE foodprocessoren, som er ganske stor og kraftig, men jeg veit at det funker fint med de mindre maskinene også, så lenge du ikke bruker for mye mandler på en gang. Jeg er forøvrig inspirert av Superlivsstil, så ta gjerne en titt innom bloggen hennes.

Vel, det du gjør, er altså å putte mandler i foodprocessoren din. Så skrur du på maskinen, og lar den lage mel av mandlene. La maskinen fortsette å arbeide, så vil du snart få en klump som snurrer rundt og rundt. La denne få lov til å snurre rundt og rundt, så får du deilig, mykt mandelsmør. Når du synes konsistensen er fin, putter du i litt himalayasalt (eller vanlig salt) og lar maskinen gå litt til for å blande det inn. Tadaa! Du kan se bilder trinn for trinn HER.

Jeg tror min maskin jobba i ca. en time totalt, og da med flere pauser slik at den ikke skulle gå varm. Bruker du mindre mandler, tar det antakelig mindre tid. Jeg brukte 300 gram mandler i min maskin, og det funka helt fint, så lenge jeg stoppa den med jevne mellomrom for at den ikke skulle bli så varm. Det er mulig jeg ikke hadde trengt det, men jeg er hysterisk redd for min lille elskling av en vidundermaskin, så jeg gjør alt jeg kan for at den skal ha det komfortabelt - den gjør tross alt det samme for meg. ;)

Mandelsmør er kjempegodt og du kan bruke det til mye, for eksempel på brødskiva eller i baking. Selv brukte jeg mandelsmøret mitt i energibarer denne gangen - det holdt til veldig mange! Mandelsmør er svindyrt om du kjøper det i butikken eller på helsekost, men lager du det selv er prisen slettes ikke ille. Jeg betalte vel ca. 40 kroner for en kilo mandler i løsvekt, så en stor porsjon mandelsmør kom på ca. 12 kroner. Ikke verst! Mandlene du bruker må selvsagt være reine, men de skal ikke være bløtlagte, for da får de ikke riktig konsistens. Jeg pleier å skylle mandlene mine godt, og så legger jeg dem utover tørkepapir for å tørke helt, før jeg bruker dem til noe som helst (med mindre jeg skal bløtlegge dem da, så klart).

Oppbevar mandelsmøret i en tett boks i kjøleskapet. Det skal fint holde seg i 1-2 uker, men for min del brukte jeg opp alt lenge før den tid. Hihi.

 Ser det ikke godt ut?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Renate

19.02.2011 kl.12:13

Hmm, hørtes digg ut. Må prøve å teste det ut etterhvert. =)

Eldeen

19.02.2011 kl.12:35

Renate: Det er kjempegodt. :) Helt klart verdt tida det tar. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits