Ruccolapesto (uten melk og gluten).

Ruccolapesto er kjempegodt, og er dessuten litt vennligere for lommeboka å lage enn basilikumspesto. Akkurat som basilikumspesto kan den brukes til så mangt. Den smaker godt til pasta, kylling, fisk, pizza og sikkert mye, mye mer.

 

Du trenger:
* 100 gram ruccola
* 100 gram naturelle valnøtter
* 1 dl extra virgin olivenolje
* 1-2 fedd hvitløk
* 1 ss soyabasert kremost (kan sløyfes)
* 2 ss "fake parmesan" (kan sløyfes)
* Salt, pepper og eventuelt tørka urter

 Rist gjerne valnøttene et par minutter i ei tørr stekepanne (uten olje, altså). Det er ikke nødvendig, men fremhever nøttesmaken. Kjør nøttene i foodprosessoren, ha oppi pressa hvitløk og ruccolua og kjør videre. Skrap ned fra kantene, tilsett resten og kjør videre til du har en jevn masse. Smak til med salt, pepper og eventuelt tørka urter. Dette blir en ganske stor porsjon med pesto, men den holder seg fint i en tett boks i kjøleskapet i et par dager.

"Fake parmesan" lager jeg ved å kjøre naturelle gresskarkjerner, litt næringsgjær og litt himalayasalt sammen i foodprosessoren. Dette putter jeg i en boks og har stående i skapet, så har jeg det alltid tilgjengelig. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

4 kommentarer

Det var lurt. Adopterer denne, jeg :-)

Lilleputtens tanker

13.10.2011 kl.10:26

Det så ikke dumt ut den der. ;-)

Eldeen

13.10.2011 kl.23:21

Ellen - matutenmelkglutenogsukker: Hihi, kjør på! :)

Eldeen

13.10.2011 kl.23:21

Lilleputtens tanker: Kjempegodt. ;) Mmm! <3

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits