Hjemmelaga iste på 1-2-3.

Jeg elsker iste, men etter at jeg kutta ut det raffinerte sukkeret og kunstig søtning, har det blitt heller dårlig med butikkjøpt iste på meg. Jeg har unnet meg en Arizona iste som er helt naturlig og uten masse tull oppi, men ellers har jeg holdt meg unna. Nå har jeg istedenfor blitt hekta på å lage min egen iste. Det er overraskende enkelt og smaker minst like godt som de du får kjøpt i butikken.

 

Det du trenger er:
♥ 5 dl vann
♥ 4 poser te
♥ ca. 7 dl isbiter (gjerne knuste)
♥ Valgfri søtning.

 

Slik gjør du det:
♥ Kok opp vann
♥ La teen trekke i vannet etter pakkens anvisning
♥ Tilsett valgfri søtning
♥ Hell teen over isbitene og bland.

Dette blir ca. 1 liter iste, og du kan drikke den med en gang, eller sette den i kjøleskapet til seinere. Når det er fint vær synes jeg det er godt å ha ei glassflaske med iste stående i kjøleskapet, klar til å drikkes. Har du ikke masse isbiter - eller kanskje du ikke skal drikke isteen med en gang, så kan du selvfølgelig bare trekke teen i 1 liter varmt vann og vente til den er kald, eller evt. trekke den i 5 dl. kokende vann for så å tilsette 5 dl. kaldt vann for å korte ned ventetida noe.

 

Forslag til te:
Arizona Green Tea - Ginseng and Honey Jasmine - Mandarin Orange
Arizona Green Tea - Ginseng and Honey
Arizona Green Tea - Pomegranate and Açai
Bigelow Green Tea - Lemon
St. Dalfour Green Tea - Golden Mango
♥ ...og mange, mange fler.

 

Forslag til søtning:
Stevia
Yaconsirup
Kokosnektar
Honning
Agavesirup
Sukrin + bjørkesøt

Jeg bruker som regel 1 pose (= 1 ts) steviapulver eller 1 snau ss honning, agave, yaconsirup eller kokosnektar, men her må du prøve deg fram selv etter hvor søt du liker isteen din.

 

Liker du også iste? Hva er din iste-favoritt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

Astrid

11.06.2012 kl.13:14

Jeg liker iste, ja! Nå har jeg tatt 5 poser te i forskjellige smaker, en liter vann og 5 ss sukker (har ingen annen søtning). Dette står og trekker nå, så får vi se hva det blir slags smak av det. Jeg brukte bringebærte, eplete, grønn te med tranebær, svart te med jordbær og en pose Earl Grey. Smaken vites ikke ennå :-)

Eldeen

12.06.2012 kl.21:18

Astrid: Åj! Det var jammen en fantasifull miks! Hehe. :) Hvordan blei smaken? Jeg foretrekker å bruke grønn te med ulike smaker - synes svart te blir litt "skarp" i smaken på en måte når den blir kald. Men jeg foretrekker vel i grunn grønn te når den er varm også, hehe. ;)

Kristine

15.06.2012 kl.23:17

Oi! Det virket faktisk godt ut! Kanskje jeg skal prøve en gang. Mye bedre å lage selv, trur jeg ;)

Eldeen

22.06.2012 kl.14:32

Kristine: Det er i alle fall både sunnere og billigere, så det er jo to gode grunner til å gjøre det selv! :-D Godt er det også! :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits