Saftige vafler uten gluten, sukker og melk.

Hvis du trodde at det ikke gikk an å lage gode, glutenfrie vafler uten sukker og melk, så må du tro om igjen. Vaflene som jeg slang sammen på hump og slump for ei stund sida, var nemlig knallgode. Heldigvis huska jeg å skrive ned alt jeg putta oppi, slik at jeg kan dele oppskriften med dere (og bruke den igjen selv seinere).

 

Du trenger:
* 400 gram glutenfritt havremel
* 3 ss palmesukker
* 1 ss revet kokos (kan sløyfes)
* 2 ts kardemomme
* 1 ts ekte vaniljepulver
* 1 ts himalayasalt
* 1 ts bakepulver
* 1 liter usøta soyamelk
* 5 egg
* ½ dl extra virgin rapsolje

 

Slik gjør du det:
* Bland alt det tørre i en stor bolle.
* Bland i halvparten av soyamelka.
* Bland i egg og olje, og deretter resten av soyamelka.
* La røra svelle i 1-2 timer, og stek i vaffeljern.

 

Dette er ei stor røre som holder til 18-20 vafler. Røra holder seg fint i en tett boks noen dager i kjøleskapet, så da kan du steke opp vafler når du får lyst på. ;) Bare husk at den tykner etter hvert, så jo lenger den står, jo mer må du spe den ut.

Hvis ikke du greier å bruke den opp på 2-3 dager, ville jeg fryst den - så slipper du at den blir dårlig før du får spist opp alle de deilige vaflene. Vaffelrøra utvider seg når den blir fryst, så ikke fyll boksen/flaska/kartongen helt full. Den skiller seg også litt når den blir tint, men det er bare å røre litt i den, så er den god som ny. ;)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

jiiji

24.11.2011 kl.13:13

jeg tror eggene er viktig, jeg fikk nemlig forbud mot gluten, soya, egg og melk. og selv om vi klarte å lage gode vafler var de harde. gikk ikke an å bake myke bakevarer uten alt dette.

Eldeen

24.11.2011 kl.13:41

jiiji: Åj, såpass ja! Det var litt av ei liste. Har du prøvd "No Egg"? Siden jeg tåler egg helt fint, har jeg aldri prøvd, men jeg har det i skapet, så jeg skal jammen prøve det en dag. Tåler du nøtter, slik at du kan bruke nøttemelk? Eller?

Lovelyliller.com

25.03.2013 kl.19:42

godt at jeg ikke er den eneste som koser meg med vafler idag :D

Eldeen

08.04.2013 kl.09:53

Lovelyliller.com: Vafler må til på vaffeldagen! :-D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits