Melkefrie og glutenfrie pannekaker.

Pannekaker er kjempegodt, og det er heldigvis ikke noe problem å lage pannekaker som er både glutenfrie og melkefrie. Hurra! I tillegg er det selvfølgelig et must med godt og mettende fyll for at dette skal kunne regnes som middag. ;)

 

Til pannekakene brukte jeg:
* 4 dl jyttemel
* 1 liter soyamelk
* 6 egg
* litt himalayasalt

 

Denne oppskriften holder til mange, mange pannekaker! Du trenger nok ikke så mange egg, men jeg hadde så mange egg i kjøleskapet, så jeg kjørte på. Hvis du tåler melk og gluten, kan du bruke en liter kumelk og 6 dl vanlig mel istedenfor.

 

Ingrediensene til pannekakerøra!

 

Til fyllet brukte jeg:
* 400 gram kyllingkjøttdeig
* Hjemmelaga tacokrydder
* Økologiske alfalfaspirer
* Cherrytomater
* Hjemmelaga hummus

 

Slik gjorde jeg det:
Først laga jeg pannekakerøra: Jeg blanda alt det tørre, rørte inn halvparten av melka litt etter litt, tilsatte eggene og til slutt resten av melka. Lot røra stå og svelle i kjøleskapet mens jeg dro på trening sammen med min kjære. Da vi kom hjem slang jeg tre stekepanner på komfyren og satte i gang. Å steke pannekaker er fryktelig kjedelig og tidkrevende, men det er verdt slitet. Jeg stekte pannekakene på middels varme, og da blei de veldig bra.

 

Slik ser det ut når jeg steker pannekaker!

 

Da pannekakene var ferdige, stekte jeg kyllingkjøttdeig som jeg krydra med hjemmelaga tacokrydder. Serverte pannekakene med dette, alfalfaspirer, hummus og cherrytomater. Nydelig, og veldig mettende!
 

Disse pannekakene blei stive som kjeks da jeg stekte dem - jeg er usikker på om det var alle eggene som gjorde det, eller om det kanskje var det glutenfrie melet. Men ingen fare - bare putt dem i en ildfastform med lokk, så sørger kondensen for at de blir myke og gode slik pannekaker skal være.
Nam, nam, nam. ♥


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

4 kommentarer

oOLina LitheriaOo

10.04.2011 kl.14:33

Yay! Trengte den oppskriften ^^

Eldeen

10.04.2011 kl.19:28

oOLina LitheriaOo: Hihi, så bra! Nå er den her, i alle fall. ;)

forandringensvei

10.04.2011 kl.21:48

Åssen liker du konsistensen på røra når du bruker jyttemel? Synes den blir så seig på en måte..?

Eldeen

10.04.2011 kl.22:55

forandringensvei: Jeg synes røra blei omtrent som den pleier jeg, hehe. :) Litt annerledes på smak (men veldig gode), ellers så reagerte jeg ikke på at den var noe annerledes. Men jeg har ofte pleid å bruke speltmel og grovt mel istedenfor hvetemel tidligere, så jeg veit ikke?

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits