Hummus.

Hummus er en dipp av kikerter. Den er veldig god, veldig mettende og veldig allsidig. Selv bruker jeg den ofte som tilbehør til middager, men den er også veldig god som dipp til grønnsaker. Spesielt god er den til taco og til grillmat! En kan også bruke hummus som pålegg på brødskiva eller på knekkebrødet. Kikerter er rike på proteiner og inneholder mange essensielle næringsstoffer, blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium og mangan. Det finnes uendelig mange varianter av denne dippen, men her har dere min favoritt. :) Hummus er melkefritt og glutenfritt.

 

Du trenger:
♥ En boks hermetiserte kikerter.
♥ En god dæsj med olivenolje, ca. ½ dl.
♥ 3-4 ss tahini.
♥ Litt saft fra en sitron eller en lime.
♥ Salt og pepper.

 

Slik gjør du det:
♥ Hell vannet av kikertene, skyll dem og putt dem i en kjøkkenmaskin.
♥ Ha over en dæsj olivenolje, tahini og sitronsaft.
♥ Krydre med salt og pepper.
♥ Kjør kjøkkenmaskinen til du har en fast og fin dipp.

 Tips:
♥ Hvis du vil ha en mer flytende dipp, kan du ha oppi mer olje eller litt vann.
♥ Du kan også bløtlegge og koke kikerter selv, istedenfor å bruke hermetiske kikerter.
♥ Hummus holder seg ca. 5-7 dager i en tett boks i kjøleskapet, så lag gjerne dobbel porsjon.
♥ Tahini er en sesammasse som består av malte sesamfrø. Fåes kjøpt i innvandrerbutikker.
♥ Prøv med forskjellige smakstilsetninger, som hvitløk, urter, curry paste, chili, cajenne, paprikapulver, spisskummen og så videre. Kun fantasien setter grenser! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

4 kommentarer

Cathrine

24.03.2011 kl.21:01

Hummus er så godt! Prøvd med soltørka tomat i? Setter en ekstra god smak :)

oOLina LitheriaOo

24.03.2011 kl.23:13

Så spennende! *lagre* Gøy når du deler oppskrifter ^-^

Eldeen

25.03.2011 kl.12:14

Cathrine: Soltørka tomat har jeg aldri prøvd oppi nei, men det hørtes kjempegodt ut! Takk for tipset, det skal jeg prøve en gang! Bruker du tørre eller marinerte soltørka tomater når du lager hummus?

Eldeen

25.03.2011 kl.12:15

oOLina LitheriaOo: Hihi, så gøy. :) Hummus er kjempegodt, så om du ikke har prøvd, så burde du prøve. =D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits