Banan-, peanøtt- og blåbærmuffins uten melk og gluten.

I dag er jeg nøyaktig 24 år og 11 måneder, og det er selvsagt en begivenhet som må feires. Vel - grunnen til utskeielsen var kanskje ikke så mye at det er bare en måned igjen til jeg fyller 25 år, som at jeg hadde noen overmodne bananer på kjøkkenbenken som sårt trengte å oppfylle sin livsoppgave før det var for seint.

Mens jeg tenkte på hva jeg kunne bruke disse bananene til, kom jeg til å tenke på noen muffins jeg bakte for noen år siden, med banan og peanøttsmør i. Dette var vel og merke på den tida raffinert sukker og hvetemel fortsatt var noen av ingrediensene jeg spiste, så jeg fant ut at denne gangen blei jeg nødt til å tenke litt selv. Og du, og du - om jeg tenker noe særlig oftere, så bli jeg nok skrekkelig tjukk!

 

Du trenger:
♥ 250 gram banan (ca. 3 stk.)
♥ 175 gram peanøttsmør
♥ 1 dl palmesukker
♥ 2 egg
♥ 400 gram rismel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 1,5 dl rismelk
♥ 1 ts sitronsaft
♥ 1 dl kokosolje (smelta)
♥ 1 dl frosne blåbær

 

 

Slik gjør du det:
♥ Sett stekeovnen på 175 grader.
♥ Bland sammen banan, peanøttsmør, palmesukker og egg i en foodprosessor e.l. Bland godt.
♥ Bland rismel, bakepulver og natron i en egen bolle.
♥ Bland rismelk og sitronsaft i et decilitermål og smelt kokosolje.
♥ Tilsett melblandinga, rismelk, sitronsaft og kokosolje i bananmiksen, og bland sammen.
♥ Putt oppi blåbæra og bland forsiktig til de er fordelt i røra.
♥ Fyll seks store muffinsformer med muffinsrøra, og stek i ca. 35 minutter.

Avkjøl muffinsene på rist og hugg innpå mens de fortsatt er varme. De er gode når de er kalde også, og de er søte, saftige og litt sprø i skorpa. Det er de første glutenfrie muffinsene jeg har bakt - og jaggu er de noen av de bedre muffinsene jeg har smakt også. Mmm. ♥

 

 Ser de ikke nydelige ut?

Husk adventskalenderen min, dere finner luke nummer fem HER, og den er åpen i fem og en halv time til. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 kommentarer

annkristinsblogg

05.12.2011 kl.19:25

Mmm..Nam nam..De så jammen kjempe gode ut : ))

Eldeen

05.12.2011 kl.19:27

annkristinsblogg: Det er de også. Jeg er helt imponert over meg selv, hehehe. ;)

Linn - Hund, foto og hverdag

05.12.2011 kl.19:34

Nam!!

Eldeen

05.12.2011 kl.19:51

mylife: M-m. :D

Lina Litheria

07.12.2011 kl.01:23

Disse må jeg prøve :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits