Søt og frisk jordbærsmoothie.

De siste ukene har jeg slurva noe forferdelig med maten og har spist utallige glutenfrie brød - det er jo så skrekkelig lettvint. Det enkle er ikke alltid det beste, for disse brødene inneholder massevis av karbohydrater som gir meg vondt i magen når jeg spiser det for ofte, og som gjør at jeg legger på meg. I tillegg blir det gjerne til at jeg bruker kjøttpålegg på brødskivene, og det er heller ikke en skrekkelig god løsning for en kropp som har mer enn nok å hamle opp med i utgangspunktet. Derfor er jeg nå innmari glad for at det ser ut til at jeg er tilbake på smoothiebølgen igjen (det var visst matforgiftning som måtte til, hehe).

Dagens frokost blei en frisk og søt jordbærsmoothie:

♦ 2 ½ dl (150 g.) frosne jordbær
♦ 5 små dadler uten stein
♦ 2 ½ dl naturell soyayoghurt
♦ ½ dl (30 g.) avskallede hampfrø
♦ 1 porsjon reds 8000, Fruit Punch
♦ 1-2 ss kaldpresset linfrøolje
♦ 10 dråper Stevia Vanilla Creme
♦ ½-1 dl vann

Bland alt i en blender til det blir smoothie, og nyt! Jeg får følelsen av å spise dessert til frokost når jeg lager slike smoothier, og samtidig blir jeg god og mett og får i meg masse gode næringsstoffer. Hipp hurra! :)

 

 

Jeg har linka til de fleste ingrediensene. Soyayoghurt kjøper jeg vanligvis på Kiwi eller Rema 1000 her i bygda, og Helios økologisk og kaldpresset linfrøolje har jeg kjøpt på Rema 1000 i Lillestrøm. Dadlene jeg bruker er de som selges i små pappesker i fruktavdelingene rundt omkring, jordbær finner en i frysedisken, vann finnes i springen og resten handler jeg på iHerb.

Hva liker du å spise til frokost?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 kommentarer

Lilli

23.04.2012 kl.14:21

Så god ut :)

Linn - Hund, foto og hverdag

23.04.2012 kl.14:37

Nam =)

Jeg spiser somregel toast :)

E

23.04.2012 kl.16:47

Nam! Nå som det begynner å bli varmere her oppe i nord har lysten på smoothie kommet tilbake. Jeg har ikke hatt en eneste en i hele vinter. Men jeg tar de oftest med som lunsj på lesesalen. Blir like overrasket hver gang hvor lenge den og en håndfull mandler holder meg mett. Ellers så blir det ofte havregrøt til frokost her. Er fryktelig lei brødskiva, men det er liksom det med at det er så enkelt...

Cathrine

23.04.2012 kl.20:37

Mmmmm, smoothie.... Det slår aldri feil til frokost. Har nettopp lagd musli, så får se hva som seirer til frokost i morgen; soyayoghurt med musli eller smoothie ;)

Eldeen

24.04.2012 kl.12:04

Lilli: Det er den også. ;)

Eldeen

24.04.2012 kl.12:05

mylife: =)

Eldeen

24.04.2012 kl.12:10

E: Jeg pleier vanligvis å spise smoothie til frokost både sommer og vinter, men av en eller annen grunn har det blitt mye brød de siste månedene, og særlig de siste ukene. Men nå er det skjerpings! ;) Det smaker jo sååå mye bedre med smoothie, og føles innmari mye bedre etterpå også. :) Og det er sant som du sier: overraskende hvor lenge det metter! :)

Eldeen

24.04.2012 kl.12:10

Cathrine: Nei, det er i alle fall sikkert! :) Hva blei det til frokost i dag? Her blir det smoothie i dag også. ;D

Cathrine

24.04.2012 kl.12:54

Det ble soyayoghurt med musli, men tror det lurer en smothie like rundt hjørne nå :P

Eldeen

24.04.2012 kl.13:27

Cathrine: Hehe, jeg kom plutselig på at jeg hadde planlagt noe helt annet i dag, så det blei ikke smoothe på meg heller til frokost, men kanskje senere i dag?! :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits