Den store matlagingsdagen.

Gjett hva, folkens? Jeg har tatt meg  vann over hodet igjen. Ikke bare har vi invitert til barnebursdag for Andreas og meg neste helg, men vi har jaggu invitert til familiebursdag dagen etterpå også. I den første bursdagen var det skrekkelig mange som meldte avbud og vi blir "bare" rundt 10 stykker, men dagen etter blir vi derimot rundt 30 stykker. På to dager skal vi servere over 40 porsjoner med taco, godteri og kaker. Det er jo reine bryllupet!

Helt siden nyttår har jeg hatt hodet fullt av bursdagsforberedelser, men til min store skrekk har ikke kroppen akkurat vært full av energi - så jeg har ikke kommet så skrekkelig langt verken med det ene eller det andre. I dag har jeg pusha meg selv til grensa for det uutholdelige, og allikevel ligger jeg langt bak skjemaet. Uansett - jeg er i gang, og Andreas og jeg har stort sett stått på kjøkkenet siden i gårkveld.

Jeg har laga 9 brett med ulike fruktremser i dehydratoren, 8 porsjoner med Superlivsstils karamellkuler og 3 porsjoner med Mjuuuglys sure godiskuler. Det vil si - det har ikke blitt kuler enda, men "deigene" er ferdig. I tillegg er mandler, frø og gojibær bløtlagt og jeg har store planer om havrekuler og sjokoladetrøfler i tillegg - men jeg tror ikke jeg makter mer i dag.

 

Deigen som skal bli til karamellkuler.

 

I tillegg har vi stekt 8 hele kyllinger i ovnen og kokt 6 kyllinger fordelt på to store kjeler. Rett før jul kjøpte vi nemlig en kartong med 14 veldig billige kyllinger på Obs, i den tro at de var stykkfryste. Det var de ikke. Så da måtte alle sammen tines og tilberedes på en gang. Skrekkelig slitsomt i dag, men veldig praktisk med ferdig stekt/kokt og rensa kylling klar til bruk i fryseren seinere. For øyeblikket står kyllingene og hviler, krafta reduseres og jeg venter på at Andreas skal komme hjem fra butikken så vi får spist middag.

I morra skal vi på harrytur og kjøpe inn det vi trenger til neste helg. Blant annet drøye 40 porsjoner med karbonadedeig til tacoen vi skal servere. Kjære vene. Fryserne våre er allerede temmelig fulle, så gudene veit hvordan jeg skal få plass til all karbonadedeigen og noen kaker og slikt i tillegg. Heldigvis er vi nå kvitt den digre, upraktiske kartongen med kyllinger - men en god del av kyllingkjøttet må jo også tilbake i fryseren.

Den kommende uka skal det ryddes, vaskes, handles, bakes, stekes, fryses, tines, lokalet skal pyntes, jeg skal ha hjemmebesøk av en av behandlerne og i det hele tatt. I det siste har jeg sovet 12-15 timer i døgnet, så jeg har ikke så mange timene på meg om ikke det skjer et mirakel. Andreas hjelper selvfølgelig til, men han jobber jo fullt i tillegg, så han greier ikke alt aleine han heller. Var det noen som sa energiøkonomisering? Aldri hørt om. Jeg gleder meg i alle fall veldig til å feire bursdagene våre.

 

8 av de 14 kyllingene vi har tilberedt i dag.

Hva driver dere med i helga?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer

Cathrine

28.01.2012 kl.21:06

Skal si du har stått på. Men greit å ha "ferdig" middag i fryseren til senere :) Du må ha masse lykke til med alle forberedelsene til bursdagsferingene :)

gorehead

28.01.2012 kl.22:10

Hoho, oh hellige matlagings dag :p

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

29.01.2012 kl.22:33

Å du kjære min tid! Dette minner meg om hvorfor jeg ikke er så glad i å arrangere selskaper.. hehe. Men - veldig lurt å servere en del mat man kan lage på forhånd! Lykke til!

Tante Jul

02.02.2012 kl.22:24

Du er virkelig aldeles fantastisk flink!

Eldeen

17.02.2012 kl.13:43

Cathrine: Tusen takk! :D Ja, er veldig kjekt å ha ferdig mat i fryseren - helt genialt når en ikke har så mye ork eller så mye tid. ;)

Eldeen

17.02.2012 kl.13:43

gorehead: Amen! ;D

Eldeen

17.02.2012 kl.13:45

Helen - Kjernesunn Nordkvinne: Åååh, jeg ELSKER å arrangere! Det passer bare ikke så godt sammen med hva kroppen vil, hehehe. ;) Men, noen ganger må jeg bare late som om jeg er superwoman og leve litt sånn som jeg EGENTLIG vil leve! ;D Tusen takk! Alt gikk bra til slutt. :)

Eldeen

17.02.2012 kl.13:46

Tante Jul: Tusen takk! :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits