Vistaprint gjør meg VistaSINT!

Nå begynner jeg å bli temmelig VistaSINT. For flere uker siden bestilte jeg noen produkter fra Vistaprint, som jeg betalte litt over 50 kroner for + nærmere 200 kroner i porto. Det vil si at jeg ligger trygt under tohundrekronersgrensa og ikke skal betale toll eller MVA. Allikevel fikk jeg en pakkelapp i posten hvor det står at jeg må ut med 221 kroner i toll og MVA for å få ut pakken min!

Etter noen telefoner hit og dit, viser det seg at Vistaprint har greid å skrive at verdien på pakken er på godt over 400 kroner! Det er jeg ikke så interessert i, så jeg har ringt og sendt mail i alle retninger. Tollmannen jeg snakka med på telefon var veldig hyggelig, men kunne ikke hjelpe meg, så han henviste meg videre til Postens godssenter. Der var de ikke fullt så hyggelige, men helt ok. Jeg fikk beskjed om å sende enda en mail.

Nå har de 14 dagene pakken ligger på postkontoret snart gått, og jeg lurer på hva i alle dager jeg skal gjøre nå. Hvis jeg henter ut pakken, risikerer jeg å tape 221 kroner, men hvis jeg ikke henter den, risikerer jeg å tape de 240 kronene jeg allerede har betalt for produktene og porto. Folka på KS Utland (Postens godssenter) er supertreige til å svare på mail, og Vistaprint har i alle fall ikke holdt det de lover - nemlig svar innen 48 timer. Jeg er ikke spesielt imponert for øyeblikket, og det spørs vel om jeg blir noen storkunde av Vistaprint med det første etter denne opplevelsen. Jeg har alltid vært fornøyd med produktene derfra, men når det skal være SÅ himla vanskelig å få svar når det oppstår et problem, så blir jeg skeptisk.

Har noen av dere vært borti noe lignende? Hva gjorde dere i så fall? Jeg bestiller ofte pakker fra utlandet, og det har aldri vært noe problem tidligere, så jeg er overraska over hvor innmari vanskelig det skal være å få orden i en slik liten filleting, og hvor lang tid alt tar.

 

Vistaprint - en nettbutikk som gjør meg VistaSINT.

 

PS. Jeg har bestilt pakker fra Vistaprint to ganger tidligere uten noe problem i det hele tatt og jeg har vært like fornøyd hver gang. Så dette er nok unntaket heller enn regelen, men jeg blir litt frustrert og oppgitt allikevel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 kommentarer

Cathrine

20.06.2011 kl.18:42

Så dumt. De burde jo klare å rette feilen. Du har krav på pengene tilbake, har du ikke?

Håper det ordner seg... Jeg har aldri bestilt fra vistaprint selv, da jeg har hørt mye dumt om de. Bestiller fra foto.com, veldig rimelige de også selvom de er i Norge ;)

Eldeen

20.06.2011 kl.18:55

Cathrine: Jeg veit i grunn ikke hva jeg har krav på eller ikke, for jeg har aldri returnert noe tidligere. Og så hjelper det jo ikke hva jeg har krav på, hvis ikke jeg får tak i dem. Jeg tror jeg kommer til å hente ut pakken uansett, og heller prøve å ordne opp i det etterpå. Jeg brukte en del tid på de produktene + at jeg har venta lenge, så det er jo surt å sende de tilbake også, særlig siden jeg ikke veit om jeg får tilbake pengene.

Tusen takk for tipset! Jeg skal kikke nærmere på dem, så kanskje jeg heller bruker dem neste gang. :)

Hobbyanette

20.06.2011 kl.19:59

Husk at du kan risikere å miste noen rettigheter når du tar ut pakken :/ Jeg vet ikke helt om reglene rundt det der, men ville ha vært forsiktig med å hente ut pakken :/

Typisk at det skal bli slik da... Jeg hadde ingen problemer de to gangene jeg bestilte derifra, men syns de er utrolig drøye til å sende ut reklame på mail... Igjen, en ting jeg ikke har giddet å sette meg inn i for å få slutt på :p haha!

Eldeen

20.06.2011 kl.21:12

Hobbyanette: Ja, jeg veit det. Tollfolka har sagt at jeg kan gjøre det, men de kan jo ikke garantere meg at det går i orden før det eventuelt er gjort. Så jeg er litt rådvill. Jeg vil jo ikke tape 221 kroner, men på den annen side risikerer jeg å tape både 240 kroner og produktene jeg har brukt mye tid på å "lage" hvis jeg lar posten returnere pakken. *Rådvill*

Hehe, ja, de er ganske drøye med reklamen. =P Men en kan visst skru det av. Jeg har ikke gjort det, for jeg er innom mailen (så og si) hver dag, og sletter det bare om jeg ikke er interessert. ;) Men ja, hvordan går det med butikken du skulle starte? Du bestilte vel visittkort til den og greier, gjorde du ikke? :D

Renate

20.06.2011 kl.22:26

Jeg har det samme problemet. Bestilte derfra i begynnelsen av mai, og betalte da rundt 50kr. Nå ligger det en pakkelapp her der det står at jeg må betale 169kr i toll og diverse. Skal betale det og gi faen, men ikke søren om jeg bestiller derfra noe mer..

Hobbyanette

21.06.2011 kl.18:41

Joa... Skulle ditt og skulle datt :p Men plutselig så var det to jobber på gang istede :p hihi! Og nå har jeg mer enn nok med sying til meg selv og strikking til venner og venner med baby... :p Og det er jo SÅ mye koseligere å lage noe til noen man kjenner :p hihi! Så de ligger nå her og venter på at jeg skal orke å starte med det :p

Så bra at det i tillegg ligger nært da :p Kan man ha mer flaks lissom? :p Eller jo, om det funker og du blir bedre i kroppen :p!

Johnny

24.06.2011 kl.17:20

Besillte visittkort som kostet 199,- som jo er under tollgrensa. I tillegg kom frakt og håndtering på kr 132 som jo ikke skal deklareres. Stor var derfor min overaskelse når jeg fant hentelappen i postkassa i dag: Pris fortolling: 227,- samt utlagt MVA: 360,- Sum som skal betales ved henting: 587,-

Hvis dett er riktig vil visittkortene til 199 kroner tilsammen koste meg 918 kroner.....

Må se om jeg finner en løsning på dette mandag, brev til postens fortollingssenter med kopi til forbrukerrådet hvis ikke rask løsning.

*grrrrrrrrrrr*

Eila

28.06.2011 kl.21:49

Ser ut at vi e mange som e blitt lurt? Bestilte noen varer og betalte under 200 kr totalt, med frakt. Og så kommer hentelappen: 570 kr!!! Har sendt flere mail men ingen bryr seg. De bare fortsetter å sende nye reklamer til e-mailen min, og jeg bynner å bli kraftig irritert... Googlet "Vistaprint" og her finner man jo ut at vi er mange. Vi skulle ha fått samlet kreftene for å kartlegge hvor mange vi egentlig er... Starte egen fb-sia eller noe? Og så gå til forbrukerrådet (eller aviser) som en gruppe?

Eldeen

07.07.2011 kl.00:56

Renate: Det ser ut som om det gjelder for "alle" i Norge for tida, dessverre! Jeg har sendt masse mailer fram og tilbake, og problemet bunner i at Vistaprint tror at lovgivningen i Norge er slik at de må skrive hva fullprisen på varen egentlig er, mens reglene egentlig sier at det er hva vi betaler for varen som gjelder. Vistaprint har bedt meg om å be tollvesenet sende meg et brev om lovgivningen som jeg kan sende videre til Vistaprint slik at de kan se nærmere på det, men jeg får se hva jeg orker. Jeg har sendt så mange mailer fram og tilbake nå, at jeg veit ikke hvor mye mer energi jeg orker å legge i det. Uansett har jeg i alle fall fått bekrefta fra Tollvesenet at jeg har rett og Vistaprint har feil, men så lenge jeg ikke har noe skikkelig bevis på grunn av feilen til Vistaprint, så kommer jeg liksom ikke så langt. Frustrerende!

Eldeen

07.07.2011 kl.01:00

Hobbyanette: Hihi, ja, sånn kan det gå. Ting blir ikke alltid helt slik man hadde planlagt! Men jeg er veldig nysgjerrig på hva slags butikkplaner du gikk med i hodet, for du var jo så skrekkelig hemmelighetsfull. =P

Ja, det er utrolig bra at det ligger såpass nærme. Det er jo fortsatt et par kilometer på beina eller på sykkelen hver vei, men det tar liksom ikke flere timer å reise. ;) Nå har jeg endelig fått time hos psykiatrisk sykepleier også, og det ligger på Aursmoen det også, så det blir bra når jeg får litt mer opplegg i nærområdet. :) Hurra! :)

Eldeen

07.07.2011 kl.01:05

Johnny og Eila: Uff, så surt! Det ser ut som om det gjelder for "alle" i Norge for tida, dessverre! Jeg har sendt masse mailer fram og tilbake, og omsider fått litt svar fra her og der, men ikke funnet noen skikkelig løsning.

Problemet bunner i at Vistaprint tror at lovgivningen i Norge er slik at de må skrive hva fullprisen på varen egentlig er, mens reglene egentlig sier at det er hva vi betaler for varen som gjelder. Vistaprint har bedt meg om å be tollvesenet sende meg et brev om lovgivningen som jeg kan sende videre til Vistaprint slik at de kan se nærmere på det, men jeg får se hva jeg orker. Jeg har sendt så mange mailer fram og tilbake nå, at jeg veit ikke hvor mye mer tid og energi jeg orker å legge i det. Uansett har jeg i alle fall fått bekrefta fra Tollvesenet at jeg har rett og Vistaprint har feil, men så lenge jeg ikke har noe skikkelig bevis på grunn av feilen til Vistaprint, så kommer jeg liksom ikke så langt. Frustrerende!

Å gå sammen som ei gruppe er nok ikke dumt, Eila! Da har vi nok litt mer slagkraft enn det vi har hver for oss. Det burde jo egentlig være en enkel sak å bevise for Vistaprint at lovgivninger er som den er, og da ville det jo ikke vært noe problem lenger. :) Problemet med å "ordne opp aleine" er at alt tar så skrekkelig lang tid, og at det er vanskelig å bevise saken sin og bli trodd. Håper det løser seg for dere! :)

Anita

08.09.2011 kl.23:34

Jeg bestilte varer hos Vistaprint for under 200 kr. Fikk så en faktura på nesten 3 ganger beløpet + at jeg måtte betale mva på toppen av det hele. Er skikkelig sur og lei nå. Har handlet hos dem før og har ikke hatt noen problemer tidligere... Har akkuratt vært på telefonen med kundestøtten hos Vistaprint nå uten å ha fått noe videre hjelp. Har sendt dem kopi av ordre og faktura som viser at det helt klart er de som har sendt meg en faktura med et mye høyere beløp. De sier imidlertid at de ikke kan hjelpe meg og at det ikke er de som gjør noe feil... Blir så irritert!

Eldeen

15.09.2011 kl.12:07

Anita: Såpass ja, ja, det er helt håpløst. Slik var det med meg også - det var helt tydelig at det var de som hadde gjort feil, men de var ikke skrekkelig villige til å gjøre noe for å rette opp i det etterpå. Det spørs vel om jeg kommer til å bruke dem igjen, for å si det sånn!

Maria

11.12.2011 kl.23:29

Jeg har det samme problemet nå. UTROLIG irriterende. Mitt koster 196 kroner, altså under tollgrensa på 200 kroner. Fikk svar fra Vistaprint nå. De har skrevet hva varen egentlig er verd, jeg bestilte tydeligvis noen "varer" som var på "salg". Helt utrolig dårlig. Hvordan kunne jeg vite dette? Nei og nei, skal ALDRI mer bestille noe fra Vistaprint. Utrolig dårligt!

Eldeen

14.12.2011 kl.13:03

Maria: Det de driver med er noe skikkelig TULL. At varene var på salg har ingenting å si, for det er hva du faktisk har betalt for varen som er gjeldende. Jeg har snakka med både tollerne og Postens Godssenter flere ganger, og de har bekrafta at jeg har forstått reglene riktig, og de fortalte også at det er mange som har problemer med Vistaprint og at jeg ikke burde bestille noe mer derfra om jeg ville unngå slike problemer i framtida. Jeg har vært kjempefornøyd med alt jeg har bestilt derfra, så det er skikkelig synd at det har blitt slik.

Vibecke

31.03.2015 kl.17:58

Akk ja, VistaPrint anbefaler jeg ikke, i dag kom endelig meldingen om at mine visittkort var kommet, toll og mva koster jo like mye som kortene, jeg er sjokket !!!!!

Eldeen

11.05.2015 kl.11:58

Vibecke: Utrolig synd at de suser sånn med merking av pakkene, for produktene er jo kjempefine! :-) Men det hjelper jo lite når man aldri aner hva man ender opp med å betale. Jeg handler mye fra utlandet og veit godt hvilke regler som gjelder for å unngå toll/mva/gebyrer - har aldri noe problem med andre enn Vistaprint.

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits