Årets første grillmiddag! (Kalkunfilet med tilbehør)

Været har vært helt fantastisk i helga, så når gradstokken viste tjue grader ute i dag, så bestemte vi oss for å dra ut grillen og spise årets første grillmiddag på terrassen. Gradene rakk riktignok å krype til rundt 17-18 grader før middagen var på bordet, men med tanke på at vi ikke spiste før sju i kveld, så synes jeg det er en veldig fin temperatur så tidlig i april. Det har vært overskya stort sett hele dagen, men herre gud så deilig det har vært allikevel!

Grillmiddagen i dag besto av kalkunfilet med diverse tilbehør. Vi grilla litt paprika og noen maiskolber, skjærte oppe litt grønnsaker og brukte restene av ris som vi hadde i kjøleskapet. Laga melkefritt kryddersmør til maiskolbene, og en melkefri dressing.

 

 

Til tomatsalaten trenger du:
* Tomater
* Rødløk
* En skvis sitron
* Litt olivenolje
* Pepper og tørka urter

Kutt tomater og rødløk i små biter og blad alt sammen. Tomatsalat er kjempegodt blant annet til kalkun, kylling og svin.

 

 

Til dressingen brukte jeg:
* 2-3 ss Sour Supreme (melkefri rømme)
* 1 ts Djion sennep
* 2 ts økologisk tomatketchup
* En skvis sitron
* Litt paprikapulver, hvitløkspulver og tørkede urter.

Blanda alt godt sammen, og fikk en kjempegod dressing.

 

 

Kalkunfiletene gnidde vi inn med Tandoori Masala, og slang dem på grillen sammen med maiskolber og noen biter med paprika.  

Her i huset er det jeg som står for forberedelsene, og så er det Andreas som sørger for at maten blir grilla. Vi gikk til innkjøp av en fancy gassgrill i fjor sommer, og er veldig fornøyde med den, men jeg synes det er litt uvant. Det tar mye kortere tid, og lukter ikke grill, så jeg får ikke helt den samme følelsen nå som da vi hadde kulegrill. Uansett er det koselig å spise ute, og det er lettere å unngå svidd mat på gassgrillen, så jeg får vel si meg fornøyd. 

Til kryddersmøret brukte jeg bare melkefritt margarin, salt, pepper, hvitløkspulver og tørka urter. Hvis du tåler melk, anbefaler jeg sterkt å bruke økologisk rørossmør - det er fint lite som kan måle seg med det!

Ser det ikke godt ut? En kan trygt si at jeg blei i overkant mett. Når en har levd kun på godiskuler hele dagen, så ser en seg liksom ikke helt berga når middagen endelig står på bordet, hehehe.
 

Har du grilla enda i år? Hva pleier du å ha på grillen?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

12 kommentarer

oOLina LitheriaOo

10.04.2011 kl.20:26

Ah, noe så herlig! <3 Gleder meg til pappa tar frem grillen selv ^^

Eldeen

10.04.2011 kl.20:29

oOLina LitheriaOo: Ja, det var kjempedeilig! Sitter faktisk ute på terrassen fortsatt. Har skrudd på terrassevarmeren, tatt på meg tøfler og lagt et pledd over beina. Deeeilig! =D

~ Silje ~ Aalesund`s FK !! <3

10.04.2011 kl.20:56

Mmmm det såg gått ut da :)

Eldeen

10.04.2011 kl.20:58

~ Silje ~ Aalesund`s FK !! <3: Det var helt nyyydelig! ;)

Renate

10.04.2011 kl.21:07

Grilling er så koselig! Har ikke grillet her enda, men det blir kanskje noe i påsken. Det håper jeg hvertfall! :D

Cathrine

10.04.2011 kl.21:48

Så deilig å endelig spise ute. Hadde lyst å spise ute i helga selv, men verandaen er full av søppel vi har kastet ut fra oppussingen i andre etasje. Men den søppla skal vekk i påsken, så da blir det grilling på meg også :D Varierer veldig hva jeg griller, men maiskolber er fast. Utenom det varrier jeg mellom tofu og qourn-produkter :)

Eldeen

10.04.2011 kl.22:49

Renate: Ja, grilling er kjempekoselig! Jeg elsker å sitte ute og spise. :) Vi får krysse fingrene for at det blir fint vær i påsken også. :)

Eldeen

10.04.2011 kl.22:51

Cathrine: Ja, det er kjempedeilig! :) Hehe, det er vel kanskje greit å få vekk søpla før dere spiser på terrassen ja. Heldigvis er det grillesesong i maaange måneder enda, så det er ingen hast enda. ;) Pleier du å tine quornproduktene før du griller dem, eller? Jeg har noen quornprodukter i fryseren (fileter og biter), men er ikke helt sikker på hvordan jeg kan grille dem. :)

Silje

10.04.2011 kl.23:15

Mmm, det så utrolig godt ut :D

ingen grilling her i Finnmark enda nei ;)

Eldeen

11.04.2011 kl.16:22

Silje: Det var kjempegodt. :) Hehe, det blir vel der oppe også etter hvert, skal du se. ;)

Astrid

11.04.2011 kl.17:36

Det både så og hørtes godt ut! Her kommer ikke sola på terrassen før om en god stund, så vi avventer litt til :-) Satt litt i sola i dag, det har vært 18 grader i skyggen!

Eldeen

12.04.2011 kl.16:48

Astrid: Det var helt nydelig! Her har vi heldigvis sol både hele dagen og til langt utpå kvelden når den først titter fram, og det er virkelig helt fantastisk. :) Har vært helt nydelig noen dager nå. I dag er det grått og regn igjen, men det skal jeg nok overleve nå som vi har fått litt påfyll, hehe. ;) Krysser fingrene for at sola kommer tilbake igjen om ikke så alt for lenge. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits