Hjemmelaga energibarer uten sukker eller gluten.

Kjempelett og kjempegodt. Sunt er det også - med mindre du spiser alle på en gang. ;) Kjekke som mellommåltider, på tur, etter trening, eller når blodsukkeret er i fritt fall og du trenger noe å spise NÅ.

 

Du trenger:
♦ 100 gram mandler
♦ 100 gram tørka fiken
♦ 25 gram gojibær
♦ 100 gram rosiner

♦ 15 gram hampfrø
♦ 15 gram chiafrø
♦ 15 gram kokos
♦ 100 gram glutenfrie havregryn
♦ 1 ts kanel

♦ 2 ss yaconsirup
♦ 2 ss kokosolje
♦ 2 ss mandelsmør (vær raus)

Er det noe av dette du ikke har, så kan det fint byttes ut med andre ting som ligner. Tåler du gluten, kan du bruke vanlige havregryn. Har du ikke chiafrø og hampfrø, kan du bruke linfrø og solsikkefrø. Har du ikke gojibær, kan du bruke mer rosiner, og har du ikke yaconsirup kan du bruke honning eller agave (men da får barene dine høyere GI). Prøv deg fram med det du har! :)

 

 

 

Slik gjør du det:
♦ Putt alt i første bolk i foodprocessoren og hakk til små biter.
♦ Bland inn alt i andre bolk.
♦ Smelt kokosolje sammen med mandelsmør på svak varme.
♦ Avkjøl litt, bland inn yaconsirup og hell over blandingen i foodprosessoren.
♦ Bland alt sammen til en klebrig masse.
♦ Trykk massen ned i en brødform eller lignende og sett i fryseren i 30 minutter.
♦ Hvis du vil ha sjokolade på toppen, kan du lage rå sjokolade og helle over, eller du kan gjøre det enkelt: Smelt en mørk, sukkerfri og melkefri sjokolade og hell over før du setter formen i fryseren. (Det siste alternativet er ikke så sunt, men det er enkelt og godt.)
♦ Del opp i passelige biter og oppbevar i en tett boks i fryseren til de skal spises. Pakk dem gjerne inn en og en i plastfilm eller matpapir, så er de lette å ta med seg. De kan også oppbevares en ukes tid i kjøleskap.

 

♥ Nam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer

KB

20.02.2011 kl.12:01

<3

Eldeen

20.02.2011 kl.13:07

KB: :)

Kaja

20.02.2011 kl.14:58

Ser knallgodt ut! Takk for tips... =)

Tante Jul

21.02.2011 kl.02:03

Hihi, du sa det: "Med mindre du spiser alle på en gang". Det er nok det jeg ville gjort :)

Eldeen

21.02.2011 kl.14:12

Kaja: Det er det også. Vær så god. :)

Eldeen

21.02.2011 kl.14:16

Tante Jul: Hihi, jeg tror nok muligens du hadde blitt bittelitt småkvalm hvis du hadde spist en hel brødform med energibar. =P

-Gro-

07.03.2011 kl.18:27

Ser utrolig godt ut! Du har nå fått en fast leser, og jeg vil garantert prøve noen av oppskriftene dine. Dette var en super blogg!

MVH Gro

Eldeen

07.03.2011 kl.18:41

-Gro-: Tusen takk! Kjempekoselig med slike tilbakemeldinger! =D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits