Oslo Vegetarfestival - 23. juni 2012.

Oslo Vegetarfestival arrangeres for 3. gang lørdag 23. juni, og i år som i fjor fikk jeg en forespørsel fra en av arrangørene om jeg ville skrive et blogginnlegg om festivalen for å spre det glade budskap. Det vil jeg selvfølgelig gjøre. Jeg var på festivalen i fjor, og koste meg så masse at jeg har gledet meg til årets festival siden det. Nå er det under to uker igjen, og jeg gleder meg som en liten unge.

 

Veganske grillpølser og spyd.

 

Oslo Vegetarfestival inviterer nysgjerrige til å komme og se hvor godt det kan være å spise miljøvennlig - og ikke minst dyrevennlig. Med et økende fokus på helse, miljø og dyrevelferd er vegetarisme virkelig i vinden, og selv om jeg ikke er vegetarianer selv, veit jeg at festivalen blir både lærerik og inspirerende. Gründerne ønsker å favne bredt og inviterer både mennesker som ønsker å spise litt mer vegetarisk og de som allerede er vegetarianere eller veganere, til å delta på festivalen. Dette gjenspeiles også i festivalprogrammet hvor det er kokkekurs og foredrag for både nybegynnere og de med lang erfaring.

 

Salg av grillmat.

 

Festivalen varer fra kl. 10:00 til kl. 18:00, det koster bare 50 kroner å komme inn, og dette inkluderer både kokkekurs og foredrag. Det er imidlertid ikke alle som mulighet til å ta kort på festivalen, så en må huske å ta med seg nok kontanter. I tillegg til å delta på kokkekurs og smake på maten som blir laget på kursene vil en også kunne spise på en eller flere av de mange matserveringsbodene på festivalen. Her serveres alt fra råkostgourmetmiddager til veganske muffins som ser ut som små kunstverk. Da jeg var der i fjor, syntes jeg at det var så fantastisk deilig at jeg kunne kjøpe både sjokolade og middag uten å være redd for å få i meg noe jeg ikke tålte - det var nemlig ikke noe problem å få tak i mat uten gluten og melk. Dessuten smakte maten helt fantastisk. 

 

Grillspyd med tempeh, soyafiléer, brokkoli, ananas, sjalottløk og cherrytomater.

 

Oslo Vegetarfestival ble arrangert for første gang i 2010, da dukket 1100 personer opp på festivalen. Det var over dobbelt så mange som arrangørene hadde turt å håpe på, og utstillerne solgte ut på en-to-tre. Derfor flytta de festivalen til Fabrikken, som også er lokalet for årets festival. For mer informasjon om festivalen, ta en titt på hjemmesiden deres, facebooksiden deres og facebookarrangementet for årets festival. På hjemmesiden deres ligger både veibeskrivelse og en oversikt over kurs, foredrag og utstillere. Hvordan jeg hadde det der i fjor, kan dere lese mer om HER. Bildene jeg har brukt i dette innlegget, fikk jeg tilsendt fra en av arrangørene, Heidi Røneid.

 

Vegansk grilltallerken.

 

Veganske cupcakes.

Har du tenkt deg på Vegetarfestivalen i år?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 kommentarer

Greenfood

10.06.2012 kl.16:06

Flott innlegg! Jeg har absolutt tenkt meg dit, og gleder meg som en liten unge på julaften. Har fått med meg både venner og bekjente, så dette tror jeg blir kjempe moro! nom nom!

Krinstin

10.06.2012 kl.16:09

Oh yeah, gjett om! Et av mine hyggeligste minner fra 2011 var det øyeblikket da jeg sjanglet stappmett ut av Fabrikken med en muffin i hver hånd og med et stort glis om munnen og tre nye kokebøker i veska :) I år har jeg fryktelig lyst til å få med meg et foredrag og kurs eller to. For eksempel foredraget om kosthold og trening, det skulle vært så interessant å høre om dette fra en vegansk ernæringsfysiolog/sportsfysiolog sitt ståsted! Eller kokkekurset om vegansk sushi! Eller bakekurs! Dessverre er ikke formen min 100% ennå så jeg tror ikke jeg klarer å være så lenge at jeg får med meg noe av dette, men jeg skal definitivt innom og jeg skal definitivt spise meg god og mett (prøve å ikke overspise denne gangen.... yeah right... hehe). I fjor hadde jeg forresten med meg min lavkarbo/ikke-veggis venninne, og hun koste seg like mye som meg, så man trenger definitivt ikke være vegetarianer for å finne noe interessant. Anbefales!

Eldeen

10.06.2012 kl.16:11

greenfood: Tusen takk! Så gøy å høre at det er flere enn meg som gleder seg! :D Jeg skal bare ha meg meg samboeren herfra tror jeg, men jeg håper det dukker opp noen jeg kjenner der også. :)

staybelive

10.06.2012 kl.16:19

DETTE SKAL JEG VÆRE MED PÅ ALTSÅ!!! : D

Koda og Lula

10.06.2012 kl.16:47

Hørtes så kjekt ut! Jeg vil være med, dumt det ikke går =/

Håper du får en fin søndag!

Cathrine

10.06.2012 kl.17:16

Jeg har så lyst! Men akkurat som i fjor, har de også i år lagt det til min jobbehelg :(

Astrid

11.06.2012 kl.13:47

Det kunne jeg gjerne tenkt meg, men siden jeg er i Oslo hver dag ellers frister det lite å bruke sårt tiltrengt fritid på å reise så langt. Hadde det vært på en fredag derimot, ja da hadde jeg reist tvert!

Eldeen

12.06.2012 kl.21:04

Krinstin: Jeg fikk med meg et foredrag og et par kokkekurs i fjor, og har lyst til det i år også. :) Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilke enda, men jeg blir nok fornøyd uansett hva jeg velger tror jeg. :D Og nei - man trenger definitivt ikke være vegetarianer for å finne noe interessant på Vegetarfestivalen. Både samboeren min og jeg koste oss, og selv om vi fortsatt spiser kjøtt, så har vi funnet noen favorittretter som er veganske og som vi spiser igjen og igjen og igjen. Og det er fortsatt sååå mye å prøve ut! :D

Eldeen

12.06.2012 kl.21:14

staybelive: Så bra! :D Jeg koste meg så INNMARI der i fjor, og jeg håper du kommer til å kose deg der i år! :D

Eldeen

12.06.2012 kl.21:14

LilleKoda: Ja, det er kjempekjekt! :D Synd at du ikke kan komme...! Men jeg skal kose meg for deg. :) Skal prøve å få tatt noen bilder som jeg kan dele på bloggen min også. :)

Eldeen

12.06.2012 kl.21:16

Cathrine: Åååh, så synd! Jeg lover å kose meg for deg! :D Og skal prøve å ta masse bilder jeg kan dele med dere her på bloggen! :D

Eldeen

12.06.2012 kl.21:18

Astrid: Det skjønner jeg veldig godt. Du får heller se på bildene som jeg forhåpentligvis kommer til å ta og legge ut på bloggen. ;D

Cathrine

12.06.2012 kl.21:47

Ja, det må du! Håper de ike legger det til jobbehelgen min neste år! :)

Eldeen

13.06.2012 kl.08:19

Cathrine: Vi får satse på det! :) Du får følge med på arrangementet for neste år lang tid i forveien, så kanskje du greier å unngå å bli satt opp akkurat den helga det skal være. ;-P

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits