Saftig sjokoladekake uten melk, gluten eller raffinert sukker.

Flere av dere har bedt om å få oppskriften til sjokoladekaka som jeg har lagt ut bilde av, og det skal dere selvfølgelig få. Jeg kan ikke ta æren for den selv, for jeg fant oppskriften hos Kjernesunn Nordkvinne, HER, som igjen hadde funnet den hos Une, HER. Anbefaler dere å ta en tur innom begge disse bloggene - der finner dere sååå mye godt!

Okei, tid for å bake ei deilig kake!

 

Du trenger:
· 3 egg
· 1 dl palmesukker
· 6 ss kakaopulver
· 3 dl mandelmel
· 1 dl kokosmel
· ½ ts himalayasalt
· 2 ts bakepulver
· 1,5 dl. kokosmelk
· 1-2 ss kald kaffe
· ½ dl olje
· 4 dråper Stevia English Toffee


Slik gjør du:
· Sett ovnen på 180 grader.
· Pisk egg og palmesukker til eggedosis.
· Bland inn resten av ingrediensene. 
· Smør en 20 cm. springform.
· Hell røra oppi.
· Stek i ca. 25 minutter - sjekk med trepinne/gaffel om kaka er ferdig.


Glasur:
Denne kaka fungerer veldig fint uten glasur, men på bildet har jeg brukt en glasur som jeg slang sammen på hump og slump i hui og hast. Her får dere en cirkaoppskrift, så får dere prøve dere fram selv:

· 1 Plamil sjokolade uten melk og sukker
· Litt kakaosmør
· Litt extra virgin kokosolje
· Litt soyamelkpulver
· Litt ekte vaniljepulver

Smelt sjokolade, kakaosmør og kokosolje forsiktig over vannbad, eller sett det i en skål i bunnen av dehydratoren på 41 grader om du har en slik en. Bland sammen alle ingrediensene, ha den over ei avkjølt kake. Denne glasuren blir ganske stiv og veldig god. Som et sjokoladetrekk. :) Pynt med gojibær eller revet kokos på toppen.

 

 

Tips:
· Bruk helst økologiske ingredienser.
· Jeg har linka de "rare" ingrediensene.
· Kaka holder seg fint i kjøleskapet i minst 4-5 dager.
· Jeg pleier å bruke vanlig kokosmelk, ikke fettredusert.
· Har du ikke himalayasalt, kan du bruke vanlig salt.
· Det funker like bra med carob som med kakao. 
· Mandelmel kan du lage selv ved å kverne mandler, f.eks. i foodprocessor.
· Istedenfor palmesukker, kan du prøve med annen naturlig søtning som f.eks. sukrin eller bjørkesøt.
· Plamil sjokolade kan fåes kjøpt i helsekost og store matvarebutikker. Jeg pleier å kjøpe min på Kiwi, så hvis "din" butikk ikke selger denne, så spør om de kan bestille den inn. :) Det finnes mange ulike typer, men jeg bruker den uten melk, som er søta med xylitol (bjørkesøt).

 

God helg! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 kommentarer

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

17.02.2012 kl.18:06

Oj så moro! Kaken ble jo LEKKER! :)

Cathrine

17.02.2012 kl.20:53

Åh, nam! Den må jeg prøve en gang :) Du har ikke oppskrift på noen gode fastelavensboller også da? ;)

mylittlehome

17.02.2012 kl.22:33

Den så veldig god ut :)

Eldeen

02.03.2012 kl.15:52

Helen - Kjernesunn Nordkvinne: Hihi, takk for det! Den blei innmari god også! :D

Eldeen

02.03.2012 kl.15:53

Cathrine: Ja, det burde du gjøre - den er innmari god! :) Neeei, jeg har dessverre ikke noen oppskrift på fastelavensboller. Vi laga kanelsnurrer, men jeg glemte å ta bilder og slikt. :)

Eldeen

02.03.2012 kl.15:53

mylittlehome: Det er den også. ;)

Fotografijenta

04.03.2012 kl.16:21

Den kaken ser så alt for god ut! Takk for oppskrift :) Kanskje jeg også får prøvd meg på den en dag.

Sv: Takk for det :) Hehe, ja vi kan ha utrolig flott vær her også ;) hihi

Eldeen

14.03.2012 kl.09:27

Fotografijenta: Åh, det burde du. Den er bare sååå god, synes jeg. :D Og det er så deilig med vår. :D
Nam, den så god ut :)

Eldeen

02.04.2012 kl.21:32

Make-Up Artist Ann Cathrin Sandberg: Den er kjempegod! ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits