Kyllingburger med ertepesto og grønnsaker.

Denne middagen er så god og så lett å lage at jeg til og med gidder å lage den kun til meg selv når samboeren jobber overtid. Burgerne som eventuelt blir til overs er helt topp å ha for eksempel til lunsj dagen etter. :) Hvis ikke du vil ha dem med det første, kan du fryse dem ned, så er det bare å ta dem opp av fryseren når du får lyst på.

 

Kyllingburgere (4 burgere):
♦ 400 gram kyllingkjøttdeig
♦ 1 egg
♦ 1 ss tacokrydder

Bland kyllingkjøttdeig, egg og tacokrydder, dæsj fire klatter i stekepanna og trykk dem flate. Stek dem noen minutter på hver side, på mellomsterk varme. Stek dem gjerne i kokosolje. :) Mine burgere blir gule, siden jeg bruker gurkemeie i tacokrydderet mitt.

 

Ertepesto (2 porsjoner):
♦ 1 dl frosne erter
♦ 2 ss solsikkefrø
♦ 1/2 fedd hvitløk
♦ 2 ss olivenolje
♦ 1/2 ss sitronsaft
♦ salt og hvit pepper

Ha erter, solsikkefrø, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor el.l. og kjør i noen minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Antakelig må du stoppe maskinen og skrape ned fra kantene noen ganger før dippen er ferdig.

Denne oppskrifta har jeg funnet i boka "Detox - rens kroppen og gå ned i vekt" av Ulrika Davidsson. Jeg har aldri likt erter, men synes denne grønne dippen så så god ut, at jeg måtte bare prøve. Nå er jeg frelst - den er kjempegod!

 

 

Kutt opp de grønnsakene du vil ha, og så er du ferdig! Her har jeg brukt gul paprika, agurk og tomatsalat. Tomatsalaten består av tomat, rødløk, litt olivenolje og krydderet "Organic Italian Herb Nuggets" fra Garlic Gold.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 kommentarer

Christine

19.08.2011 kl.13:58

Nam nam ! De burgerne så herlig ut, helt topp for travle kvinner :D

kanskje mulig å pakke et stykke ned i "på farten veska" også :-)

Tuva

20.08.2011 kl.20:44

Hei skjønne! Leeenge siden sist. Håper sommern har vært fin?!

Vår var herlig, med bading og sol.

Dette så bra godt ut, nam! Jeg digger jo erter, bønner og slikt:)

Brøder ble helt ille ille, og sjokoladen smaker rart. Tror ikke jeg er noen vaniljestevia-fæn, men mulig jeg rett og slett putta oppi formye.

Kokossukkeret er jeg fornøyd med, men tok laaang tid før den smelta. Ble ikke helt rawfood føler jeg. Men uansett, jeg får øve litt og prøve en gang til.

Ha en herlig kveld flotte frøkna!:)

Kristine

20.08.2011 kl.22:52

Ertepesto hørtes spennende ut. Smaker det mye erter?

Anne Mette

21.08.2011 kl.11:06

Svar :

Ja, jeg håper at Neurontin har effekt denne gangen.. Men de dagene hvor det har vært for ille så har jeg rett og slett tatt en Lyrica bare for å få slappe av litt.

Når det gjelder skolen så har jeg gitt beskjed til læreren om at jeg har Fibro , og vi har funnet ut at vi skal ha en samtale på Tirsdag som kommer slik at jeg får forklart mer om hvordan jeg har det og hva jeg trenger tilrettelegging til. Da jeg nevnte for henne at jeg hadde det så ser hun på meg og sier "oi.. Ehhh... Ja..." . Så hun viste jo tydeligvis hva det er for noe.

Må bare si at utdanningsplanen din hørtes kjempe spennende ut ! :) Håper det ikke går for lang tid før du er frisk nok til å begynne på det :)

Eldeen

21.08.2011 kl.11:19

stayinyourheart: Ja, burgere er helt perfekt "på-farten-mat". Burgere smaker godt både varm og kaldt, så det er jo enkel, mettende mat å ta med seg. :D

Eldeen

21.08.2011 kl.11:27

Tuva: Jada, sommeren har vært kjempefin. :) Synd med brødet og sjokoladen - jeg krysser fingrene for at det går beste neste gang! :) Men du, hva med å prøve en av sjokoladeoppskriftene til siljesreise.com, mjuuugly.blogg.no eller superlivsstil.net? Hvis du følger en oppskrift første gangen, så blir det kanskje lettere å lage sin egen seinere? Det funka for meg, i alle fall. ;) Stevia er jeg veeeldig forsiktig med når jeg lager sjokolade - kanskje bare tre dråper til 100 gram kakaosmør. Hvis en bruker for mye blir det fort bittert og gir en isende følelse i munnen. Da er det bedre å peise på med carob, yaconpulver og lucuma. ;)

Eldeen

21.08.2011 kl.11:33

Kristine: Hehe, det er ikke godt å si i grunn. Jeg hata nemlig erter da jeg var lita (og da jeg var litt større også), så jeg har ikke fått meg til å smake på reine erter på mange år. Jeg husker ikke helt hva det smaker for å være helt ærlig. Dippen smaker i alle fall en del hvitløk og hvit pepper, så jeg tror ikke ertesmaken kommer så tydelig fram. Det er jo bare å prøve - en pose med erter koster nesten ingenting, så om du ikke liker det er det ikke heeelt krise. ;)

Eldeen

21.08.2011 kl.11:43

Anne-Mette: Jeg krysser fingrene for deg! Godt at du har fått avtalt med læreren din at dere skal ha en samtale på tirsdag. Forhåpentligvis blir det litt lettere for deg å fullføre studiene når læreren veit hva du strever med. :) Takk for det! Jeg håper jeg slipper å være hjemmeværende så alt for lenge jeg heller.

Anne Mette

21.08.2011 kl.12:06

Svar :

Jeg er helt med på hva du mener og tenker. Det blir jo litt sånn når det ikke er så mye positivt å si. Eller når folk som ikke vet hva det er spør og jeg forklarer ,så får man jo som du sier det "stakkar deg" stempelet. Men det jeg vil det er å få folk til å forstå at det ikke er noe "stakkars meg" , det er ikke synd i meg fordi jeg har en kronisk sykdom. Det finnes mange kroniske sykdom , mange folk som har det så mye mye verre. Jeg kommer meg gjennom dagene på min måte og jeg har lært å leve med sykdommen som jeg vil ha resten av livet. Og det vil jeg også at folk skal forstå.

Jeg synes at det er så mye "feil" informasjon ute å går. Så mange som ikke vet hva sykdommen er eller går ut på. Derfor så har jeg et ønske om at folk skal kunne lære mer. At de også ved å lære mer ikke blir så dømmende nesten gang de møter en fibropasient. Jeg føler det at dersom jeg får en person til å forandre mening fra "de er bare late" til "de har faktisk vondt , kanskje jeg heller kan prøve å hjelpe?" , så har jeg gjort en god jobb.

Sliter litt med å forklare det jeg har i hodet jeg også , men håper du forstår :)

Astrid

21.08.2011 kl.15:46

Å, dette så virkelig godt ut :-) Sunt er det også. Synes i grunn kyllingkjøttdeig smaker litt "tamt", men her kan man jo bruke både karbonade, familiedeig, kjøttdeig og kyllingkjøttdeig. Jeg satser på å tine ertene bittelitt, da klarer vel stavmikseren jobben sin :-)

Eldeen

15.09.2011 kl.11:17

Anne-Mette: Jeg skjønner ikke helt hvor du vil hen i grunn, for hvis det ikke er noe positivt med å ha fibromyalgi, derimot masse negativt, så ER det jo stakkars deg (og stakkars meg). Det finnes folk som har det verre - men det er ikke de vi sammenligner oss med, ikke sant? Vi sier ikke "åh, så heldig jeg er som ikke har kreft!", vi sier "ååh, jeg skulle ønske jeg var frisk!". Jeg tror ikke det er til å unngå at folk tenker litt "stakkars deg" hvis de virkelig forstår hva fibromyalgi er for noe. Hvis de skal unngå å tenke "du er lat", så må de jo erstatte det med noe annet, ikke sant?

Det jeg siktet til i min kommentar, var derimot at det er synd om en selv graver seg ned i sin egen lille "stakkars-meg-verden" og blir værende der. Det ER stakkars meg fordi jeg har fibromyalgi, men jeg ER ikke fibromyalgi. Det er bare en del av meg, og det finnes så mye mer. Det vil si at det faktisk er HELDIGE MEG på mange områder også: Jeg har søte katter, snill kjæreste og eget hus - for å nevne noe. Derfor er jeg ikke i "stakkars-meg-verden" så lenge av gangen, men jeg kan heller ikke late som om den delen av meg ikke eksisterer. For det gjør den. ;)

Eldeen

15.09.2011 kl.11:21

Astrid: Kyllingkjøttdeig smaker nok litt tamt, men med krydder og egg blir det saftig, smakfullt og godt. Vanlig kjøttdeig er jo rimelig tamt uten krydder det også, hehehe. ;) En kan så klart bruke alt det du nevner, så det er bare å kjøre i gang. ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits