Prosjekt våren 2011: Tøm fryseren og redusér matlageret!

I fjor vår hadde jeg det samme prosjektet, og dere kan se startinnlegget HER. Prosjektet i fjor var veldig vellykka, og vi fikk faktisk tømt den store fryseboksen helt, slik at vi fikk avrima den før vi fylte på med nye matvarer. I år har vi enda mye mer mat enn vi hadde i fjor, så prosjektet er sårt tiltrengt. Startskuddet går i dag, og jeg kommer til å blogge litt om dette i år også. Det som er litt ekstra morsomt i år, er å se tilbake på bildene fra i fjor. Kostholdet vårt har endra seg noe det siste året, kan en si! ;)

 


Vel, jeg får begynne med å vise dere hva vi har i den store fryseboksen vår. Den øverste delen av bildet viser kurvene øverst i fryseren. I den ene har vi to pakker skogsbær, to pakker bringebær, fire pakker jordbær, fem pakker kirsebær, og sju pakker blåbær. Disse lager vi smoothie og sunn is av. I kurven ved siden av ligger det fem pakker ørretfilet med fire biter i hver og fire biter med laks. Vi har også en pose med hvit fisk som kattene skal få. I kurven ved siden av der igjen har vi diverse pølser som Andreas skal grille når han skal opp på hytta å hogge ved, halvannen pakke soyapølser, en pakke quornfileter og en åpna pakke med pommes frites. I rommet til slutt, ligger det 5,2 kilo kyllingkjøttdeig, to kilo karbonadedeig og en pose med to kilo kyllingklubber.

Den nederste delen av bildet viser hva som ligger under kurvene. Her har vi tjuetre (!) pakker med bjørnebær, fire pakker med jordbær og til sammen fem kilo med skogsbær. Disse bærene blir også til smoothie eller sunn is! Vi har også enda en tokilos pose med kyllingklubber, og tilsammen tretten og en halv kilo med diverste grønnsaker: Mais, sopp, selskapserter, rosenkål, spinat, brokkolitopper, brokkoliblanding, bukettblanding, viltblanding og wokgrønnsaker.

 

I fryseren på kjøkkenet har vi masse åpna poser med ulike grønnsaker, en åpna pose kyllingvinger, en åpna pose kyllingklubber, litt frosne bananer i biter, soyalecitin, glutenfritt brød og litt forskjellig.

 

Selv om vi har mye mat i huset, er kjøleskapet vårt et heller sørgelig syn for tida. Vi har fire egg, to kokte egg fra i går, en pose spinat, noen tørkede fiken, melkefritt margarin, mager salami fra Gilde, epler og pærer, paprika, stangselleri, melon, rødbeter, kokosfett som vi skal lage fuglemat av, dadler, soyakremfløte og et par bokser makrell i tomat.

 

 I kjøleskapsdøra har vi et glass red curry paste, kombuchadråper, soyamelk, hampproteiner, Tart Cherry, økologisk sitronsaft, Aloe Vera 40x, linfrøolje, eplejuice, økologisk (men dessverre ikke sukkerfri) tomatketchup, hampfrøolje, Muliti-chi, Dijon-sennep, ulike typer steviadråper, soltørka tomater i glass og soltørka tomater i pose.

 

I høyskapet på kjøkkenet har vi masse rart. I øverste hylla har vi ulike typer glutenfritt mel, glutenfrie havregryn, hirseflak, knust bokhvete, pofiber, no-egg og så videre. I hylla under har vi kakaonibs, rå kakao, sukrin, sukrinmelis, stevia, bjørkesøt, palmesukker, mesquitepulver, yaconpulver, lucumapulver og fiberhusk. I hylla under der igjen har vi vanlig kakao, rett-i-koppen-kakao som brødrene mine drikker når de er på besøk, CocoCardio, yaconsirup, agar, ekte vaniljepulver, carob, næringsgjær, granateplepulver, bakepulver, kanel, natron og hornsalt. I hylla under der igjen har vi brun ris, hvit ris (en sjelden vare i vårt hjem), grøtris, glutenfri couscous, masse glutenfri pasta, fiberpulver og kokosolje. Under der igjen har vi alfalfaspirer til spiring, "fake parmesan", et par typer bønner og grønne linser. Hylla under der igjen fikk jeg ikke med på bildet, men der har vi i alle fall flere pakker maisbrød og en pakke glutenfrie knekkebrød.
Dette er inni et av skapene over kjøkkenbenken. I øverste hylla har vi hampfrø med skall, gojibær, mungbønner, alfalfafrø, økologiske drops, bipollen, linfrø, kokos og nøtter. I den midterste hylla har vi hvetegresspulver, maca, chlorella, spirulina, omega-3, tørkede aprikoser, tørkede fiken, rosiner, alfalfafrø, brokkolifrø, gresskarkjerner, chiafrø, hampfrø, linfrø, psyllumhusk, kokos, solsikkefrø, sesamfrø og aktivated barley. I den nederste hylla har vi masse te, pulverkaffe, acaipulver, Cran-max (tranebærkapsler), JHP-olje og C-vitaminpulver.

 

I et annet skap har vi glutenfri spaghetti, tre typer quinoa, to typer linser, woksaus (kjøpt før vi kutta ut sukker), miso og ulike krydder, blant annet noen digre bokser med gurkemeie, hvitløkspulver, peppermix, hjemmelaga tacokrydder og tørka urter.

Over komfyren har vi dette skapet fullt av krydder og løk. Vi har sagt takk og farvel til krydderblandinger med MSG, og har ønska reine krydder velkommen istedenfor. Med det vi har av krydder nå, kan vi lage massevis av deilig, velsmakende mat!

 


Vi har fortsatt det digre skapet i gangen, og det er fortsatt fullt av mat. I den ene hylla har vi masse tahini, hviotvinseddik, soltørka tomater, tunfisk, økologisk sitronsaft og oljer. I ei annen hylle har vi masse glutenfritt mel: Jyttemel, allroundmelmikser, mandelmel, rismel, soyamel, maismel og bokhvetemel. Vi har også kikertmel, og masse masse krydder. Det er de samme som i skapet over komfyren, men jeg kjøper store poser i innvandrerbutikk og har ikke plass til alt i krydderskapet, så "refillene" setter jeg ut i gangen enn så lenge. Vi har også noen poteter som det begynner å bli på høy tid å få brukt opp. Videre har vi en del soyamelk, et par liter rismelk, noen kartonger eplejuice og en del soyafløte.

 

Vi har ei kasse med diverse bønner, linser, kikerter og mer quinoa, ei godiskasse med popcorn, kakaosmør og fire økologiske kjærligheter (snart kommer det flere i posten), ei kasse med diverse hermetikk (tomater, bønner, minimais, mais, tomatpuré etc.). Vi har ei kasse med nøtter og soltørkede tomater, og ei "asiakasse" med glutenfrie nudler, kokosmelk, risark og noori.

I tillegg har Andreas bygget hyller i kjelleren, og der har vi også en del mat. Her har vi mer hermetikk (vi kjøper dette stort sett i Sverige, så vi handler masse når vi først er der), masse mandler, noen kartonger med juice, mer soyamelk, noen pakker med havregryn, Sørlandschips (min store svakhet), oljer og Ramlösa (som Farris, bare svensk, billigere og bedre).

Bortsett fra noen poser med kaffe, så tror jeg dette var alt. Som dere ser, så har vi mat for ukesvis fremover, så jeg regner med at vi kommer til å bruke minimalt med penger på mat fremover. Siden vi fikk baksmell på skatten, passer det jo utmerket at vi skal begynne med årets tømmeprosjekt nå.

Hvis det er noen som har forslag til hva jeg kan lage med all denne maten, så skrik ut!

 

Prosjektet blir stort sett som i fjor:
* Jeg skal skrive middagsplan hver uke.
* Når jeg er i butikken skal jeg kun handle det vi trenger.
* Jeg skal benytte meg av de tørrvarene jeg har før jeg kjøper inn nytt.
* Jeg kan kjøpe inn frukt, grønnsaker, egg og soyamelk/rismelk ved behov.
* Jeg skal først og fremst benytte meg av de frosne grønnsakene før jeg kjøper inn ferske.
* Jeg kan kjøpe et par poser kyllingfilet og litt fisk, men ellers skal jeg ikke kjøpe inn mer ting som skal i fryseren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

Linn Therese

01.04.2011 kl.16:24

Ser ut som om dere har mat for en god stund ja :p

Eldeen

01.04.2011 kl.18:11

Linn Therese: Hehe, ja, jeg tror nok det holder over helga i hvert fall. =P

Astrid

01.04.2011 kl.19:00

DU verden! Jeg ble helt matt bare av å LESE om alt sammen... Minner meg på at jeg skulle sterkt ha ryddet i fryseren selv. Kjekt å avrime den når det er forholdsvis tomt. Resten holder seg jo ;-) Så dere sulter nok ikke på en stund, nei!

Veronica

02.04.2011 kl.10:12

Oi oi! Her er det jo nok mat til flere måneder for min del! Godt poeng det med og tømme fryseren, slenger meg med på den, da vi har en liten 100 liter nede i kjelleren full av diverse kjøtt og annet som skal bort ifra kosten vår med tiden. Så jeg er med!

Eldeen

03.04.2011 kl.17:56

Astrid: Hehehe, heldigvis er det ikke noen hast med å få spist opp alt sammen, så lenge vi får avrima fryseren i løpet av sommeren en gang. Det tror jeg nok at vi skal greie! ;) Og nei, vi sulter nok ikke på en stund. Det er godt å vite, siden jeg ikke veit helt hvordan det blir med økonomien framover - skal på møte med NAV i slutten av april, så da får jeg vel vite mer.

Eldeen

03.04.2011 kl.17:58

Veronica: Hehe, det holder nok til flere måneder for vår del også! I alle fall en del av det. Jeg fant ut at vi har nok bær til å spise smoothie hver dag i ca. 3 måneder! Ikke verst, hehe. ;) Er veldig kjekt med en skikkelig vårrengjøring av matlageret, så en slipper at mat blir liggende for lenge, og så en får avrimna fryseren. ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits