Karriere som nålepute?

Hvordan går det med dere, kjære blogglesere? Jeg har det kjempefint, men er rimelig sliten etter oppholdet på Lillehammer - og det hjalp vel ikke akkurat at jeg tok meg slik ut forrige onsdag heller. Heldigvis får jeg i det minste litt mental energi av det fine været vi har for tida.

Jeg har ikke gjort så skrekkelig mye siden sist, men jeg kan da fortelle dere om det som faktisk har skjedd. Jeg er jo verdensmester til å fortelle mye om lite. ;) På fredag hadde jeg hjemmebesøk av psykiatrisk sykepleier. Det er noe jeg begynte med i januar, og han er her ca. hver 3. uke for å prate litt med meg. Vanligvis kommer folk til han, men siden jeg sliter slik med utmattelse, kommer han til meg. Det er kjempefint - så har jeg litt mer utbytte av det.

 

Bildet er lånt på We♥it, HER.

 

Denne gangen kom vi tilfeldigvis inn på dette med regelmessige måltider, fast døgnrytme og regelmessig aktivitet/hvile. Jeg blei en smule engasjert, for dette er noe jeg har jobba mye med, uten å lykkes. Dagsformen min er nemlig svært varierende, så når jeg legger opp en rutineplan som funker fint den ene dagen, så fungerer det aldeles ikke den neste dagen. Dere kan jo se det for dere: Noen dager ligger jeg i senga i minst 15-16 timer og det er et under om jeg i det hele tatt greier å få på meg klær. Andre dager har jeg mye mer energi, så da kan jeg både komme meg opp i skikkelig tid, dusje og ordne meg, kanskje gjøre litt husarbeid, ta en tur i butikken og kanskje treffe noen.

Når jeg er våken 16 timer i løpet av et døgn, trenger jeg naturligvis flere måltider enn når jeg er våken 8 timer i løpet av et døgn. I de periodene jeg trenger 12-15 timer søvn, er det umulig for meg å greie meg med 8, og når jeg greier meg med 8, er det selvsagt dumt å bli liggende i 15. Jeg skal gjøre en lang historie kort og bare fortelle dere at hver gang jeg har prøvd, har jeg  både mislykkes og gjort meg selv sykere fordi jeg presser meg for hardt og ikke lytter til kroppens signaler. Det at jeg liksom skal prestere blir en stressfaktor som henger over meg, og når jeg da ikke greier å gjøre det jeg har bestemt meg for å gjøre, blir jeg så inderlig skuffa over meg selv.

Da timen var over på fredag, var jeg rimelig sliten, så det blei ikke så mye mer den dagen. På lørdag derimot, fikk jeg karra meg ut av senga i tide til å rekke å ta en tur på biblioteket, som planlagt. Jeg øvelsekjørte til Bjørkelangen, og på biblioteket lånte jeg meg sju bøker: Ei krimbok, bok nr. 24 i Sagaen om Isfolket, 4 bøker om selvutvikling på ulike plan og så boka Beautyfood av Trine Berge og Sara Chacko. Det er vel nærmere et år siden sist jeg lånte noe på biblioteket, så det var jammen på tide.

 

 

Etter at jeg hadde lånt bøker, handla vi bittelitt, og så øvelsekjørte jeg videre til Lierfoss, opp til hytta på Mangenskauen, ned igjen til Lierfoss, hjem til mamma og dem en tur, og til slutt hjem. Da vi kom hjem, var jeg så sliten at det bare var å kapitulere og legge seg. Resten av kvelden gikk med på å hvile og å begynne å lese den ene boka, "Livslyst" av Anbjørg Sætre Håtun.

På søndag var jeg også rimelig gåen (nei, sier du det?), men litt utpå ettermiddagen kom jeg meg litt i gang og fikk bidratt litt her allikevel - så nå er det helt bomba her. Vi har nemlig tømt over halve kottet oppe for rot og plassert det i stua, for nå er det jammen på tide at vi får system i sakene. Jeg kan vel si så mye som at tingene fortsatt står mer eller mindre slik de gjorde på søndag, men vi er i alle fall i gang (igjen). Denne gangen håper jeg vi får gjort litt mer enn å ta tingene ut og putte dem inn igjen akkurat slik de sto før, for jeg begynner å bli desperat etter orden. For en perfeksjonist som meg, er det er mareritt å ikke ha krefter til å gjøre noe med dette kaoset.

I går var jeg enda mer sliten enn jeg var på søndag, så da gjorde jeg mer eller mindre ingenting. Litt datatid og lesetid og så farga Andreas håret mitt før vi gikk og la oss. Å prøve å få seg litt søvn skulle vise seg å være vanskeligere enn planlagt i natt, så det blei ikke mange timene. Ikke var det særlig trivelig de timene jeg sov heller - jeg blei blant annet jaga av ei gigantisk, løpende ugle. Den var seriøst på størrelse med en elefant, og den var dødsskummel. Heldigvis tok den meg ikke, men den vandaliserte en bygning istedenfor. Jeg er glad vi ikke har flust med slike ugler her i verden.

 

Monsterugla er lånt HER.

 

I dag sto jeg opp klokka sju, og så var det å skynde seg sakte fram til klokka ni. Nærmere halv ti satt jeg i bilen til Renate, ei dame jeg har blitt kjent med på grunn av en tilfeldighet og fordi vi begge to har fibromyalgi. Vi bor i samme bygd, så vi har snakka om å treffes lenge, men har aldri helt fått ut fingeren. Jeg grua meg slik til at jeg skulle på sykehuset i dag, og hadde ikke noen til å følge meg, så i forrige uke tøffa jeg meg opp og spurte om hun ville bli med. Det ville hun heldigvis, og det var innmari godt å slippe å dra aleine, selv om hun ikke fikk være med inn da jeg skulle få injeksjonene mine - vi var nemlig flere pasienter på samme rom.

Jeg fikk i alle fall 14 triggerpunktsinjeksjoner i dag. To i panna, to i venstre kjeve (som hovna opp noe ille - men det har gått over nå), en i venstre kjeve, en på på venstre side øverst i nakken, to på venstre side øverst i nakken, en i hver skulder og fire rundt omkring på den "nakkeklumpen". Jeg lurer på om hun satte et par-tre til mellom englevingene også, men det er rimelig intenst når det pågår, så jeg er ikke helt sikker. Triggerpunktene mine er i alle fall helt koko, så jeg fikk maksdosa. Jeg er helt utslitt nå - men jeg gleder meg til virkninga setter inn for fullt om noen dager. :)

Renate kjørte meg hjem, og vi blei sittende i bilen på gårdsplassen og skravle i gud veit hvor lenge. Jeg er jo verdens treigeste til å si hadet og komme meg ut av bilen, så det er jo nesten slik at folk enten må sparke meg ut eller ta meg med hjem. I alle fall blei vi sittende til tunga mi slo krøll på seg i både den ene og den andre retninga - da gikk jeg inn, fikk i meg litt mat og ei pille og så var det senga og søvn i fire timer for min del. Da tvinga jeg meg opp, spiste litt mer mat og etter det har jeg stort sett sittet foran pc'n min og prøvd å knote ned noen ord, mens jeg håper på at Andreas kommer hjem fra jobb før jeg må finne senga igjen. ♥

 

Bildet er lånt på We♥it, HER.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Astrid

21.03.2012 kl.20:45

Du har jo fått gjort noe, Cecilie, det gjelder å ta vare på akkurat de øyeblikkene. Forhåpentlig går det den rette veien - etterhvert! :-)

Eldeen

21.03.2012 kl.23:17

Astrid: Ja, som du ser, så skriver jeg mye mer om de tingene jeg gjør enn de tingene jeg ikke får gjort. ;) Og du har helt rett, det gjelder å ta med seg det som er bra. <3 Og den rette veien går det jo - for selv om jeg ikke har blitt bedre av selve sykdommen, har jeg funnet en del ting som lindrer, og i tillegg føler jeg en mye større grad av mestring nå enn for bare et halvt år siden. Så det går jo fremover, om enn veldig sakte. ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits