Karrigryte uten melk og gluten.

Nå som høsten har kommet og dagene blir kaldere og kaldere, synes jeg det er innmari godt med varmende gryter til middag. Det er lett å lage, tar kort tid og trenger heller ikke å koste all verden. Jeg smeller som regel sammen en god del på en gang, så blir det kanskje litt rester til dagen etter også. ;)

Hva jeg bruker i gryta varierer fra gang til gang etter hva jeg har i huset og hva som frister, og det blir litt på hump og slump. Denne gangen huska jeg for en gangs skyld å skrive ned hva jeg brukte, så da kan jeg dele den med dere også. ;)

 

Du trenger (til to-tre personer):
* 2 ss kokosolje
* 2 ss karripulver
* 300 gram kjøttdeig/karbonadedeig/quornbiter el.l.
* 2 små løk (eller en stor)
* 3 fedd hvitløk
* 2 gulrøtter
* 1 boks minimais
* 1 rød paprika
* 2-3 ss tomatpuré
* 400 ml kokosmelk

 

Slik gjør du:
* Del alle grønnsakene.
* Stek karri og kokosolje i 1-2 minutter.
* Stek kjøttet/quornbitene i karriblandinga.
* Tilsett løk og gulrøtter og stek videre ei lita stund.
* Bland inn tomatpuré, hell på kokosmelka og småkok i noen minutter til passe konsistens.
* Tilsett paprika og minimais de siste par minuttene.
* Server gjerne med litt ris.

 

De fleste ingrediensene til gryta.

Stekt kyllingkjøttdeig med karri.

Her har jeg putta oppi gulrøtter og løk.


...Og slik ser gryta ut når den er ferdig. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

16 kommentarer

Christine

19.10.2011 kl.14:33

Takk for veldig fint middagstips. :-) Karri smaker helt herlig..! Før likte jeg det ikke noe særlig.. men så BAM ! :D Artig

Eldeen

19.10.2011 kl.14:42

Christine: Hihi, samme her faktisk, men det kan nok ha noe å gjøre med min svært begrensede omgang med karri tidligere. Tørt karripulver på fiskeboller i hvit saus kan liksom ikke helt sammenlignes med varmende gryter fulle av dette deilige krydderet! ;)

SuperSunn

19.10.2011 kl.19:25

Det så spennende ut :)

Lilleputtens tanker

19.10.2011 kl.21:31

Den så innmari god ut, og så lett å lage da. ;)

Hmm mon tro om jeg skal teste ut den gryta der. ;)

Astrid

19.10.2011 kl.21:53

Karri smaker helt fantastisk om det surres i litt fett først, da kommer smakene fram skikkelig :-) Det er alltid moro med middagstips, slik får man inspirasjon til nye middager!

Mjuuugly

20.10.2011 kl.09:33

PERFEKT mat etter min smak (bortsett fra kjøttdeigen, hehe), skal lagres og testes en dag :D

Tuva

23.10.2011 kl.07:43

Nam! Gryter, rotto og supper er så digg på høsten:)

Vi hadde risotto med asparges i går. Til å med 2åringen hugde innpå (hun er ikke så glad i mat:).

Ha en snasen søndag!

Jeg bakte forresten brød i går med tart cherry oppi:) nnnnammm! Elsker et glass tart på kvelden!

IdaB

23.10.2011 kl.20:04

Dette så skikkelig godt ut! :)

Helene

07.11.2011 kl.14:30

Nam nam! Dette så godt ut! Må testes :)

Eldeen

07.11.2011 kl.15:19

SuperSunn: ...Og det er veldig godt! :D

Eldeen

07.11.2011 kl.15:19

Lilleputtens tanker : Ja, godt og enkelt! Super høst- og vintermat. :D

Eldeen

07.11.2011 kl.15:20

Astrid: Ja, det er helt sant. Det gjør seg å surre karrien i litt fett. ;) Gøy at du lar deg inspirere! :D

Eldeen

07.11.2011 kl.15:20

Mjuuugly: Så bra! Kjøttdeigen kan helt fint sløyfes eller byttes ut med noe annet. ;)

Eldeen

07.11.2011 kl.15:22

Tuva: Det er helt sant. Det varmer så godt. :) Åj, Tart Cherry i brød? Blei det bra? Spennende! Jeg har Tart Cherry i kjøleskapet, men helt ærlig så er jeg ikke så glad i kirsebær. Men den gjør jobben sin, så jeg tar meg et glass i ny og ne. ;)

Eldeen

07.11.2011 kl.15:22

IdaB: Tusen takk! :) Det er det også, hehe. :D

Eldeen

07.11.2011 kl.15:24

Helene: Så gøy! Jeg synes det er supergodt med slike gryter når det er kaldt ute. :) Kos deg med matlaginga! :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits